Şık sofraların kısa zamanda vazgeçilmezi haline gelen runner masa örtüleri dar ene ve uzun boya sahip dikdörtgen şeklindeki örtülerdir. Genelde masa örtüsünün üzerine örtülerek kullanılırlar ve sofra dekorasyonunda göz alıcı bir rol oynarlar. Özellikle de davet masalarında ‘’runner’’daha sık tercih edilir.

Runner örtüler farklı masa çeşitlerine göre değişik şekillerde kullanılabilir. Yemek masanız dikdörtgen şeklindeyse runner’ınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak masanız kare şeklindeyse de dert etmeyin, runner’ınızı kare masanıza çapraz şekilde örterek hoş bir sofra düzeni sağlayabilirsiniz.

Hangi Desenlerde Olmalı?

Bu kararı verirken öncelikle runner’ınızı nerede kullanacağınız önemlidir. Eğer mutfak masanızda daha samimi bir sofra hazırlamak için kullanıyorsanız, pötikareli, çiçek desenli, renkli runner örtüler iyi bir tercih olacaktır. Ancak salonunuzda bir davet masası hazırlıyorsanız dantelli, işlemeli hatta pullu modelleri zevkinize göre tercih edebilirsiniz. Bir başka dikkat etmeniz gereken nokta ise runner örtünüzün rengidir.

Alttaki masa örtünüz desenliyse düz renkte bir runner örtü seçmelisiniz. Eğer masa örtünüz düz ise o zaman daha renkli desenli bir runner kullanarak masanızı şenlendirebilirsiniz. Birbirine tezat renkler seçmek de hoş bir alternatif olabilir. Örneğin; masa örtünüz beyaz ise siyah ya da lacivert bir runner son derece şık olacaktır. Aynı şekilde kırmızı runner örtü de siyah ya da beyaz masa örtüsü üzerinde güzel bir görüntü oluşturur.

Yemek takımınızla uyumlu mu?

Runner seçerken yemek takımınızla uyumlu olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. Tabaklarınız desenli ise runner örtünüz düz olmalıdır. Tabaklarınızın içindeki renklerle uyumlu olmasına da özen göstermelisiniz. Beyaz, krem rengi gibi daha sık kullanılan tabaklara sahipseniz masanıza biraz hareket katmak için desenli runner örtü kullanmanız mümkün.

Kumaş peçetelerle birlikte kullanın

Daha etkileyici ve özenli bir masa için runner örtünüze uygun kumaş peçeteler de kullanabilirsiniz. Böylece özellikle davet sofralarınız çok daha şık görünecektir. Son zamanlarda runner örtülerin altta masa örtüsü olmadan da kullandığını görüyoruz. Mobilyanız buna müsaitse masa örtüsü kullanmadan direkt runner örtü ile de sofranızı kurabilirsiniz. Ancak böyle bir sofra düzeni oluşturmak istiyorsanız daha özenli bir görünüm için yemek tabaklarınızın altına supla kullanmanızı tavsiye ederiz. Böylece daha şık bir görünüm elde edersiniz.

Runner örtünüzü satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de tasarlayıp yapabilirsiniz. Bunun için yeni bir kumaş almanıza da gerek yok, evde olan kumaşları değerlendirebilirsiniz. İsteğinize göre ucuna püskül bile ekleyebilirsiniz. Kısacası güzel ve şık bir sofra için biraz zevk, biraz emek ve biraz da hayal gücü yeterli…