Omurganız, bedeninizin ve iskeletinizin en önemli yapılarından biridir. Rahat bir oturma pozisyonu, sağlığınız için birçok yönden gereklidir. Uzun saatler boyunca oturarak çalışıyorsanız omurganızın desteğe ihtiyacı vardır. Sağlıklı bir boyun, sırt ve bel için uygun sandalye kullanımı konusunda önerilerimize göz atın.

İyi bir temel atmalı

Dik bir oturuş, nefes alışverişinizin rahat olmasını destekler. Bu da hem genel sağlığınız için hem de yaptığınız işe konsantrasyonunuz için önemlidir. Sağlığımız için yapacağımız ilk şey iyi bir nefes alışverişi sağlayan dik bir omurga pozisyonudur. Bunun içinse öncelikle sandalyenizin yüksekliği önemlidir. Ayaklarınızın yere tam basması, havada kalmaması veya belinize çökmeden oturmanız ilk temeli atmaktır. Yüksekliği ayarlanabilir bir sandalye, bacak boyunuza uygun oturuşa geçmenizi sağlar.

Omurganız, boyundan kuyruk sokumuna kadar yani boyun, sırt ve bel bölgesi boyunca uzanır. Bu bölgelerdeki kemikler ve iç organlar dik bir oturma sayesinde hizalanır ve görevlerini yerine getirmede iyi bir destek alır. Nefesinizi ve bacaklarınızın pozisyonunu ayarladıktan sonra, sıra geldi sandalyenin oturma bölümüne.

Yükseklik ayarı sayesinde tam destek

Çalışma koltuğu olarak tasarlanan koltuklar, masa başında çalışan, bilgisayar karşısında uzun saatlerini geçiren profesyoneller ve ayrıca öğrenciler için oldukça iyi bir oturma pozisyonu sağlar. Aşağı-yukarı ayarlanabilen ve yükseklik ayarı yapılabilen çalışma koltukları sayesinde hem bacak boyunu hem de sırt bölümünün desteğini ayarlamak mümkün olur. Sırt bölümü ise ayrıca önemlidir. Omurganın doğal kıvrımını koruyarak oturmak için bu tarz sandalyelerin sırt kısmı da özel bir şekilde tasarlanmıştır. Böylece bilgisayar ekranına karşıdan bakarken bedenin doğal duruşu bozulmadan uzun saatler geçirilebilir. Elbette ki kan dolaşımı açısından, ayrıca kasları hareketlendirmek için 10-15 dakikada 1 ayağa kalkarak hareket etmek de ayrıca önemlidir.

Özellikle boyun sağlığı için uzun süre bilgisayar karşısında hareketsiz oturmak uygun değildir. Bunun önüne geçmek içinse çalışma sandalyelerinin tekerlekleri kolaylık getirir ve oturup kalkmak sizin için gayet kolay olur. Bu sandalyeler hareketli yapılarıyla size hem destekleyici hem de dinamik bir çalışma ortamı sağlar. İster öğrenci olup ders çalışın ister bilgisayar oyunları meraklısı olun ister bir profesyonel olup ofisiniz için kullanın, çalışma koltukları verimli bir gün geçirmek için idealdir.

Konfor ve profesyonel görünüm bir arada

Çalışma masalarıyla bir araya geldiğinde profesyonel bir görünüm ve çalışma motivasyonu getiren sandalyeler kırmızı, siyah gibi renk seçenekleriyle dekoratif olarak da her ortama uyum sağlıyor. Üstelik file doku gibi seçenekler sayesinde hava aldırma özellikleriyle, uzun saatler kapalı ofis veya çalışma ortamlarında duranlar için iyi bir temas da sunuyor.