Yemek takımları özellikle bizim kültürümüzün olmazsa olmazlarından. Anneannelerimizden bugüne gelen önemli bir adım. Misafirperver kültürümüz için misafire sunulan ikramların en önemli aracı. Birbirinden güzel yemeklerinizin sunum tepsisi adeta…

Eskiden günlük ya da misafirlik olarak ayrılan yemek takımları günümüzde modernleşme bunun yanında da daralan mekânlar nedeniyle artık olabildiğince fonksiyonelliğe yönelen yapıda elbette yemek takımları da evrim geçirmiş durumda. Yuvarlak klasik modellerden sonra kare modeller hayatımıza girdi önce. Şimdilerde oldukça farklı yapıda yemek takımları var artık. Sizin için yemek takımı dosyası hazırladık. Evinizin tarzına göre ya da keyfinize göre seçip kalabalık masalarda keyifle yemekler yemenizi dileriz.

Nano Yemek Takımları

Krem, füme gibi renklerde oldukça modern, günümüzü en çağdaş haliyle yorumlayan yemek takımları ile misafirlerini ne yediğini bile hatırlamayabilir. Tezat renklerde suplalarla yemek takımlarınız vurgulayabilirsiniz. Tabii supla seçiminizde de benzer dokuya sahip tercihler yaparsanız sizin için oldukça hoş bir görsel yapabilirsiniz.

Desenli yemek takımları

Bu tür yemek takımı tercihi yapacaksanız konsept belirlemeniz şart. Mesela kuşlarla ilgili bir seçim yaptıysanız tabaklarınızdaki desenlerin renklerine uygun hatta kuşların verdiği doğallığa uygun bir sofra sunumu daha çarpıcı olabilir. Koyu pastel tonlardaki renklerde masa örtüleri, hasır detaylar, peçete seçiminden bardak seçimine pek çok detayla çarpıcı ama doğal bir tercih yapabilirsiniz.

Etnik desenlerden hoşlanıyorsanız bu grupta birbirinden modern aynı zamanda yerelliği hatırlatan modeller bulabilirsiniz. En fazla rengin yer aldığı yemek takımı grubu burası olabilir; turuncular, yeşiller, kırmızılar masanızı canlandıracak inanın. Tabaklarınızdaki canlılığı daha sade bir fonla vurgulamanız mümkün. Daha az renkli masa örtüleri, suplalar işinizi görebilir bu anlamda.

Çivit Mavisi Renkteki Seçimler

Bu başlığın altı yemek takımı seçiminde epeyce dolu. Mozaik takımlardan, marina konseptli takımlara epeyce seçenek var. Buradaki önerimiz rengin zaten kendinden gösterişli olmasından yola çıkarak masanın diğer unsurlarını sade tutmak olabilir. Bu renkte yapılan takımlar kendi içinde bölümlenip neredeyse her bir parçası ayrı desende de yapılmış olabiliyor. Bu da bütünlüğe giden yolda farklı bir seçenek yaratabilir.

Tek Renk Seçimler

Bu tür yemek takımları netliği sofralara taşıyor olabilir. Siyah, mor, turuncu gibi renklerde desensiz takımlar renk zevkinizi de ortaya koyacaktır. bu tür yemek takımları tercih ediyorsanız masanızın diğer unsurlarını da bu renge uygun biçimde seçebilir. Yemeklerinizin makyajını bu renklerle tamamlayacak olabilirsiniz.