Yazlık evler kış boyunca biriken yorgunluğumuzu atarken ev konforunda tatil yapmamızı sağlıyor. Kısa süreli kalıyor olsak da yazlık evlerimizi kışlık ev konforunda dekore etmemek için hiçbir sebep yok. Üstelik şık detaylar ekleyerek özenle döşenmiş bir yazlık eve kavuşmak, bu evlerin bakım-onarım, temizlik gibi bazı cilvelerini de geri plana atıyor. İpuçlarımıza göz atın.

Pratik ve renkli döşemeler  

Özellikle mobilyalar söz konusu olduğunda döşemeler için en iyi seçenek kolay temizlenen ve dayanıklı kumaşlar oluyor. Koltuk döşemelerinde kir göstermeyen renkler veya desenler, silinebilir koltuk kumaşları kullanmak yazlık evlerde temizlikle geçireceğimiz zamanı azaltıyor. Sandalye minderleri sık sık kirleneceği için çamaşır makinesinde yıkandığında ve güneşte, yüksek sıcaklıkta kuruduğunda hemen solgun görünmeyecek doğal renkler iyi bir seçim oluyor. Renkli bir ev dekorasyonu seviyorsanız, döşemeleri doğal renklerden seçerken yastık kılıflarınız ve masa örtülerinizi turuncu, sarı ve kırmızının tonları ile bezeli ve hareketli desenlerden seçebilirsiniz. Böylece kum ve taş renklerine, güneşin tonlarına gönderme yapabilir, yazlık evinizi doğa ile bütünleştirebilirsiniz.

Ahşap seçiminde pratik ve şık malzemeler

Sandalyelerin gövde, koltukların ayak ve görünür ahşap kısımlarında eskitmeli bir yüzey seçmek dekorasyon trendlerini yakından takip eden kişiler için en uygun yazlık mobilyası seçimi oluyor. Veranda ve balkonlarda tik ağacı suya dayanıklı yapısıyla en iyi ağaç seçeneği olurken daha ekonomik tercihler yapmak isteyen kişiler için ahşap görünümlü plastik masa ve sandalyeler de elbette ki en işe yarar seçim. Bunları olabildiğince doğal göstermek için bitkiler, tropikal desenli örtüler, ahşap vazolar, aksesuarlar devreye giriyor. Doğal etkiyi arttırmak için cam vazolar içinde deniz kabukları, doğal taşlar yazlık evinizde kolaylıkla bulacağınız aksesuarlar. Bunları yılın dekorasyon trendleriyle birleştirmekse çok kolay.

Huzur veren sadelik

Yazlık evlerde fazla eşya gerekmediği düşünülse de yemek yapmak, temizlik, çamaşır gibi temel ihtiyaçlar için elbette temel mutfak malzemeleri ve ev eşyaları gerekir. Yine de özlenilen sadeleşme için yazlıklar iyi bir fırsat sunar. Kışlık evinizden getirdiğiniz eski eşyaları değerlendirmek için yazlıklar iyi bir seçim gibi görünebilir. Yazlıklar eski eşyaların işe yarayacağı güne kadar beklemesi için uygun bir alan gibi görünebilir. Ancak atmaya kıyamadığınız, bir gün kullanılmayı bekleyen eşyalarınızın depolandığı alan haline gelmemesine de dikkat edin. Kışlık evlerde yaptığınız gibi yazlık evlerde de belli aralıklarla çekmeceleri, dolap diplerini elden geçirin. Bu, evi kullanıma ilk açtığınızda yapacağınız temizlik için de kolaylık sağlar.

Marin tarzını yazlığınızda doya doya kullanın

Bir çoğumuzun evinde hep kullanmak istediği marin tarzda dekorasyon için yazlıklardan daha iyi bir ortam herhalde yoktur. Aksesuarlarda denizci öğeleri birçok tatil evinde zaten yer alsa da bunu daha da arttırarak yazlığınıza bambaşka bir hava verebilirsiniz. Deniz kenarından topladığınız taşları, kabukları ve evinizde çeşitli odaları süslemesi muhtemel olan denizci süslemelerini bir araya toplayın. Ardından marin temasının en bilindik renkleri mavi, turkuaz, beyaz ve kırmızı rengi bir arada kullanmak için bir köşe seçin.

Işıkların etkisi

Yazlık ortamları şık ambiyanslar ortaya koymak için harikadır. İster büyük ister küçük bir bahçeniz veya balkonunuz olsun, birbirinden renkli aydınlatmalar kullanmak için yazlığınız çok güzel bir ortam sunar. Zincir lambalar, bahçe fenerleri, duvar aplikleri, dekoratif mumlar kullanarak yaşadığınız ortama ışıltı katmanın en güzel yeri yazlıklardır. Yazlığınızda ışıltının getirdiği şıklığı kolayca yakalamak mümkündür.