Hayatta, en yüksek hızla akıp giden, tazelenmesi, geri dönüşü mümkün olmayan tek şey zamandır herhalde. Hayatın meşguliyetleri ile elde kalan zaman arasında denge sağlayabilmek için de en önemli konulardan biri plan yapmak bunun için de takvim kadar saatler de önemli. Özellikle zamanımızın büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz evimizde, günün hangi saatinde olduğumuzu görmek için saatler ayrı bir öneme sahip.

Masa üstü, duvar saati fark etmez evlerdeki en temel objelerden biri saatler. Saatlerin evimize, dekorasyonumuza iyi gelmesi için acaba hangi modelleri alabiliriz, diye araştırdık. Bu dosyayı cep telefonlarından daha özgür bir halde hayal edin lütfen. Böylece saat için bile olsa telefona bakma işini, en azından evde, ortadan kaldırmış oluruz.

Duvar Saatleri

Bu konu öylesine büyük bir çeşitliliğe sahip ki… Sadece ibrelerin ve rakamların duvara yapıştırıldığı saatlerden çok büyük ekrana sahip saatlere kadar binlerce farklı model mevcut. Neredeyse bir duvarı kaplayacak kadar büyük olan modeller özellikle salon için tercih edilebilir. Bunun yanında duvara asılan saatler için bisiklet, gitar gibi nesnelerin üzerine döşenmiş ibrelerle yapılan saatler de dekorasyonunuz için fark yaratmaya aday. Ayaklı saatler salonunuzun köşesine çok yakışabilir. Özellikle de etrafını ferah tutarsanız şık bir dekor farkı yaratabilir.

Belli bir konsept dahilinde mesela matematik, geometri gibi yapılmış duvar saatleri en çok çalışma odalarına yakışıyor. Hem zamanın anlamını hem de matematiksel zekâyı tetikleyebilir nitelikte bu saatler de. Yine gemi dümeninden esinlenerek oluşturulmuş duvar saatleri rotayı hatırlatmak anlamında çalışma odanızca benimsenebilir.

Duvara yandan asılan metal rafla tutturulmuş, garda istasyon adının yazdığı görüntüyü veren saatler, özel bir zevki yansıtır nitelikte. Sık gelip geçtiğiniz yerlerden uzakta bir alanda duvara tutturabileceğiniz bu saat modeli evinize bambaşka bir atmosfer taşıyabilir.

Daha rahat dekorasyon tarzında neon, takvimli veya çok renkli saatlerle duvarlarınızı süsleyebilirsiniz. Diğer modellerde olduğu gibi bu model saatlerde de birbirinden farklı metaller, ahşaplar dekorasyonunuza uyum sağlamak için bekliyor.

Yine mutfaklar için meyveler, çatal-kaşıklarla süslenmiş farklı tarzda modelleri deneyebilirsiniz. Böylece yemek yaparken zaman da kendini size hatırlatsın.

Uyandığınızda zamanı şöyle kocaman saatlerde görmek isterseniz yatak odanızın dekorasyonuna göre bombeli, ahşap ve metal, sade veya çok hareketli saatlerden edinmek uyandığınızda size iyi gelebilir. Uyanır uyanmaz hayata adapte olanlardansanız daha renkli modeller; birkaç saat kendime gelebilmem için şart diyenlerdenseniz daha sade modelleri tercih etmek iyi gelebilir.

Çocuğunuzun odasına saat koyma niyetiniz varsa burası için oldukça renkli, saatleri kolay anlaması için ibreleri ve rakamları büyük saatler bu odayı parlatabilir. Tabii çocuğunuza zamanın anlamını hatırlatması da cabası.

Masaüstü Saatler

Duvara saat asmaktan hoşlanmıyorsanız ya da her odada duvarda olmasın diyorsanız bu kısım için de oldukça fazla seçenek var. Minik çalar saatleri yatağınızın başucunda görmek size nasıl gelir bilemiyoruz ama işe yetişmeniz için yardımcı olabilir sanki. Eğer bu küçük saati etkisiz hale getirme şüpheniz varsa bu saatlerin büyük versiyonu kurtarıcınız olabilir.

Bu büyük versiyonları salonda konsol ya da sehpa üzerinde de düşünebilirsiniz. Dikdörtgen, kare, daire gibi farklı şekillerde bulmanın mümkün olduğu saatler masalarınızın, sehpalarının üzerine canlılık katabilir. Farklı tasarımları olan saatler detaylarıyla göz dolduracak. İçlerindeki renkler ve görsellerle diğer objeleriniz arasında uyum yakalayıp dekorasyonunu özgün hale getirebilirsiniz.