14 Şubat’ta sevgiliniz belki de yok. Peki sevdiğiniz arkadaşlarla o günü yine güzelce kutlamaya ne dersiniz? O zaman size önerimiz bir ev partisi! Evde yapacağınız bir parti veya kutlama için lüks detaylar da şart değil. Sevdiğiniz arkadaşlarınız için vereceğiniz bir partide unutmamanız gereken bazı şeyler var. Birkaç yardımcı ürün ve küçük dokunuşla göze hoş gelen bir kutlama ortamı hazırlayabilirsiniz.

İkramlarda pratikliği tercih edin

Ev partilerinde pratik yemekler ve atıştırmalık türü yiyeceklerin et ürünleriyle zenginleştirilmiş versiyonları sevilerek yenir. Kulüp sandviç, kanepe çeşitleri gibi klasiklerin yanında, her zaman yemek tabağında servis ettiğiniz ızgara türü yiyecekleri de parti için farklı biçimlerde hazırlayabilirsiniz. Samimi bir görüntü için yiyecekleri ahşap ve bambu sunum tabakları üzerinde servis edebilirsiniz. Son yılların en gözde sunum şekillerinden biri…

Ortamı güzelleştirin

Kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak, özel hissetmek ve hissettirmek için bazı ince detaylar kullanmak iyi fikir. Çiçeklere yer vermek bunlardan biri. Çiçekler kutlamalara ve eğlenceli ortamlara hem sevgi dolu hem de sofistike bir dokunuş getirir. Tek ihtiyacınız olan şey, bir vazo. İster saksı çiçeği ister bir demet kır çiçeği veya bir aranjman olsun, her türlü çiçek ortama canlı bir hava getirir. Ortamı güzelleştirmek ve yaşanan günü kutlamak için çiçekler adeta vazgeçilmez.

Detayları özenle hazırlayın

Pratik ve mütevazi partilerden bahsettik. Sıra geldi, evde vereceğiniz şık davetler için hatırlatmalara… İyi bir kutlama daveti verirken, konuklarınızın özel durumlarını dikkate almanız ilk adımdır. Farklı damak zevklerine uygun çeşitlilikte yiyecekler hazırlamak nazik bir davetin detaylarından biridir. Aşırı baharat ve sos kullanılmayan sade birkaç ikramlık, örneğin haşlanmış sebzeler ile hazırlayacağınız ara sıcaklar herkesin damak zevkine uyar ve zevkle yenir. Kapı girişinden başlayarak mumlar, taze çiçekler ve hafif bir müzikle yapacağınız şık karşılama, özenle hazırladığınız yemeklerle birlikte evdeki kutlama ortamınızı mükemmel hale getirir.

Salonunuzda herkesi rahat ettirecek miktarda kırlent, sehpa, peçete gibi kolaylaştırıcı detaylar, ayrıca banyonuzda herkese yetecek kadar misafir havlusu bulundurmak, özellikle kalabalık misafirlerin rahatını düşünürken işinizi kolaylaştırır. Vereceğiniz partinin ve yapacağınız kutlamanın sevgi dolu bir ortamda gerçekleşmesi için küçük detayları düşünmek için birkaç gün önceden notlar tutabilir, bunları mutfak panonuza asarak göz önünde bulundurabilirsiniz. Tüm hazırlıklar bittikten sonra, hazır olmanın tadını çıkarın.

Küçük bir parti fikri

Arkadaşlarınızı eve çağırmaya karar verdiniz ancak akşam yemeği veya sinema gecesi gibi davetler için vakit bulamıyorsunuz. Dert etmeyin. Kahvaltı ve ara öğünler de eğlenceli bir ortam hazırlamak için bir fırsat olabilir. Özellikle de vaktiniz kısıtlıysa ve özel bir akşam organize edemiyorsanız, samimi ve içten duygularla hazırlanan, göz yormayan sade bir sofraya kimse “Hayır” demez. Bunun için sevimli örtüler, sandalye minderleri, tabaklar ve peçeteler kullanabilir, kırmızı renk ile sevgi duygusuna atıfta bulunabilirsiniz.