Hediye almak bir kişiye olan sevginizi ve ilginizi göstermenin en değerli yolu. Yeni bir eve taşınan arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza ya da sıfırdan bir hayat kuran yeni evli çiftlere ilk kez misafirliğe giderken, yanınızda bir ev hediyesi götürmek tüm dünyada uygulanan güzel bir gelenek. Her ne kadar “önemli olan düşünmek” denilse de hediyelerin, aldığınız kişinin bir ihtiyacını karşılayan ve beğenilerine uygun özellikte olması oldukça önemli. Bu yüzden ev hediyesi olarak ne alacağınıza karar vermekte zorlanabilirsiniz. Eğer bu konuda yardım arıyorsanız yazımızda sizin için derlediğimiz ev hediyesi fikirleri ve önerilerinden faydalanabilirsiniz.

Ev Hediyesi Ne Alınır?

Uygun bir hediye seçimi oldukça zor bir iş. Söz konusu ev hediyesi ise seçim yaparken dikkate almanız gereken birçok nokta var. Öncelikle sevdiklerinizi mutlu eden bir ev hediyesi için birtakım soruları yanıtlamanız gerekiyor. Evin eksikleri neler, ev ne tarz bir stilde dekore edilmiş, evsahibinin kişisel beğenileri ve ilgi alanları ne yönde? Bunlar gibi birçok soruya yanıt arayarak hediye seçimine başlayabilirsiniz. Yazımızda yer alan ev hediyesi önerileri sayesinde de ne alabileceğinize kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Yeni Ev Hediyesi Ne Alınır?

Yeni evli bir çiftin evine hediye götürecekseniz aslında işiniz biraz daha kolaylaşıyor. Sıfırdan ev kurarak yepyeni bir hayata adım atan çiftlerin henüz eksiklerini tam anlamıyla tamamlamamış olmaları muhtemel. Bu eksikleri bilir ve bu doğrultuda seçiminizi yaparsanız misafirliğe gittiğinizde yeni ev hediyesi olarak gerçekten işe yarayan bir eşyayla yeni evli çiftleri mutlu edebilirsiniz. Yeni evlenen çiftlere ya da ev değiştirenlere ne gibi hediyeler alınabilir başlıklar halinde birkaç örnek vererek sizler için derledik.

Hem Kullanışlı Hem de Şık Mutfak ve Sofra Gereçleri

Birbirinden şık ve kullanışlı mutfak ya da sofra gereçleri, hediye seçimi konusunda sayısız alternatif sunuyor. Tencere tava setlerinden, yemek ya da fincan takımlarına kadar birçok mutfak ve sofra ürününü hediye olarak seçebilirsiniz. Özellikle yeni evlilere ev hediyesi alıyorsanız mutlaka bir eksiklerini karşılama imkanını bu ürün grubundaki hediyelerle yakalayabilirsiniz. Şık, zarif ve her an sizi hatırlatacak bir hediye olarak çay ya da kahve fincanı takımlarını seçebilirsiniz. Eğer evde mutlaka bu takımlardan olduğunu ve bu tarz bir hediyenin gereksiz bir kalabalık yaratacağını düşünüyorsanız yeni evli çiftlerin baş başa keyifli saatler geçirirken kullanmaları için iki kişilik fincan takımlarını tercih edebilirsiniz.

Bardak ve kupalar her evin ihtiyacı olan eşyalar. Fazla olmasında da hiçbir sakınca yok. Bu sebeple şık dizaynları ile göz dolduran bardak takımlarını ya da kupa setlerini de hediye olarak seçebilirsiniz.

Tencere, tava ya da çaydanlık gibi eşyaları yeni evliler için alırken dikkatli olmak gerekiyor. Eğer böyle bir ihtiyaçları varsa hediye olarak bu ürünleri seçmek yerinde olabilir. Aksi halde hediyeniz fazlalık olduğu için belki de hiç kullanılmadan başkasına verilebilir. Yeni eve taşınanlar içinse durum biraz daha farklı. Bu tarz hediyeleri seçerek eskiyen eşyalarını değiştirme fırsatı sunabilirsiniz.   

Evlerin Olmazsa Olmazlarından Tekstil Ürünleri

Evin her alanında kullanılan tekstil ürünleri de yeni ev hediyesi olarak ideal bir tercih. Hediye olarak seçebileceğiniz tekstil ürünlerinin başında nevresim takımları ve yatak örtüleri geliyor. Sık sık değiştirilmesi gereken ve bu yüzden çabuk yıpranan nevresim takımlarını hediye olarak seçmek hem yeni evliler hem de yeni eve taşınanlar için önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Yaz ayları için pike takımları da ideal bir yeni ev hediyesi.  Farklı renk ve desen seçenekleriyle yatak odalarının şıklığını tamamlayan nevresim ve pike takımları gibi yatak örtüleri de tercih edebileceğiniz hediyeler arasında. Özellikle yeni geline ev hediyesi olarak saten yatak örtülerini tercih edebilirsiniz. Eğer arkadaşınız gösterişli bir görünümden hoşlanıyorsa dantelli, işlemeli ya da güpürlü modelleri seçebilirsiniz. Daha sade ama kullanışlı bir alternatif olarak şık bir battaniye de alabilirsiniz. Soğuk kış gecelerinde hem TV karşısında ısınmak hem de yataklarına sermek için kullanabilecekleri yumuşacık bir battaniyeyle önemli bir ihtiyacı karşılayabilirsiniz.    

Evlerin Şıklığını Tamamlayan Parçalar: Dekoratif Aksesuarlar

En çok tercih edilen ev hediyelerinin başında dekoratif aksesuarlar ve objeler geliyor. Her evde mutlaka bulunan ve evin dekorasyonunu tamamlayan bu ürünleri yeni evli çifte ev hediyesi olarak götürebilirsiniz. Yeni bir eve taşınan arkadaşlarınız ve akrabalarınız için de uygun olan bu hediyeleri seçerken dikkatli olmakta fayda var. Dekoratif aksesuarlar çoğunlukla görünümlerinden dolayı tercih edilen eşyalar olduğu için seçim yaparken hediye edecek olduğunuz kişinin zevklerini iyi bilmek gerekiyor. Evlerinde nasıl bir dekorasyon stili uyguladıkları da tercih yaparken önem kazanıyor. Bu konular hakkında bilgi sahibiyseniz seçim yapmanız oldukça kolaylaşacaktır. Şık bir vazo, hem kullanışlı hem de estetik bir duvar saati, hoş bir tablo ya da sevimli bir biblo gibi akseuarlar arasından arkadaşlarınızın beğenilerine uygun modelleri hediye olarak alabilirsiniz. Eğer evsahibinin nelerden hoşlandığından pek emin değilseniz fazla riske girmemek için herkesin beğenebileceği basit ve şık parçalara yönelebilirsiniz. Dekoratif kutular, mumlar ve oda kokuları her eve götürelebilecek hediyeler arasında yer alıyor. Eğer yeni evli yakın dostlarınıza hediye alıyorsanız daha kişisel modelleri de tercih edebilirsiniz. Arkadaşlarınızın fotoğraflarının ya da isimlerinin bulunduğu çerçeve, anahtarlık, pano, kupa, yastık ve ayaklı bardak gibi seçenekler ömür boyu saklanacak hediyeler arasında.