Yeni yıla evinizde, sevdiklerinizle birlikte girmek istiyorsanız, yılbaşı akşamının olmazsa olmazı, zevkle ve sevgiyle hazırlanmış yemeklerin, mezelerin, garnitürlerin bolca bulunduğu sıcacık bir yılbaşı sofrasıdır. Yılbaşını yılın diğer günlerinden ayıran şey aslında bizim geçen yılın bir muhasebesini yaparak, yeni gelen seneyi dileklerimizi ve hayallerimizi gerçekleştirmek için yeni bir fırsat , sevdiklerimizle birlikte iyi dileklerde bulunmak için bunu bir vesile olarak görmemizdir. Kırmızı adeta yılbaşının resmi rengi olmuş durumdadır. Bu renk aynı zamanda canlandırıcı, heyecanlandırıcı, iştah artırıcı, harekete geçirici ve sıcak bir renktir ve sofralara çok yakışır. Bu sene nasıl bir yılbaşı sofrası hazırlasam diye düşünüyorsanız, yılbaşı sofranızı tasarlarken mutlaka kırmızıya yer açmanızı öneririz.

Gelen konuklarınızı en güzel şekilde ağırlamak ve sevdiklerinizle harika bir akşam geçirmek için hep birlikte oturacağınız, sadece bakmanın bile zevk verdiği muhteşem bir sofra kurmak çok zor değildir. Öncelikle ilk belirlemeniz gereken bunun kaç kişilik bir sofra olacağıdır. Bunu belirledikten sonra iş güzel bir masa örtüsü seçmeye gelir. Yılbaşı sofralarının rengi geleneksel olarak kırmızıdır ama bu sofradaki her şeyin kıpkırmızı olması gerektiği anlamına gelmez. Kırmızıyı yılbaşı sofra süsleme yaparken ne kadar kullanacağınıza kendi zevkinize göre karar verebilirsiniz. Masa örtüsünü kırmızı kullanmak istemezseniz, aksesuarlar ve diğer süsleme malzemelerinde kırmızıya yer verebilirsiniz. Yılbaşı sofralarında metalik gri, siyah, gümüş, yeşil ve altın renkleri de sıklıkla kullanılır. Önemli olan bu sofranın her zamanki günlerden biraz farklı olduğunu hissettiren detaylara yer vermektir.  Evidea’da masa örtüsü ve aksesuarı çeşitlerini inceleyebilir, zevkinize uygun masa örtülerini kolayca sipariş edebilirsiniz.

Yılbaşı Sofra Aksesuarları ile Unutulmaz Sofralar Kurun

Yılbaşı sofranızda kullanacağınız masa örtüsüne karar verdikten sonra işiniz çok kolaylaşır. Seçtiğiniz rengi tamamlayan bir tonda bir runner kullanarak masanın orta kısmını çiçeklerle, mumlarla, kokinalarla süsleyebileceğiniz bir alan yaratabilirsiniz. Kırmızı renkli bir masa örtüsü tercih ettiyseniz, altın tonlarda, yeşil veya gümüş renklerinde bir runner seçebilirsiniz. Runner üzerinde geyikler, kar taneleri gibi yılbaşı temaları da günün temasını vurgulamaya yardım edebilir. Yılbaşı sofrasını hazırlarken yılbaşı sofra süsleri bu temayı en çok ortaya çıkaran aksesuarlardır. Mumlar, çiçekler, bardak altlıkları, suplalar, peçeteler, peçetelikler, peçete yüzüğü ve halkası gibi aksesuarlar yılbaşı sofranızı daha da güzelleştiren ayrıntılardır. Yılbaşı sofranızda şamdan mumlar veya bardak mumlar kullanmak hem şık hem pratik olur. Masada ateş bulunması fikri olası kazalara karşı sizi tedirgin ediyorsa led mum veya ışıklı mum tercih edebilirsiniz. Led mumlar alev gibi ısınmadıkları için hiçbir tehlike içermezler ve tıpkı yanan bir alev gibi görünürler. Tealight ledli mumları dilediğiniz bardakların içerisinde de kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Pratik Yılbaşı Sofra Süsleri

Yılbaşı sofra süslemelerinde runner üzerine çam kozalakları, çam dalları, kokinalar, kurdeleler kullanarak bir küçük görsel şölen hazırlayabilirsiniz. Bu tip dekoratif ögeleri evde yapmak çok kolaydır. Büyükçe bir vazo veya kaseye sünger koyup dilediğiniz çeşit ve renklerdeki yılbaşı süslerinin bu kapta güzel bir şekilde sergilenmesini sağlayabilirsiniz. Çam kozalaklarını gümüş veya altın rengine sprey boyalarla boyayarak kış ve yılbaşı temasını güçlendirebilirsiniz.  Yılbaşı sofra düzeni  için özel olarak hazırlanan ve diğer zamanlarda da kullanabileceğiniz suplalar, amerikan servisler ve bardak altları da sofralarınızı bu özel akşamda daha hoş bir hale getirecektir. Bunları çok basit malzemelerle kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Kırmızı bir keçe alarak, bunu dilediğiniz şekillerde kesip kendi suplalarınızı hazırlayabilirsiniz. Gümüş veya altın sprey boyalarla daha da hoş ayrıntılar katabilirsiniz. Kırmızı keçe üzerine bir kar tanesi kalıbı yerleştirerek kenarlarından kestiğinizde yılbaşı sofranızda kullanabileceğiniz supla hazır demektir. 

Çok basit ve pratik şekilde kendinizin yapabileceği yılbaşı sofra aksesuarları ile yılbaşı gecesinin keyfine keyif katabilirsiniz. Normalde çay bardağı altı olarak kullanılan dantel desenli kağıt altlıklar mumluklarınız için şahane yılbaşı dekoru olabilirler. Bu kağıtları ister bantlayarak ister bantladığınız yerden sprey boyalarla boyayarak yepyeni mumluklar elde edebilirsiniz. Yılbaşı sofra menüsü hazırlarken, sofraya yerleştireceğiniz meze tabaklarının yanlarına uçlarını kırmızı masa konfetileriyle kapladığınız kürdanlar yerleştirebilirsiniz. Yılbaşı sofrasını kurduğunuz odanın köşelerine yerleştireceğiniz kırmızı, gümüş, altın ve yeşil renkte balonlar ortamın da havaya girmesini sağlayacaktır. Masanızın arka fonuna veya televizyonun arkasına yeni gelen yıl için süslemeler yapabilirsiniz. Parti malzemeleri satan dükkanlardan temin edeceğiniz basit malzemelerle, yılbaşı havasını sofranıza getiren muhteşem yılbaşı sofra süsleri hazırlayabilirsiniz.