Modası hiç geçmeyecek olan, evimizin havasını ferahlatan marin temasını uygulamak sandığınızdan da kolay. Deniz ve gök yüzünü çağrıştıran renklerin, doğal dokuların, kolay uygulanabilir detayların yer aldığı marin konseptini ev dekorasyonunuza taşımak istiyorsanız bu fikirlere göz atın.

Aksesuarlarla net bir duruş

Marin tarzını uygulamanın ilk akla gelen yolu denizcilik temalı aksesuarları kullanmak. İşe deniz ve marin temalı biblolar ve deniz kabuklarıyla, birçok yerde bulabileceğiniz seramik deniz yıldızlarıyla başlayabilirsiniz.

Marin konseptinin olmazsa olmaz renkleri

Marin konsepti dendiğinde akla ilk olarak deniz mavisi, turkuaz, martıların beyazı ve bunlara en çok yakışan kırmızı renk geliyor. Marin tarzını evinize hızlıca taşımak istiyorsanız bu renkleri bir araya getirerek çarpıcı bir başlangıç yapabilirsiniz. Buna alternatif olarak deniz mavisi ve kum renginin pastel tonlarını seçerek daha yumuşak bir görünüm de yakalayabilirsiniz.

Klasiğin içinde deniz rüzgarları

Ev dekorasyonu dendiğinde, genel olarak değişiklik yapma şansınız fazla yoksa aksesuarlar imdadınıza yetişir. Özlediğiniz ve evinize taşımak istediğiniz deniz havası resim çerçeveleri ile kolayca taşınabilir. Seçenekler oldukça fazla!

Küçük dokunuşlarla marin konsepti

Tek bir duvarı seçerek bile küçük dokunuşlarla marin konsepti uygulamak mümkün. Birkaç raf veya duvar saksısı ile odaya marin havası getirebilirsiniz. Elinizdeki birkaç deniz temalı aksesuarı ön plana çıkararak işe başlayabilirsiniz.

Tatil hatıraları bir köşeye

Tatil yerlerine gidip hevesle satın aldığımız objeler çoğunlukla evimizin tarzına uyum sağlamadan bir köşede durur. Bu aksesuarları işe yarar hale getirmenin bir yolu, bunları çoğaltmak! Bir köşede topladığınız deniz temalı eşyalar bir koleksiyon görüntüsü alarak evinizle bütünleşecek.

Çocuk odalarında marin

Özellikle erkek çocuklar için tercih edilebilen deniz ve yelken teması aslında cinsiyet farkı olmaksızın hem kız çocuk hem de erkek çocuk odalarında tercih edilebilecek, eğlence sunan bir tarz. Çocukların odalarında vakit geçirmelerini teşvik eden macera dolu oyunlar için denizcilik aksesuarları ve oldukça cazip!