Çiçekler, kokuları ve yapıları ile bulundukları her ortamı neşelendirir. Çoğunlukla dekorasyonun tamamlayıcı parçası olarak kullanılırlar. Ancak canlı çiçek kullanımı oldukça zordur. Mevsime göre değişen çiçek türleri ve çiçeklerin kısa sürede solması bu zorluğun temel sebeplerindendir. Dalından koparıldıktan sonra en fazla bir ay yaşayan çiçeklerin mekandaki sürekliliği sınırlıdır. Zaman açısından yoğun tempolu bir hayat yaşarken saksı çiçeklerinin özenli bakımı ise oldukça zor olur. Bu zorluğun yanı sıra saksı çiçeklerinde oluşan böcek türleri, toprak sorunu ve koku da işlevselliklerini düşürür. Aynı zamanda kişilerde olan alerjiler, çiçeklerin kendilerine çektiği bazı canlılar ve bir mekanda yüksek sayıda çiçeğin bulunmasının sağlığa zararlı etkileri olması gibi farklı sebepler de bulunur. Fakat bu sebepler çiçeklerin bulunduğu ortama kattıkları enerjiden ve dekorasyonu tamamlayıcı unsur oluşlarından mahrum bırakmaya yeterli değildir. Bu nedenle canlı çiçeklere alternatif olarak yapay çiçekler tasarlanıp üretilmeye başlanır. Yapay çiçekler, teknolojinin de gelişmesiyle beraber canlı çiçeklerden ayrılamayacak kadar benzer bir hale gelir. Özellikle uzun vazolarda oldukça estetik bir uyum yakalamalarından dolayı uzun vazo ve çiçek evler için ayrılmaz bir kombinasyon haline gelir. Eviniz veya işyeriniz ister modern ister geleneksel tarzda dekore edilmiş olsun vazo çiçekleri dekorasyonunuzu tamamlar. Minimum efor sarf ederek yüksek verim elde edebileceğiniz bu aksesuarlar oldukça kullanışlıdır. Kolay temizlenip kurulanabilir ve bakım gerektirmezler. Seçtiğiniz tür ve rengin yardımıyla atmosferin enerjisini dilediğiniz biçimde şekillendirebilirsiniz. Böylece tercih ettiğiniz çiçek ile sadelik ve gösterişin zevkle harmanladığı bir odaya sahip olabilirsiniz.

Uzun Vazo Çiçekleri Özellikleri

Çiçek severlerin en büyük üzüntüsü mevsim kısıtlamalarıdır. Tercih edilen çiçek hangisi olursa olsun sadece belirli süreçler içinde açar ve solar. Mevsim engeline takılmadan çiçeklerin müthiş enerjisini ruhunuza doldurabilmek için gerçekçi uzun vazo çiçekleri üretilir. Pek çok farklı türün farklı renginde tasarlanıp üretilebilen bu çiçekler büyük bir çeşit yelpazesine sahiptir. Yapraklarındaki dokulara kadar canlı çiçeklerin birebir kopyasıdır. Mekanınızda her mevsim dilediğiniz çiçeği sergileyebilmenize olanak sağlar. Dilediğiniz zaman değiştirebileceğiniz bu çiçekler sayesinde bulunduğunuz ortamda istediğiniz sıklıkta farklı atmosferler ortaya çıkarabilirsiniz. Plastik malzemeden üretilen uzun vazo çiçek modelleri yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz ürünlerdir. Hasar almaları oldukça zordur. Çiçek alerjisi olan kişiler için oldukça kullanışlıdır. Farklı sap boyları sayesinde dilediğiniz vazo tipine uygun çiçeği seçebilme imkanına sahipsiniz. Oldukça fazla tercih edilen ince uzun vazo çiçek için en uygun seçenek olarak görülür. Şık bir akşam yemeği sırasında daha kısa saplı çiçekleri kullanmanız daha işlevsel olur. Böylece yemek esnasında konuklarınızla aranızda herhangi bir engel olmaz ve servis sırasında aksiliklerin yaşanmasını engelleyebilirsiniz. Köşe sehpaları, çalışma masaları gibi sınırlı bölümlerini kullandığınız alanlarda orta boylu vazo ve çiçekleri kullanarak masanıza renk katabilirsiniz. Ortamda bulunan boş bir köşeyi değerlendirmek için ise en ideal yol en uzun boylara sahip vazolar ve çiçeklerdir. Tek dokunuşla köşenizde yaratacağınız farklılık ile ortamın bütün havasını bir anda değiştirebilirsiniz. Bu çiçekleri kirlenme veya tozlanma durumunda ise kolaylıkla temizleyebilirsiniz. İstediğiniz zaman yıkayabilir, temizliğinden emin olabilirsiniz. Bunun için ise pek çok farklı temizleme yöntemi bulunur. Hiçbir kısıtlama olmaksızın yapay çiçeklerle yapacağınız ufak dokunuşlarla evinizde istediğiniz atmosferi yakalayabilirsiniz. Zevkinize uygun ve evinizin tarzını tamamlayan çiçeği seçip dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Uzun Vazo Çiçekleri Temizleme Yöntemleri

Uzun vazo yapay çiçek için oldukça fazla temizleme yöntemi vardır. Öncelikle ürünün etiket bilgilerini mutlaka kontrol etmeniz gerekir. Çiçeğinizde bulunan etikette, üretiminde kullanılan materyaller ve hangi sıcaklıkta, hangi yöntemle yıkayacağınıza dair belli yönlendirmeler bulunabilir. Eğer bu talimatlar varsa çiçeğinizi temizlerken bu talimatlara uymanız oldukça önemlidir. Böylece çiçeğiniz zarar görmeden onu, en etkili biçimde temizleyebilir ve uzun süre boyunca keyifle kullanmaya devam edebilirsiniz. Yıkamaya dair belirli yönlendirmeler bulunmuyorsa farklı yöntemlerden rahatlıkla yararlanabilirsiniz. Öncelikle çiçeğinizin yıkanma sonucu yıpranmasını geciktirmek amacıyla belirli aralıklarla tozunu almanız çok önemlidir. Tüylü bir toz alma fırçası ile toz alabilir veya yumuşak yapılı bir bez yardımıyla çiçeklerinizi hafif dokunuşlarla narin bir şekilde temizleyebilirsiniz. Toz alma konusunda en iyi yöntemlerden bir diğeri ise elektrik süpürgeleridir. Elektrik süpürgesi ile çiçeğinizde bulunan toz ve ağları kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Süpürgenizin küçük alanlar için kullanılan ucunu takıp kullanmanız çiçekleri yutma riskine karşın daha güvenli olur. Bir diğer yöntem ise güçlü üfleme özelliği sayesinde oldukça kullanışlı olan saç kurutma makineleridir. Saç kurutma makinesini çok fazla yaklaştırmadan tozlanan bölümlere odaklayıp en yüksek üfleme ayarında açabilirsiniz. Ancak bu uygulama tozları dağıtacağı için daha sonra temizleyeceğiniz bir alanda yapmanız sizin için daha avantajlı olur. En kolay ve güvenilir yollardan biri ise nemli bez ile temizlemektir. Bezinizin fazla ıslak olmaması burada önemli bir noktadır. Islak bezle silmek çiçeğinizin dokusunu bozabilir, rengini dağıtabilir. Tozlanan yaprakları ve sap bölümlerini zarar vermeden detaylı bir şekilde sildikten sonra kuru bez ile çiçekte kalan fazla ıslaklığı alabilirsiniz. Çiçekleriniz bu yöntemlerle temizlenmiyorsa, tozdan fazlasını barındırıyor demektir. Bu aşamada çiçeklerinizi temizlemek için su kullanmanız gerekir. Lavabo veya küvete koyup kolaylıkla yıkayabilirsiniz. Yeterli olduğunu hissetmiyorsanız bir leğen veya kovanın içine doldurduğunuz suda birkaç gün bekletebilirsiniz. Suyun yetersiz kaldığı durumlarda normal sabun veya şampuanları kullanmamalısınız. Pek çok farklı nesneyi temizlemekte de oldukça fazla tercih edilen sirke ve bulaşık deterjanı bu konuda da size yardım edebilir. Ancak bu uygulamada çiçeklerinizin boya akıtmayan türden olması oldukça önemlidir. Bir leğene ılık su doldurup içerisine yeterli miktarda sirke ve bulaşık deterjanını döktükten sonra karıştırıp çiçeklerinizi bu suya bırakıp birkaç saat bekletebilirsiniz.

Uzun Vazo Çiçekleri Püf Noktaları

Özenle temizlediğiniz çiçeklerinizi kurutma aşamasında doku ve renk kaybına uğramamak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunur. Öncelikle çiçeğinizi güneşte uzun süre tutmamanız gerekir. Çiçekleri saplarından çamaşır askısına asabilir veya saç kurutma makinesi yardımıyla düşük ısı ayarında kullanıp kurutabilirsiniz. Yoğun ısı veya ışık, ıslak olan çiçeklerinize zarar verebilir. Daha parlak ve gösterişli görünen uzun vazo çiçek için suyla doldurduğunuz spreyin içerisine birkaç damla beyaz sirke katabilirsiniz. Bu karışımı çiçeklerinizin yapraklarına sıkabilirsiniz. Yapay çiçeklerinizin güzel kokmasını istiyorsanız bunun için de birkaç yöntem bulunur. Oda spreyinizi çiçeklerinizin yapraklarına sıkabilirsiniz. Canlı çiçek kokusu elde etmek için ise su dolu sprey şişesinin içine bir parça parfüm sıkıp çalkaladıktan sonra spreyi çiçeğinize püskürtebilirsiniz. Böylece dekorasyonunuzu tamamlamanın yanı sıra eşsiz kokusuyla da sizi sarıp sarmalayabilir. Uzun vazo çiçeklerini kendi evinize veya işyerinize alabileceğiniz gibi sevdiklerinize armağan etmek için de tercih edebilirsiniz. Mevsimlere direnen uzun vazo çiçekleri asla solmayan yapıları ile kalıcı bir hediye olduğundan armağan ettiğiniz kişiler tarafından her zaman tebessümle hatırlanırsınız. Çiçeklerinizi, onlara uygun vazolarla tamamlamanız önerilir. İnce uzun vazolar, daha zarif ve estetik bir görüntü sağlar. İçerisine koyduğunuz çiçekle beraber bir bütün oluşturup sade ve şık bir ambiyans yaratmanıza imkan verir. Böylece vakit geçirdiğiniz mekanda küçük dokunuşlarla büyük değişimler sağlayabilirsiniz.