Mobilyalarınızın parlak ve bakımlı görünmesini istemez misiniz? O zaman mobilyalarınızı düzenli olarak cilalamanız gerektiğini de unutmamalısınız. Öncelikle bilmelisiniz ki ahşap mobilyalar genelde önceden verniklenmiştir ve balmumu ile cilalanmıştır. Böylece bu mobilyaların bakımları sizin için daha kolay olacaktır. Ancak yine de uygun bakımları yaparak mobilyalarınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Bunlara dikkat edin

  • Mobilyalarınızı parlatmak için aşırı cila kullanmaktan kaçının. Aksi takdirde kötü bir görünüm ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Cilayı yaptıktan sonra mobilyanıza parmağınızı dokundurun eğer dokunduğunuz yerde iz kalıyorsa o zaman fazla cila uygulamışsınız demektir.
  • Mobilyanızı cilalamak yetmez, güzel görünmelerini sağlamak için her gün mutlaka yumuşak bir bezle tozunu almalısınız.
  • Mobilyanız tozlu iken asla cila sürmemelisiniz. Aksi takdirde mobilyanız donuk görünür aynı zamanda üzerindeki kir ve lekeler yüzeye yapışır.
  • Mobilyanızın yüzeyindeki yapışkan lekelerden kurtulmak için nemli bir bezle silebilirsiniz. Yaklaşık 1 litre ılık suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar sirke ve 1 çay kaşığı kadar sıvı deterjan koyup silerseniz daha etkili olduğunu göreceksiniz. Silme işlemi bittikten sonra tekrar durulama ve kurulama işlemi de yapmalısınız.
  • Eğer tik ağacı gibi mobilyalarınız var ise özel bakım yağlarından kullanarak hem daha dayanıklı olmasını hem de güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Rengine, yapısına göre mobilyaların cilası farklıdır. Cilalarınızı karışmaktan ve değiştirmekten kaçının. Yanlış cila uygulamak mobilya renginin solmasına sebep olabilir.

Doğal çözümler üretebilirsiniz

Mobilyalarınızın pırıl pırıl parlaması için doğal çözümlerden de yararlanabilirsiniz. Bunun için size bir önerimiz var; mobilyalarınızı parlatmak için Hindistan cevizi yağından yararlanmaya ne dersiniz?  İhtiyacınız olan malzemeler son derece basit; Bir çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı, temiz yumuşak bir bez… Yapmanız gereken ise yüzeyi hafif nemli bir bezle temizleyin ve kurulayın. Hindistan cevizi yağını başka bir temiz beze sürün ve ahşaba dairesel bir hareketle uygulayın. Kurumaya bırakın.

Bir başka önerimiz ise zeytinyağı ve limon karışımı… Özellikle koyu renkli ahşaplarınızı parlatmak için bu karışımı kullanabilirsiniz. Yarım bardak zeytinyağı ve yarım limon suyunu iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma yumuşak bir bez ya da sünger batırarak mobilyalarınızı cilalayın. Pırıl pırıl olduklarını göreceksiniz.

Yemeğe doyamadığımız yemişlerin başında gelen bademin ahşap yüzeyleri parlatmakta da işe yaradığını biliyor muydunuz? 1 yemek kaşığı badem ile yarım çay bardağı sirkeyi karıştırıp elde ettiğiniz bu karışım ile mobilyalarınızı parlatabilirsiniz. Özellikle ıslak bardaklardan kalan su lekelerini ortadan kaldırmak için ve yüzeyin doğal parlaklığını geri kazandırmak için harika bir formül olduğunu söyleyebiliriz.