Dekorasyonda modern tarz dendiğinde akla önce parlak ve düz eşyalar geliyor. Bir miktar soğuk ve katı olarak da ün salan modern tarzı sıcak hale getirmek mümkün. Sadelik ve kullanışlılığı ön plana alıyor görünse de modern tarz sıcaklığa her zaman kucak açabilir. Modern tasarımlardan hoşlanıyor ancak evinizde yumuşak bir görünüm de arıyorsanız ipuçlarımıza göz atın.

Modern tasarımlı yüzeylerde ahşap kullanın

Modern ve steril yüzeyler dendiğinde akla ilk olarak banyolar geliyor. Modern tasarımları daha yumuşak ve sıcak göstermenin en kolay yollarından biri de doğal materyaller kullanmak. Banyoların düz hatlarına sıcaklık katmak için ahşap ve cam gibi organik ve doğal malzemeler oldukça uygun. Banyoda ahşap dolap kapakları bazılarımıza halen şaşırtıcı geliyor. Ancak suya dayanıklı tik ağacı gibi materyaller banyolar için gayet kullanışlı. Özellikle beyaz ve gri yüzeylerin hâkim olduğu bir banyoda tik ağacından dolap kapakları, ayrıca ahşap banyo aksesuarları kullanmak modern banyolara sıcaklık getiriyor, mutlaka deneyin.

Modern mutfaklara doğal dokunuş

Mutfak dolapları düz kesim olduğunda, özellikle lamine dolap kapakları sert bir görünüm verebiliyor. Mutfak gibi yaşayan bir alana doğal dokuları taşımak ve eğlenceli aksesuarlardan yardım almak modern tasarımı soğuk olmaktan uzak tutuyor. Mutfağınızda modern eşyaların güzelliğini ön plana alarak sıcak ve davetkar bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bunun için birkaç detay yeterli.
Banyonuzda olduğu gibi mutfakta da ahşap kesme tahtaları, dekoratif mantar panolar, yeşil yapraklı bitkiler, boncuk süslemeler, renkli tencere -tava takımları kullanabilirsiniz. Ne kadar modern tasarımlı olursa olsun, sıcak bir hava sağlamak mutfak gibi mekanlar için oldukça kolay!

Aksesuarlardan faydalanın

Evimizin genelinde veya bir odada modern bir tarza geçmek isterken bazı eşyaları elden çıkarırız ve aksesuarları azaltırız. Eşya azaltmanın odayı boş ve düz gösterme riski de vardır. Bunun önüne geçmek için, seveceğiniz birkaç parça aksesuar seçin ve bunları ön plana çıkarın. Örneğin tek bir tane çarpıcı sanat eseri modern bir odada iyi bir odak noktası sağlar. Böylece çağdaş görünümlü bir oturma odası görünümüne kavuşursunuz. Dengeli aksesuar kullanımlarıyla hem modern hem sıcak bir dekorasyon mümkün.
Sehpa gibi yüzeyler modern mobilyaların en göz önündeki kısımlarıdır. Düz, parlak yüzeylerde samimi aksesuarlar serpiştirmeniz işinizi kolaylaştırır. Samimi bir görüntü için mumlar, doğal taşların sergilendiği cam kaselere, vazolara yer verin.

Renklerin etkisine başvurun

Modern dekorasyon dendiğinde akla çoğunlukla sert hatlar ve metalik yüzeyler gelir. Renk dendiğinde ise sadece nötr tonların kullanılabileceği düşünülür. Modern dekorasyonda beyazlar, griler ve pastel tonların ağırlıklı olduğunu kabul etsek de bu renkleri sıcak ve samimi hale getirmek mümkün. Nasıl mı? Tabii renkleri kullanarak… Canlı renkler kullanmak her zaman işe yarar. Hem aksesuarlarda hem dokularda! Nötr tonların yanında kullanacağınız göze çarpıcı renkler ortama sıcaklık getirir. Bunun için kırmızı, turuncu ve sarı gibi göze çarpan renklere el atmaktan çekinmeyin. Renk olarak güçlü ve sert etkileri olan bir odada canlı renkli aksesuarlar ortama sıcaklık katar, deneyin! Sıcaklığı sadece renklerle değil, yastık ve puf gibi yumuşak dokulu aksesuarlarla da yakalayabilirsiniz.