Yeni yıl yaklaşırken evlerde tatlı bir telaş başlıyor. Yapılacak çok iş var; lezzetli tatlardan oluşan yemek listeleri hazırlamak, arkadaş ve aile fertlerine alınacak hediyeleri belirlemek ve tabii ki yeni yılın karşılanacağı mekanı süslemek… Bütün bu hazırlıklar yorucu olduğu kadar da keyifli. Özellikle yılbaşı için evleri süslemek işin en eğlenceli kısmı. Peki yılbaşında misafir ağırlarken ya da ailenizle samimi bir ortamda yeni yılı karşılarken evinizi, odanızı ve masanızı nasıl dekore etmeyi düşünüyorsunuz? Bu konuda henüz bir karar veremediyseniz ve ilham verici farklı fikirlere ihtiyacınız varsa; gelin sizin için hazırladığımız yazıya birlikte göz atalım.

Yeni Yıl Coşkusunu Evin Her Köşesine Taşıyın

Yılbaşı coşkusunu evinize taşımaya giriş kapılarını süsleyerek başlayabilirsiniz. Yeşil, kırmızı, altın ve gümüş renklerinden oluşan rengarenk kapı süsleri ile misafirlerinizi yılbaşına uygun bir şekilde karşılayabilirsiniz. Daha farklı bir görünüm için beyaz renkli, üzerinde kar tanesi motifi bulunan kapı süslerini de tercih edebilirsiniz.

Her gün kullandığınız paspaslara kısa bir süreliğine veda etmeniz gerekiyor. Çünkü yerine, yılbaşı konseptine uygun farklı renk ve desen seçenekleri ile birbirinden şık paspaslar geliyor.

Yılbaşı ev dekorasyonu için unutulmaması gereken diğer bir alan antreler. Antrenizde bulunan aynaları eğlenceli yılbaşı stickerları ile süsleyebilirsiniz.

Banyoları süslemeyi de ihmal etmeyin! Yeni yıl temalı havlular, yılbaşına özel banyo dekorasyonunda mutlaka yer alması gereken parçalar. Kardanadam, kar taneleri ve benzeri birçok şekil alternatifini bulabileceğiniz sabunlar da banyo dekorasyonuna ekleyebileceğiniz sevimli seçenekler.    

Yeni Yıla Işıl Işıl Bir Mekanda Merhaba Deyin

Yeni yılın karşılanacağı odanın, ki bu genelde evlerin salonları oluyor, diğer alanlara göre daha bir özenle dekore edilmesi gerekiyor. Örneğin sehpa ya da raflarınızda duran dekoratif objelerin yanına rengarenk yılbaşı toplarını yerleştirebilirsiniz.

Koltuklarınıza yeni yıl temalı dekoratif kırlentler yerleştirerek, salonu hem konforlu hem şık bir hale getirebilirsiniz.

Eğer salonunuzda şömineniz varsa sevimli yılbaşı süsleri ile bu bölüme hareket kazandırabilirsiniz.

Yeni yılın habercisi ışıl ışıl süslenen sokaklar, caddeler ve binalar… Bu ışıltıyı, yılbaşı oda dekorasyonu için mutlaka evinize taşımanız şart. Bunun için LED ışıklandırmalar ve mumlara, salonuzun her köşesinde yer açmanız gerekiyor. Kozalak, yıldız, kartanesi ve benzeri şekillerdeki mumları sıcak bir ortam yaratmak için yılbaşı dekorasyonu ögesi olarak kullanabilirsiniz. Aynı seçenekler LED aydınlatmalar için de geçerli. Daha sade bir şekilde ışıl ışıl bir görünüm yakalamak istiyorsanız renkleri yılbaşına uygun mumları tercih edebilirsiniz. Özellikle kırmızı mumlar yılbaşı gecesine en çok yakışan seçenek. Tealightlar mumluk içlerine yerleştirerek de yılbaşı temasına uygun sıcacık bir atmosfer oluşturabilirsiniz.   

Benzersiz Tatları Yılbaşı Ruhuna Yakışır Şekilde Sunun

Yılbaşı hazırlıklarının en hummalı bir şekilde yapıldığı yerler mutfaklar. Birbirinden lezzetli yemekler, tatlılar bugüne özel seçilerek hazırlanıyor. Yapımına sabah saatlerinde başlanan yemekler, ailecek ya da dostlarla oturulan yılbaşı sofralarında, iştah açıcı kokuları ve enfes tatları ile yer alıyor. Keyifli sohbetlerin hiç bitmeden gece yarısına kadar devam ettiği bu sofralar, ayrıca yılın son zamanlarının da geçirildiği yerler. Haliyle bu durum yılbaşı masa dekorasyonu için titizlikle davranmayı gerektiriyor. Masa dekoru için öncelikle şık bir masa örtüsü seçmeniz şart! Kırmızı masa örtüleri yılbaşı sofraları için sıklıkla tercih edilen bir renk. Ancak yeşil ve altın sarısı gibi renkleri kullanmanız da yılbaşı temasına uygun olacaktır. İsterseniz bembeyaz bir masa örtüsü serebilir, kırmızı peçeteler ve diğer aksesuarlarla masanızı yılbaşına yakışır bir hale getirebilirsiniz.

Peçete demişken… Bu konuda da farklı renk ve desen alternatiflerine sahip birçok seçenek sizleri bekliyor. Sadece seçim yaparken yılbaşı temasına uygun modelleri tercih etmeniz gerekiyor.

Masa örtüsü olarak şık bir runner da serebilirsiniz. Fikir vermek açısından şöyle bir öneri de bulunabiliriz; kenarları yılbaşına özgü motiflerle bezenmiş beyaz runnerları, misafir sayınıza göre sofranıza serip, üzerine kırmızı motifli suplalar yerleştirebilirsiniz. Altın ya da gümüş rengi suplalar da bu görünüme mükemmel uyum sağlayacaktır.

Masa örtünüzü serdikten sonra, özel anlarda kullanılmak üzere sakladığınız en şık yemek takımlarınızı, bardaklarınızı ve çatal bıçak setlerinizi misafir sayısına ve ikram edeceğiz yemeklere göre sofraya yerleştirebilirsiniz.

İşte, yılbaşı sofranız neredeyse hazır. Geriye masanızı çiçekler ve yılbaşı dekorlarıyla renklendirmek kalıyor. Çiçek olarak kırmızı kokinaları tercih edebilirsiniz. Yılbaşı çiçeği olarak bilinen bu tomurcuklu bitkilerin arasına, çam ağacının iğneli yapraklarını ekleyerek, tam manasıyla yılbaşı sofralarına yakışan bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca ev dekorasyonunu daha da zenginleştirmek için çam kozalaklarını da bu görünüme dahil edebilirsiniz.

Kırmızı ve beyaz mumlar da yılbaşı sofrasında mutlaka bulunması gereken detaylar. Küçük blok mumları şık bir altlıkla sofranızda kullanabilirsiniz. Daha gösterişli bir görünüm için şamdanları tercih edebilirsiniz.  

Yılbaşı topları, minik dekoratif çanlar ve küçük kış temalı biblolar gibi dekorlarla da yılbaşı masanıza son dokunuşları yapmayı unutmayın!