Gün boyu üzerinde oturduğumuz, televizyon seyrettiğimiz, misafir ağırladığımız koltuk takımlarımızın zamanla yıpranması, eskimesi kaçınılmaz bir durum.  Peki bu duruma nasıl çare bulabilirsiniz? Size önerimiz koltuk örtüsü ve koltuk şalları…

Mobilyalarınıza uygun olarak seçeceğiniz koltuk örtüleri sayesinde koltuklarınızın temiz kalmasını sağlamakla kalmaz aynı zamanda yıpranmasını da önlemiş olursunuz. Eğer farklı desen ve renklerde koltuk örtüleri alırsanız zaman zaman değiştirerek de kullanabilirsiniz.

Leke tutmayan kumaşları tercih edin

Koltuk örtüsü seçerken leke tutmayan kumaşları tercih etmenizde fayda var. Eğer evde çocuklarınız varsa bu durum daha da önem kazanıyor. Seçtiğiniz koltuk örtülerinin kolay yıkanabilir olmasına da dikkat edin.

Genellikle desenli koltuk örtüsü modelleri ve bürümcüklü modellerin daha çok tercih edildiğini söylemek mümkün.  Bürümcüklü modellerin diğerlerine göre daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Bürümcük sayesinde örtüler koltuklara kolay bir şekilde geçirilebiliyor. Üstelik kayma ya da düşme gibi problemler de yaşanmıyor.

Koltuk şalları ile zevkli köşeler oluşturun

Koltuk şalları ise genelde tek koltuklarda daha sık kullanılıyor. Desen desen, renk, renk koltuk şalları arasından siz de istediğiniz modeli seçerek hem koltuğunuzun aşınmasını önlemiş olursunuz hem de kendinize keyifli bir okuma, dinlenme köşesi oluşturursunuz.

Profesyonellerden yardım alın

Koltuk örtüleri ile ilgili bir başka seçenek ise bu işi yapan firmalara ulaşmak… Bu işte usta olan firmalar evinize gelip koltuklarınızın ölçüsünü alıyor ve daha sonra seçtiğiniz renk, desen ve modelde kılıflar dikiyor. Böylece mobilyalarınıza uygun, kendi seçtiğiniz desende koltuk örtüleriniz oluyor ve birebir sizin mobilyalarınıza göre dikildiği için kayma, sarkma gibi sorunlar da yaşamıyorsunuz.

Fiyatı size uygun mu?

Koltuk örtüsü alırken sizi düşündüren bir başka konu ise fiyatı olacaktır. Size en uygun olan örtüleri bulmak ve bunu da bütçe dostu bir şekilde halletmek için biraz zaman ve araştırmaya ihtiyacınız olacaktır. Size tavsiyemiz aceleci olmayın ve araştırarak hem kesenize hem mobilyalarınıza en uygun koltuk örtülerini bulun.