Ev ve dolap düzenleme fikirleri aradığımızda bu işin zor ve karmaşık olacağından endişe edebiliriz. Halbuki, birkaç basit prensiple eşyaları düzenlemek ve sınıflandırmak mümkün. Ünlü ev düzenleme uzmanlarının yöntemleriyle evinizi organize etmek için ip uçlarımıza göz atın.

Yaşam alanı düzenleme ve eşyaları organize etme dendiğinde akla dünyaca ünlü bir isim geliyor: Marie Kondo. Onun yöntemleri dünyayı kasıp kavururken, bu işi uzun yıllardır yaptığını söyleyen uzmanlar da bulunuyor. Hollywood ünlülerine ev organize etme konusunda danışmanlık veren Linda Coopersmith, Marie Kondo’nun ev düzenleme fikirlerini yıllardır kullandığını söylüyor. Ünlü uzmanlar aslında ortak bir konuda birleşiyor: Eşyaları organize tutmak hayatımızda düzene sokuyor.

Düzenlemeye kişisel eşyalardan başlayın

Bütün evi düzenlemek için can atıyor olabilirsiniz! Belki evin en derli toplu üyesi siz olduğunuz için eşya organize etmeye diğer odalardan başlamak istiyorsunuz. Yine de düzenleme yapmaya ilk olarak kendi yatak odanızdan ve kişisel eşyalarınızdan başlamak size sonrası için rahatlık verir. Evin içinde kendi kişisel dağınıklığınız olmadığından emin olana kadar evin geneline göz gezdirin. Ardından yatak odanıza dönerek çamaşır ve çorap çekmecelerinizi düzenlemeye başlayın.

Günlük telaşlar içinde en çabuk karışan bu alanlardan sonra, küçük boyutlu kişisel eşyalarınızı organize edin. Kol saatleri, tokalar, resmi evraklar, irili ufaklı süs eşyaları için takı ve aksesuar dolapları, saklama kutuları edinin. Kendi eşyalarınızı en baştan düzenlemek sizi evin geri kalanı için de motive eder. Düzenleme ve her gün organize bir şekilde saklama disiplini edindiğinizde, bunu ailenin diğer üyelerinin benimsemesi için de örnek olursunuz.

Giysileri katlamaya zaman ayırın

Gardıroba giysi yerleştirirken düzgünce katlamak bazen zaman kaybı gibi görünebilir. Mağazalarda yapıldığı gibi katlamak hepimiz için kolay olmayabilir. Halbuki giysileri özenle katlamak için ayıracağınız fazladan birkaç saniye, daha sonrası için size zaman kazandırır. Tişört aramaya veya dolap düzenlemeye zaman harcamanız gerekmez. Üstelik bunu, ütülenmesi için çamaşır askısından topladığınız veya kurutma makinesinden aldığınız giysiler için de yapabilirsiniz.

Dolaplı bir ütü masası edinmek de iyi bir fikirdir. Böylece, ütülenmeyi bekleyen çamaşırlarınız da derli toplu şekilde birikir. Acilen ütülenmesi gereken bir giysiyi çamaşır yığını içinde aramazsınız. Eşyaları organize etmeye ayıracağınız her dakika, sonraki telaşlı zamanlar için size kolaylık sağlar.

Yaşamınızı keyif veren eşyalarla düzenleyin

Atmaya kıyamadığımız, halen kullandığımız ama bize içten içe sıkıntı veren birçok eşya bulunuyor. İstediğiniz yaşam tarzını yansıtmayan eşyalar ruh halimize de negatif etki edebiliyor. Nasıl bir yaşam sürmek istediğiniz, yaptığınız seçimlerde gizli. Eviniz, idealinizdeki yaşam tarzınızı görsel hale getirmek için sahip olduğunuz en önemli alan. Eviniz dışında uzun saatler geçirdiğiniz diğer alanları da elbette unutmayın.

Kendinize ait bir ofisiniz varsa, iş yeriniz de eviniz gibi idealinizdeki işi yansıtacak bir düzenlemede olmalıdır. Aslında sadece kendinize ait değil, zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz tüm ortamlarda, bulunduğunuz süre içinde kendi düzeninizi getirmek size iyi gelir. Bunun için her türlü dağınıklıktan ve size artık keyif vermeyen eşyadan kurtulun. Düzenleyici raflar ve çekmece düzenleyiciler ile organize olun. Şık ve sıcaklık katan objelerle kendi tarzınızı ortaya koyun. Dekorasyonda taze dokunuşlar, keyif veren yenilikler ve derli toplu görünüm yaşamınıza da olumlu etki eder.