Mutfağın Yıldızı Olduğunuzu Gösteren 7 İşaret

İlginç tarifler bilmiyor, el açması börek yapmıyor olabilirsiniz. Kendinize has özelliklerinizle de gayet iyi işler çıkarıyorsunuz. İşte kendi mutfağınızın yıldızı olduğunuzu gösteren 7 işaret;

Tek bir çeşitle bile şık ikramlar hazırlıyorsunuz.

Aniden misafir geldi ve sadece buzluktan çıkardığınız böreğiniz veya birkaç parça bisküviniz var. Bisküvilerle pudingi birleştirip üzerine süslemelerle 15 dakika içinde pasta hazırlıyorsunuz. Çocuklara özgü gibi görünse de hazırladığınız bisküvili pudingi nane yaprakları, meyve dilimleri veya çikolata rendeleriyle süslüyorsunuz. Küçük dokunuşlarla basit bir tarifi şık bir ikrama dönüştürüyorsunuz. Önemli olan her zaman karmaşık tarifler değildir. Bunu ispatlıyorsunuz.

Tarhananızı kendiniz yapmıyorsunuz ama çorbalar konusunda üzerinize yok

Dolapta kalan makarnalar, tek kalmış sebzeler, mısır gibi çorbada alışık olunmayan gıdaları çorba yapımında kullanıyorsunuz. Farklı malzemeleri birleştirip kendi çorba tariflerinizi buluyorsunuz. 1-2 litre suyunuz ve ocağınız olduktan sonra her şeyi çorbaya dönüştürmeniz mümkün. Özellikle kış akşamları için sofranızda çorba eksik olmuyor. Üstelik o gün markete veya pazara gidememiş bile olsanız.

Basit tariflere özel yorumlarınızı katıyorsunuz

Yıllardır yapılan omlet, patates püresi, kek gibi yiyecekler sizin elinizde hiç alışık olmadıkları ek malzemelerle tanışıyor. Kimsenin aklına gelmeyecek meyveler, kuru yemişler, otlar ve sebzeler sizin omletlerinize, çorbalarınıza, keklerinize konuk oluyor. Bazen hazır alınmış bir böreğin yanına eşlik etmek için öyle bir yiyeceği tabağa koyuyorsunuz ki, misafirleriniz hazır alınmış olmasının farkına bile varmıyor. Mutfakta farklı düşünmek sizin için hiç de zor değil.

Her öğüne önem veriyorsunuz

Sizin için öğün atlamak söz konusu bile olamaz. Bir mutfak rutini oluşturmuş durumdasınız ve evdeki herkes, evinize önceden gelmiş olanlar sizin her öğünde hazırlıklı olduğunuzu biliyor. İçerik değişkenlik gösterse de her öğün için mutfağınızda bir şeyler bulunuyor. Fazla çeşidiniz yoksa bile öğünü atlamıyor ve eldeki malzemelerle o öğünü dolduruyorsunuz. Pek zamanınız yoksa bile öğün atlamıyor, dengeli ve düzenli beslenmeyi asgari ölçüde de olsa sağlamaya çalışıyorsunuz.

Acil durumlar için hazırlıklısınız

Ani gelen misafirler, alarmın çalmadığı ve geç kalınan sabahlar gözünüzü korkutmuyor. Paketlenmiş, doğranmış, vakumlanmış halde poşetlerde, saklama kaplarında bekleyen, dondurulmuş çeşitler elinizin altında. Her öğün için buzluğunuzda veya kilerinizde bir şeyler bulunuyor. Beklenmedik misafirin rejimde, çocuk veya sporcu olması fark etmiyor. Çeşitli besin gruplarından kullanıma hazır malzemeleriniz var. Bu sayede farklı kişilerin ihtiyaçlarına hitap edebiliyorsunuz. Hızlı hazırlıklar sizin için çok kolay. Ani gelişen durumlara hazırlıklı olduğunuz için de kafanız rahat.

Basit malzemelerle şık yemekler

Peynirlere kurabiye kalıplarıyla şekil veriyor, atıştırmalık saatinde minik kanepeler hazırlıyorsunuz. Dünya mutfağından ilham alıyor, evde kendi kebaplarınızı, fajitalarınızı, pizzalarınızı yapıyorsunuz. Üstelik elinizdeki malzemelerle. Mutfaklarda her zaman bulunan salata malzemelerini farklı şekillerde kesiyor, makarnayı bile süsleyerek servis ediyorsunuz. Yemek zamanlarını keyifli hale getiriyorsunuz. Orijinal tarifler bilmeseniz de siz gerçek bir mutfak yıldızısınız.

Mutfak aletlerini en etkili şekilde kullanıyorsunuz.

Geleneksel doğrama ve karıştırma gibi yemek hazırlama yöntemlerini iyi biliyorsunuz. Ancak teknolojiden yardım alma konusunda oldukça pratiksiniz. Mutfak aletlerini; doğrayıcıları, mikserleri, meyve sıkacaklarını gerektiği yerde kullanmayı da gayet iyi biliyorsunuz. Zamanı ve enerjinizi doğru kullanma konusunda oldukça yenilikçisiniz. Malzemeyi, araç gereçleri verimli kullanmayı iyi biliyorsunuz.

Mutfakta iyi olmak için karmaşık tarifler bilmek, mutfakta uzun saatler geçirmek şart değil. Pratik ve orijinal dokunuşlarla kendi mutfak tarzınızı buluyorsunuz. Siz, kendi mutfağınızın yıldızısınız.