Mutfakta ister acemi olun ister usta bir aşçı, yemek yapmayı kolaylaştıracak ve keyifli hale getirecek ev aletlerine mutlaka ihtiyacınız olur. Blender ve mutfak robotlarını elinizin altında bulundurarak birçok tarifi pratik şekilde uygulayabilir, ayrıca yeni tarifler deneyebilirsiniz. İşte blender ve mutfak robotuyla hazırlayabileceğiniz yiyecekler…

Çorbalar

Blender seti içinde yer alan veya tek başına satın alabileceğiniz çubuk blenderlar mutfağınızı ilk defa kurarken veya yenilerken edinmeniz gereken temel ev aletlerinden biridir. Blenderların sağladığı kolaylık ve hız, en usta aşçıların bile sevdiği bir özelliktir. Kış aylarında sofralarımızın baş tacı olan çorbalar için el blenderları hizmetinizde olur. Patates, havuç, kereviz, soğan, didiklenmiş ve kemiksiz tavuk budu, kıyma, karnabahar… Bunların hepsi, çorba karışımlarınızın malzemesi olabilir. Bağışıklığı desteklemeye yardımcı kış çorbalarında sebzeleri haşladıktan sonra son dokunuş olarak, çorbanızı blenderla pürüzsüz bir kıvama getirebilir, taze zencefil, pul biber veya nane gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz. İsterseniz hafif pütürlü bırakarak farklı bir içim keyfi de sağlayabilirsiniz. Brokolileri her zaman haşlayarak sofranıza getiriyorsanız, bu sefer de soğanla birlikte haşlayabilir, blenderdan geçirdikten sonra üzerine taze krema gezdirerek final yapabilirsiniz. İşte brokoli çorbasının tarifi bu kadar basit! Çorbanız piştikten sonra üzerine yağ gezdirebilir veya yağı, haşlama esnasında katabilirsiniz.

Smoothie ve meyve suları

Vitamin dolu meyve ve sebze suları hem tek başına içmeniz hem de yemeklerinize katmanız için ideal besin kaynaklarından biri. Tek tek doğrayıp yemenizin vakit alacağı sebzeleri ve meyveleri sadece yıkayarak bir araya getirmek, blender setleri sayesinde oldukça kolay. Meyve ve sebzeyi bütün haliyle tüketmeyi sağladığı için posa yönünden zengin olan smoothie tipi içecekler, bu özellikleriyle koyu bir kıvama sahip oluyor ve meyve sularından farklı olarak, uzun süre tok tutabiliyor. İçine keten tohumu, yulaf ezmesi gibi farklı besinler katarak da doyuruculuğunu arttırabileceğiniz, içeriğini zenginleştirebileceğiniz bu içecekleri hazırlayıp spora giderken yanınıza alabilir, varsa çocuğunuzun beslenme çantasına koyabilirsiniz. Mevsimine göre içeriğinde taze nane, maydanoz, yeşil elma, salatalık gibi çeşitler kullanabilirsiniz. İçine katacağınız süt ile tadını sütlü tatlılara yakın bir hale getirebilir, blenderınız ile hazırladığınız smoothie içeceğinizi, aynı zamanda kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacak bir ara öğün haline getirebilirsiniz.

Sebze doğrama ve yemek hazırlama

Yoğun çalışan ve vakti olmayan, el veya kolunda ortopedik rahatsızlığı bulunan, aynı anda birkaç yemek yapmayı ve mutfakta pratik olmayı sevenler için blender ve doğrayıcılar adeta hayat kurtarıcı… Soğanları doğrayın, kuşbaşı etleri istediğiniz kıvama getirin, domatesleri doğrayın ve tüm bunları tek bir mutfak aletinin yardımıyla kısa sürede tamamlayın. Mutfak robotunuz ve el blenderlarınız her şeyi pratik ve hızlı hale getiriyor… Havuç gibi sebzeleri de isteğinize göre katın ve lezzeti arttırın. Bundan sonrasında size sadece, malzemeleri tencereye koymak kalıyor. Blender setlerinin marifetleri bunlarla bitmiyor. Tencere yemeğinizi hazırladıktan sonra yoğurtlu garnitürler hazırlamak için de kerevizleri doğrama, kabakları püre haline getirme gibi fonksiyonlarıyla da blender setleri size yardımcı. İstediğiniz karışımları hazırlamak için sebzeleri çiğ halde mutfak robotunuza atın, istediğiniz büyüklükte parçalar haline getirin, sarımsaklı yoğurtla veya süzme yoğurtla karıştırın. Afiyet olsun!

Püreler ve soslar

Kim demiş püre olarak sadece patates püresi yenir diye? Yiyecekleri püre halinde düşündüğünüzde patates püresinden çok daha öteye gitmek size mutfakta da harika bir kapı açar. Sürekli tencere yemeklerinde kullandığınız, fırınladığınız veya kızarttığınız sebzeleri bir de püre olarak pişirmeyi deneyin. Sonuçların ne kadar ilginç olduğuna şaşıracaksınız. Özellikle de yemek seçen çocuklarınız varsa, cips halinde dilimleyeceğiniz ve fırında pişireceğiniz patatesler için dip soslar hazırlamak iyi bir fikir olur. Maç izlemek veya evde sinema keyfi için gelen misafirleriniz için de farklı tatlar sunmak da isteyebilirsiniz. Bunun için en büyük yardımcınız, elinizin altındaki blender seti veya mutfak robotu… Kabak, balkabağı, havuç, karnabahar, taze fasulye gibi sebzeleri mevsiminde haşlayarak blenderdan geçirin. Taze krema, rendelenmiş kaşar peyniri, mascarpone peyniri gibi çeşitlerle karıştırın. Damak zevkinize göre baharatlarla çeşnilendirin ve lezzet denemeleri yapın. Hatta bu hazırlıklara evdeki herkesi dahil edin. Sebze yemeyi eğlenceli hale getirmek için oldukça pratik bir yol!