Lezzetli yiyeceklerin piştiği, sevdiklerinize bulunduğunuz hoş ikramların ana mekanı ve pişirdiğiniz yiyeceklere sevginizi kattığınız alanlardır mutfaklar… Mutfaklara yönelik birçok dekorasyon eşyası bulunur. Her tarza ve mutfak tipine uygun alternatifine rastlayabileceğiniz dekorasyon ürünleri ile mutfağınızı büyüleyici bir alana dönüştürmek ise çok kolaydır. 

Mutfağınızın boyutu her ne olursa olsun, seçeceğiniz dekorasyon ürünleri duvar rengi, mutfak stili ve diğer eşyaların renkleri ile uyum içerisinde olmalıdır. Kişisel zevklerinizi ve mutfak dekorasyonunuzu göz önünde bulundurarak sizin için en uygun dekorasyon ürününü bulmak ise çok kolaydır. Mutfak dekorasyonu için ürün alışverişine başlamadan önce, bir liste yaparak önceliklerinizi belirlemekte fayda var. 

Mutfağınızı asla vakit geçirmekten bıkmayacağınız keyifli bir alana dönüştürmek adına gelin sizler için hazırladığımız mutfak dekorasyon yazımıza birlikte göz atalım.

Küçük Detaylarla Büyük Etkiler

Mutfakta geçirilen vakitlerin sıklığı göz önünde bulundurulduğunda birçok kişi mutfağını kendi zevklerine uygun bir şekilde dekore etmek ister. Yemek masanız mutfak içerisinde yer alıyorsa dekorasyona yönelik ilk adımları mutfak masası ve yardımcı eşyaların seçimi ile atabilirsiniz. Mutfak dolaplarınız ya da tezgahınız ahşap ise ahşap masa ve sandalye takımlarını tercih edebilirsiniz. Endüstriyel olarak adlandırılan metalik renklerin yoğunlukta görüldüğü mutfaklarda keskin hatlı metalik ya da zarif tasarımlı siyah masa ve sandalye takımları tercih edilerek mutfağın bütün görünümü tamamlanabilir. 

Masa düzenine kendi zevklerinizi yansıtmak için kullanabileceğiniz belli başlı tekstil ürünleri ve eşyalar bulunur. Masa örtüsü, supla, bir diğer adı ile amerikan servis, mumluklar ve sandalye minderleri zengin model seçenekleri ile mutfak dekorasyonunda yaratıcılığınızı konuşturmanıza olanak tanır. Sandalye minderleri ile masa düzeninize hareket kazandırabilir, nakışlı ya da parıltı detayları bulunan masa örtüleri ile şık bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Mutfakta Geçireceğiniz Vakitlerin Keyfini İkiye Katlayın

Düzenli bir mutfak, keyifli bir yemek hazırlama sürecinin anahtarıdır. Kendinize, ailenize ve sevdiklerinize hazırlayacağınız lezzetli öğünlerin başlangıç noktası olan mutfakların dekorasyonu kişisel zevkler doğrultusunda düzenlenir. Yalnızca bir süs bitkisi ya da şık bir pişirme kağıdı seçeneği ile dahi mutfağınızda dekorasyon konusunda büyük bir etki yaratabilirsiniz. 

Buzdolabı ve bulaşık makinelerinin birçoğu metalik renklere sahiptir. Metalik rengin yoğunlukta olduğu mutfaklara biraz ahşap dekorasyon öğeleri eklenerek mekana sıcak bir dokunuş kazandırılabilir. Renkli bir görünüm için beyaz eşyalarınızı değiştirmek yerine buzdolabı ya da bulaşık makinenizin yüzeyine uygun boyutlarda bir sticker kullanabilirsiniz. 

Bakliyat ve baharat ürünlerini kendi ambalajları yerine gramajlarına uygun boyutlarda kavanozlarda muhafaza ederek mutfağınızda daha düzenli ve bütün bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca bu tür ürünlerinin plastik bazlı ambalajlara nazaran cam içerisinde hava almayacak şekilde saklanması çok daha sağlıklıdır. 

Hem Yardımcı Hem de Kullanışlı Dekorasyon Ürünleri

  • Dekoratif Düzenleyiciler

Figürlü bıçak düzenleyiciler, sevimli baharatlıklar, cam sirke ve yağlıklar ile şıklığı ve kullanışlılık özelliklerini bir araya getirebilirsiniz. Lavabo alanları için tasarlanan çeşitli sabunluk setleri ile düzen ve uyumu mutfağınızın her alanında sürdürebilirsiniz. 

  • Asma Aparatları

Genellikle mutfak duvarlarına monte edilerek kullanılan asma aparatlarının birçok mutfak malzemesine yönelik boyut seçeneklerine rastlamak mümkündür. Kahve fincanlarını aparatlar yardımıyla duvarın dilediğiniz bölümüne asarak şık bir görünüm elde edebilir, kepçe gibi pişirme aletlerine yemek yaptığınız süre zarfından kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

  • Mutfak Önlüğü ve Fırın Eldiveni

Hem dekoratif hem de işlevsel ürünlerden olan mutfak önlüğü ve fırın eldiveni, kızartma yemeklerinde ya da fırından çıkardığınız yiyecekleri servis etme konusunda size yardımcı olur. Bu ürünleri mutfağınızın renkleri ile uyumlu tonlarda tercih edebilirsiniz.

  • Çeşitli Stickerlar

Üzerinde adınızın yazdığı kişiye özgü stickerlar ya da desenli baskılar mutfağınıza hoş bir dokunuş kazandırmak amacıyla tercih edebileceğiniz diğer mutfak dekorasyon ürünleridir. 

  • Servis Gereçleri

Altın yaldızlı salata servisleri, şık tasarımlı sürahiler ve peçetelikler ile hem sofranızda hem de mutfağınızda tarz bir görünüm yakalamak oldukça kolaydır. 

Mutfağın Boyutuna Uygun Seçimler Yapın

Evin geneline bakıldığında mutfaklar diğer odalara nazaran daha küçük boyutlarda olabilir. Mutfağın her köşesini verimli bir şekilde değerlendirmek için mutfak dekorasyon ürünlerinden yararlanabilirsiniz. 

Küçük mutfaklarda dekorasyon eşyası seçiminde aşırıya kaçmamak gerekir. Küçük bir mutfakta çokça dekorasyon öğesinin bulunması aradığını bulma konusunda size zorluk çıkarmanın yanı sıra göz yorucu bir görünüm de yansıtır. Yemek hazırlamada pratikliğin önemli bir konu olduğu göz önünde bulundurulduğunda küçük mutfaklar için hem dekoratif hem de işlevsel özelliği bulunan ürün seçeneklerinin sunduğu çok yönlü avantajlardan faydalanabilirsiniz. 

Alandan tasarruf etmek adına duvara monte edilen rafları tercih edebilirsiniz. Bu raflara baharatlık gibi küçük boyutlu kavanozları yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz yemeklerde sıkça yer verilen şeker ve unu ya da kavanoz içinde saklanan bakliyat ürünlerini de rafa yerleştirerek bu temel malzemelere ihtiyaç duyduğunuz anda kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Büyük mutfaklarda da dekorasyon eşyası konusunda aşırıya kaçmamakta fayda var. Sade ve minimal dekorasyon ürünleri ile mutfağınızı hem tarz hem de havadar bir hale getirebilir, evinizin kalbi olan mutfağınıza olan her ziyaretinizde keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.