Küçük odaların görünümünde değişiklik yapmak bazen zor oluyor. Öyleyse odaya yeni bir görünüm getirmek için küçük odalarda dekorasyon adına ne yapılabilir? “Duvar rengini değiştirmek” dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, duvarları farklı bir renge boyamak küçük odalar için iyi fikirdir. Peki hangi renkler kullanılabilir? Önerilerimiz burada…

Küçük oda dekorasyonu nasıl yapılır?

Küçük odaların dizaynında alanı geniş göstermek için akla ilk olarak açık renkler gelse de bu değişmez bir kural değil! Tam tersi yönde de düşünebilirsiniz. Duman rengi, gri ve koyu maviyi küçük odalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Odayı daha küçük göstermesinden endişe etmeyin. Çeşit çeşit aksesuarlar dikkati kendi üzerlerine çeker ve koyuluk da derinlik hissi sağlar.

Aydınlık görüntüden vazgeçemeyenlere

Küçük odalarda ikinci bir seçenek, bildiğimiz sularda yüzmek ve açık renkleri tercih etmek. Küçük odalarda renk seçiminde koyu duvarlar istemiyorsanız bej ve beyazın tonları elbette ki doğru seçim. İpeksi ve pembeye yakın tonların yanı sıra kar beyazı, özellikle karanlık odalar için aydınlık sağlamanın neredeyse garantisi. Ferah bir görünüm sizin için önemliyse, boya markalarının sunduğu kartelalardaki beyaz önerileri tam size göre.

Eğlenceli denemeler

Şunu söylemek gerekiyor ki, küçük bir mekânı büyük göstermek için duvar rengini açık tutmanız şart değil! Aydınlık bir oda ise, odanın dekorasyonunu sade tutarak sıradışı renkler kullanabilirsiniz. Küçük odalar için duvar rengi çalışmaları alan algısını değiştirmede denemeler yapmak çok uygun alanlardır, bizden söylemesi! Küçük Oyun alanınız gibi düşünün ve deneyin. Örneğin mor, neden olmasın?

Orta yolu bulmak için

Ne açık ne de çok koyu duvarlara sahip olmak, çılgın denemelerden uzak durmak ama odaya karakter katmak istiyorsanız kum beji, doğal taş ve sütlü kahve tonları tam size göre! Özellikle açık ahşap türünde mobilyalarınız, akçaağaç ve benzeri dolap kapaklarınız varsa açık kahverengi seçeneklerinden şaşmayın. Üstelik küçük oda dekorasyonu modellerine göz atabilir ve turuncu gibi canlı renklerde aksesuarlar kullanarak odaya canlılık getirebilirsiniz.

Derin mavilikler

Mavinin koyu tonları, derin deniz mavisinin etkisi küçük mekanlarda bambaşka. Küçük oda dekorasyon önerilerine bakarak mavi tonlarındakiş çalışmalara göz atabilirsiniz. Koyu duvar fikrine sıcak bakıyorsanız duman ve fümeye alternatif olarak sizi farklı bir dekorasyon enerjisine çekecek olan renk, vazgeçilmez mavi. Mavinin koyu versiyonlarına birçok farklı renk eşlik edebilir ve odaya asil bir hava vermek için mavi ve lacivert en güzel seçimlerden biri.

Huzur veren yeşil

Tecrübelerden yararlanmak istiyorsanız küçük oda dekorasyonu püf noktalarına göz atabilir ve örnekleri inceleyebilirsiniz. Örneğin huzur veren yeşilin adaçayı tonları, küçük odaların sıkışıklık hissini ortadan kaldırmak ve doğal bir görünüm yakalamak için harika bir seçimdir. Ayrıca mint yeşili, açık deniz yeşili gibi tonlar arasında zevkinize uygun bir seçim yapabilirsiniz. Hem uyku hem de çalışma odası olarak kullanılan mekanlar için yeşil en sevilen renklerden biri.

İpucu:

Küçük mekanlar akla geldiğinde geniş gösteren aksesuarları unutmamak gerek. Aynalar bunların en bilineni. Aynaların odayı geniş gösterme etkisine dair birçok örnek bulmak mümkün.