Yatak örtünüz, çarşaflarınız, yastıklarınız kısacası yatak odanızda kullandığınız tekstil ürünlerindeki renklerin ruh halinizi nasıl etkilediğini biliyor musunuz?

Yeşil

Doğanın güzel rengi yeşili sevmeyen var mı? Dengeyi ve uyumu da simgeleyen yeşil, yatak odası ürünleri için doğru tercihler arasında yer alıyor. Açık yeşil yatak örtüsü, nevresim takımı, küçük bir kilim odanızda sizce nasıl olur? Dilerseniz çok koyuya kaçmamak şartıyla yeşili farklı tonları ile bir arada da kullanabilirsiniz.

Mavi

Mavi özellikle yatak odası tekstil ürünlerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir renk… Mavi, huzurun, dinginliğin rengi olarak kabul edildiğinden nevresim takımlarınız ve yatak odanızdaki diğer tekstil ürünlerinde maviyi tercih etmeniz daha huzurlu uykuya dalmanıza yardımcı oluyor. Zihni yormayan, dinlenme hissi veren mavi ve tonları yatak odanız için ‘’biçilmiş kaftan’’ diyebiliriz.

Beyaz

Beyaz saflığın ve temizliğin rengidir. Çarşaflarınız, yatak örtünüz, nevresim takımınız genel olarak beyaz ağırlıklıysa bu sizin ferah, aydınlık ve sade bir ortamdan hoşlandığınıza işaret ediyor. Detaylara boğulmak yerine daha sakin bir ortam tercih ediyorsunuz. Beyaz renk temizliği konusunda her ne kadar zor olsa da mekanlarda oluşturduğu hoş ortam sebebiyle oldukça sık kullanılıyor.

Kırmızı

Kırmızı dikkat çekici özelliği ile ön plana çıkan bir renk… Ancak uyuduğunuz, dinlendiğiniz bir alan olan yatak odanızda bu rengi seçmenizin sizi biraz zorlayacağını düşünüyoruz. Evin diğer köşelerinde son derece hoş durabilen bu renk yatak odasında gözleri yorabiliyor, uyarıcı etkisi nedeniyle de uykuya dalmayı zorlaştırabiliyor. Ancak kırmızıyı çok seviyor ve vazgeçmek istemiyorsanız size tavsiyemiz beyaz, açık yeşil gibi gözü yormayan daha yumuşak renklerle bir arada kullanmanız. Örneğin; kıpkırmızı bir nevresim takımı yerine kırmızılı beyazlı, hafif desenli bir takım tercih edebilirsiniz.

Mor

Sevilen renklerin başında gelen mor, ihtişamı ve gücü temsil ediyor. Size tavsiyemiz eğer mor seviyorsanız yatak örtüsü, nevresim takımı gibi ürünlerde daha açık tonlarını örneğin lilayı tercih etmeniz… Mor renge en çok yakışan renlerden biri de pembedir. Yatak odanızda bu iki rengi bir arada da kullanabilirsiniz. Böylece çok daha dengeli bir ortam oluşturmanız da mümkün.

Sarı

Güneşin rengi sarı, insanda mutluluk, coşku gibi hisler uyandırıyor. Enerjisi yüksek olan ve uyarıcı etkisi bulunan sarıyı da yatak odanızda kullanırken dikkatli olmanızda fayda var. Hardal tonlarıyla kombinlenmiş yatak örtüleri, nevresim takımları iyi bir seçenek. Ayrıca eğer çiçek desenli nevresim takımlarını tercih ediyorsanız sarı tonlarının bu modellere çok iyi uyum sağlayacağını bilmelisiniz.

Siyah

Siyah renk ortama şık bir görüntü kattığı gibi kullanıldığı yere göre karanlık ve kasvetli de olabileceğinden özellikle yatak odanızda bu renge yer verirken iyi düşünmelisiniz. Siyahı yatak odanızda kullanmayı düşünüyorsanız mutlaka zıt renklerle denge sağlamalısınız. Bunun için de size tavsiyemiz beyaz renk olacaktır. Böylece hem şık bir görüntü meydana getirmiş olursunuz hem de siyahın yatak odanızı kasvetli ve karanlık bir hale getirmesini engellersiniz.