Yemek sonrası ya da durup dururken canınız tatlı mı çekiyor? Merak etmeyin pek çoğumuz aynı problemi yaşıyoruz. Canınız tatlı istediğinde rafine şeker içermeyen sağlıklı tariflere yönelirseniz zamanla bu isteğinizin azaldığını fark edecek ve çok şaşıracaksınız.

Tatlı krizi anında yapabileceğiniz pratik tarifleri sizler için hazırladık.

Meyveli Yoğurt

1 su bardağı yoğurdun içerisine bir adet doğranmış muz, az limon kabuğu rendesi, böğürtlen ve frambuaz ekleyin. Üzerine file fındık serperek servis edin. Muz lifli yapısıyla kan şekerinizin dengeli yükselmesini sağlayacak. Limon aroması ise tatlı isteğinizi bastıracaktır.

Meyve Salatası

1 adet yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayın. Üzerine yarım portakalı dilimleyin. Portakal kabuklarını da rendeleyerek salataya ekleyin. 2 Yemek kaşığı da nar ekleyin. Sağlıklı ve tok tutan meyve salatanız hazır.

Aromalı Sular

İçerisine çeşitli otlar, baharat ve meyveler kattığınız içme suları hem tok kalmanızı sağlayacak hem de  tatlı krizi anlarında en büyük yardımcınız olacaktır. Üstelik yapımı da çok kolay.

1 litre suyun içerisine koyacağınız kabuklu iki dilim limon ve 2-3 dal taze naneyi gün içinde susadığınız zaman tüketebilirsiniz. 

1 litre suyun içerisine koyacağınız kabuklu olarak dilimlediğiniz yarım yeşil elma ve bir dilim portakal, içme suyunuzun aromalı olmasını sağlayacak ve gün içindeki tatlı krizlerinizi frenleyecektir.

1 litre suyun içerisine bir çubuk tarçın ve 4-5 adet karanfil atın ve suyunuzu bu şekilde için. Tatlı isteğinizin bir anda kesildiğini fark edeceksiniz.

Masum Atıştırmalıklar

Kan şekerinizi birden yükseltmeyen sağlıklı atıştırmalıklar arıyorsanız harika önerilerimiz var.

Hurmanın çekirdeğini çıkartın ve içerisine bir çay kaşığı şekersiz fıstık ezmesi sürün. Bu şekilde tüketeceğiniz bir hurma tatlı kriziniz için harika bir çözüm olacak.

Kuru meyveler de tatlı krizi anlarında en büyük yardımcınız olacaktır. Bir avuç kuru dut ya da 2-3 adet kuru erik veya kayısı tatlı ihtiyacınızı karşılacaktır.

Yeşil elma tatlı krizi anında en büyük kurtarıcılardan birisidir. Kabuklarıyla doğranmış yeşil elmanın üzerine biraz tarçın serpin ve bu şekilde tüketin. Tatlı isteğinizin yok olduğunu hissedeceksiniz.

Yüksek kakao içeriğine sahip şekersiz bitter çikolata yine tatlı isteğinizi frenleyecek masum bir atıştırmalıktır. Bir minik parça çikolata sizin için yeterlidir.

Ara öğünleriniz için alternatif arıyor musunuz? O zaman bu makale size göre…