Tül perde, yastık, ayna ya da cam dolap tüm bu aksesuarlara evinizi bambaşka bir havaya büründürmek çok da zor değil. İşte öneriler…

Tül perdelerle değişim başlatın

Tül perdelere genellikle sadece fonksiyonel bir perde çeşidi olarak bakılır ancak onların saydam etkisinden faydalanarak odalarda hiç tahmin edemeyeceğiniz bir görünüm sağlayabilirsiniz. Tül perdelerinizin sahip olduğu şeffaf drape görüntüsüne kalın perdelere göre daha ekonomik yoldan ulaşılır. Her tarza uyabilen sade tül perdeleriniz, odada ön plana çıkarmak istediğiniz farklı objelere de sade ve sofistike bir fon sağlar. Hafif ve saydam dokuları ışığın dikey gelişini yatıştırır, zararsız hale getirir.

Örgü yastık ve battaniyelerden faydalanın

Rengarenk kırlentler, yastıklar ve battaniyeler ilginizi çekmiyorsa, odanıza hareket getirecek etkiyi kalın örgü dokularla katabilirsiniz. Örgü görüntüsü, odaya çarçabuk sıcaklık ve samimi bir görüntü sağlar. Dekorasyonda canlı renklerden vazgeçemiyorsanız, yastıklar ve örtüler ile doğal dokuları kullanarak pastel renklerin dengeleyici etkisini evinize taşımak iyi seçimdir. Örgü dokular samimi bir havayı hemen getirir, unutmayın.

Yatak odanıza bir bank koyun

Karyolanızın ayak ucuna bir bank koymak, yatağın sınırlarını belirgin hale getirir. Bu da daha net ve çarpıcı bir yatak odası görüntüsü sağlar. Ayak ucuna konan banklar hem zarif bir görüntü sunar hem de kapaklı ve sandık tipi banklardan seçerseniz ekstra bir depolama alanına daha kavuşmuş olursunuz. Giyinirken oturmak için bir alan kazanmanın yanında, ortalıkta duran giysileri bankın üzerinde bir arada tutabilirsiniz. Böylece daha derli toplu bir yatak odası görüntüsüne kavuşursunuz. Bank koymanın bir alternatifi olarak nostaljik sandıklardan da faydalanabilirsiniz!

Aynalardan yararlanın

Aynaların dekoratif görüntü sağlaması için oymalı, renkli veya desenli çerçeveler kullanmaktan, çarpıcı parçaları bir araya getirmekten çekinmeyin. Yan yana kullanılacak farklı ebatlarda, formlarda aynalar dikkat çekici bir görüntü sağlar. Ayna formlarını oval, kare ve dikdörtgen biçimiyle farklı ebatlarda seçebilir, aynı çerçeveyi kullanarak bütünlük sağlayabilirsiniz. Düz bir çerçeve tarzı seçecekseniz, daha cesur davranarak birbirinden farklı renkte çerçeveler de kullanabilirsiniz.

Evin en görünür yerine taze çiçekler koyun

Taze çiçekler her zaman yeni ve canlandırıcı bir etki sağlar. Evinizde hiçbir değişiklik için imkânınız yoksa, arada sırada kendinizi taze çiçeklerle ödüllendirip evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Çiçekleri her zaman evin en ön plandaki yerine koyun. Salonda bir köşe yerine mutfak masası, çalışma masası gibi sık kullanılan yerlerden birine koyun. Sık sık yer değiştirmeniz gerekse de birkaç günlüğüne evinize gelmiş olan vazo çiçekleri için bu değişiklikler sıkıntı olmaz. Evinizin havasını değiştirmek için çiçeklerden mümkün olduğunca yararlanın.

Eskileri yenileyin

Uzun zamandır kullanmadığınız, elden çıkarmadığınız eşyaları atmadan önce son bir gözle bakın. 2-3 adet eski bavulunuz varsa üst üste koyarak sehpa olarak kullanabilir, çay termosunu vazoya dönüştürebilir, evinize vintage esintisi getirebilirsiniz. Nostaljik parçaları modern eşyalarla bir arada kullanmak konusunda cesur olun. Örneğin artık çalışmayan, eski teknolojiye sahip bir fotoğraf makinesini dekoratif obje olarak kullanmayı deneyin. Bir cafe işlettiğinizi hayal edin. Objeleri çeşitli şekillerde salonunuza serpiştirin ve bir sanatçı gözüyle bakın. Acaba dekoratif amaçlı olarak kullanılabilirler mi? Siz karar verin!