Değiştirin, yenileyin! Mutfağınıza yeni bir soluk getirin. En çok kullanılan mutfak eşyalarında yeniliğe giderek ekonomik ve pratik bir şekilde dekoratif bir tazeliğe kavuşabilirsiniz. Kolayca yenilenen, sık kullanılan mutfak eşyalarına birlikte göz atalım…

Sürahi

Sürahiler gündelik hayatta elimizin altında olan, defalarca kullandığımız sıradan gibi görünen mutfak eşyalarından biri. Halbuki bir sürahinin zarafeti ve şıklığı, su içmek gibi gündelik bir detayı bile keyifli hale getirebilir. Bazı evlerde su arıtma cihazı kullanılsa ve su içmek için sürahiye gerek duyulmasa da mutfağın merkezinde duracak olan hoş görünümlü bir sürahi hiç de fena olmaz! Suyun duru ve sade görüntüsüne güzel bir sürahi ile mutfağınızda yer vermek en güzelidir. Kavanoz tipi cam veya seramik sürahiler, karaf tipi sürahilerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Sadece su için değil, şerbet gibi özel günlerde ikram edeceğiniz çeşitli içecekler için de mutfağınızda birden fazla sürahi mutlaka bulunsun.

Kupalar  

Ofiste, evde, her mekânda çayların, kahvelerin ev sahibi olan kupalar uzun yıllardır birçok kişi tarafından sevilerek kullanılıyor. Hızlı yaşam temposu içinde bir kahve veya çay molası vermek için elinizin altında duran kupalar aynı zamanda en çok tercih edilen hediyelik eşyalardan biri. Zaman içinde yeni çıkan dekorasyon tarzlarına eşlik eden kupalar bir mutfağın genel stili konusunda da ipuçları veriyor. Kulplu bardak olarak da bakabileceğimiz kupalar mutfağına yeni bir tarz getirmek isteyenler için sezon renklerini sunuyor.

Patates-soğan kovası

Patates ve soğanların ışık almadan, kuru bir ortamda saklanması önemlidir. Özellikle patatesler, nemli ortamları sevmez! Yorucu bir alışveriş sonrasında patates ve soğanları market poşetinden çıkartmak zor gelebilir ancak hazırda bir patates soğan kovanız varsa onların içine boşaltmak için birkaç saniye yeter. Patates soğan koymak için kova ve sepetler hem otantik hem de modern dizaynlara sahip olarak mutfak dekorasyonunun adeta tamamlayıcısı haline geliyorlar. Bu ürünlerin banyodaki muadilinin bölmeli deterjan kutusu olduğunu da yeri gelmişken hatırlatmak gerek. Hayatı kolaylaştıran tüm bu ürünlerin yanında mutfak düzenleyici kutu ve raflar da artık mutfak dekorasyonunun vazgeçilmez bir parçası olmaya başladı. Düzenleyici kutular sık kullanılan eşya ve malzemeler için evlerin vazgeçilmezi…

Ekmeklik

Klasik ahşap, rustik veya modern tarzlara uyan ekmeklikler mutfaklarda her daim moda! Metal görüntüsü sağlayan sac seçeneklerle de ekmekler her mutfağın tarzına uyum sağlıyor. Ekmeklerin poşette beklemesi şık bir görüntü sağlamazken, hoş görünümlü bir ekmek kutusu buna kolay bir çözüm sağlıyor. Ekmekleri hava akımı, ışık ve farklı kokulardan koruyan ekmek kutuları sadece ekmekler için değil, çerez poşetleri veya bisküvi kutuları için de saklama seçeneği haline geliyor.

Yağlık-Sirkelik

Yemek hazırlarken elimizin altında bulunan önemli mutfak eşyalarından biri de yağlık ve sirkelik setleri veya tek başına kullanılan yağ şişeleri oluyor. Salataları sofraya getirirken, ayrıca ocağın başında yemek hazırlarken yağı istenilen miktarda dökmek için yağ şişesi kullanmak oldukça önemli. Özellikle zeytinyağı gibi güneş ışığından korunması gereken yağ çeşitleri için seramik yağlık kullanmanız iyi fikirdir. Camın görselliğini tercih ediyorsanız, elbette ışık geçirmeyen koyu renk cam seçenekleriyle yağ şişeleri bulmanız da mümkün. Yağ ve sirkelikler ister kulplu ister kulpsuz, ister ahşap ister metal kapaklı olarak her mutfak tarzına ve zevke uyuyor.