Ayaklarınızı kanepeye uzattınız ve günün yorgunluğunu unutmak için TV izlemeye karar verdiniz. Ne var ki kumandayı bir türlü bulamıyorsunuz. Yaşamı pratik hale getirmek için dekorasyon konusu akla geldiğinde, küçük ve çok kullanılan eşyaların durması için özel bir alan belirlemek en iyisidir. Bu alanın eşya ile orantılı olarak küçük olması ise, göze hoş gelen ayrı bir uyum ortaya koyar. Zigon sehpalar; hem küçük eşyaların duracağı yer olarak kullanılan hem de içeceklerimize, misafirlere sunulan ikramlıklara ev sahipliği yapan özel parçalar… Her türlü mobilya ve dekorasyon trendine uyum sağlayan zigonlar, zaman içinde birbirinden farklı tasarımlarla evlerde yer buluyor.

Büyük zigonlar, orta sehpa boyutlarına yakın olarak kullanıldıklarında hem orta sehpa görevi hem de hareketli zigon görevini yerine getiriyor. Bu tarz bir zigon ikilisine salonunuzda yer verdiğiniz zaman yukarıda olan ise bir orta sehpa işlevi görüyor. Özellikle küçük salonlar ve oturma odalarında hem orta sehpa hem de zigon sehpalara yer verilememesi durumunda bu tarz tasarımlar çok işlevsel hale geliyor. Elinizin altında hem şık hem de işlevsel bir mobilya olması oldukça işe yarar.

Hareketli ve pratik

Zigon sehpaların kat kat ve hareketli görüntüsüne farklı şekillerde kavuşmak için kendinize has tasarımlar da ortaya koyabilirsiniz. Tek bir küçük boy kare sehpanın üzerine farklı renkte bir parça veya tepsi yerleştirebilir, böylece hareketli ve pratik zigonların işlevini yakalayabilirsiniz. Zigon sehpalar evin dekorasyon stiline en kolay uyum sağlayan mobilya türü olarak her türlü farklı uygulamaya imkân tanıyor.

Ortamlara sıcaklık katıyor

Zigon sehpasını yenilemek isteyenler küçük bir araştırma yaptıklarında, son yılların dekorasyon trendlerine uyumlu zigon modelleriyle karşılaşıyor. Oval tasarımlar, yuvarlak köşeler ve hatlar, yumuşak ve doğal görünümleriyle sıcak bir ortama katkıda bulunuyor. Zigonlar 2 veya 3 katlı olabildiği gibi, cep gibi ayrıca işlevsel olan kısımları veya küçük raflarıyla da irili ufaklı eşyalarınıza, kitaplarınıza, sergilemek istediğiniz dekoratif objelere yer vermek için de en ideal eşyalar.

Her renk ayrı hava katar

İster çiçeklerinize ister çay-kahve sunumlarınıza, ister kitaplarınıza veya tabletinize ev sahipliği yapsın, zigon tipi sehpalar her ev için adeta vazgeçilmez. Koyu renklerin kullanıldığı bir dekor stilinde açık renkte ahşap malzemeyle yer alan, açık renk dekorasyonda da isteğe bağlı olarak koyu renk veya beyaz renklerle görüntüyü tamamlayan zigonları kullanmak, bir dekor tarzını eve taşımak için de oldukça pratik bir yol. İstediğiniz bir dekorasyon stilini ekonomik ve işe yarar bir şekilde salonunuza veya oturma odanıza getirmek istiyorsanız; farklı malzeme, tasarım ve renkte zigonlar kullanmak iyi bir yöntem.