Koltuklar hem sağladıkları konforla hem de şık tasarımlarıyla evlerin vazgeçilmez eşyaları arasında yer alıyor. Çok beğenerek aldığınız koltuklarınız için zamanla farklı bir görünüm arayışı içine girebilirsiniz. Ya da yepyeni koltuklarınızı kir ve lekelerden koruyarak ilk günkü gibi kullanmak ve hoş bir detayla süslemek isteyebilirsiniz. Bunun için koltuk şalları tam da aradığınız özellikleri size sunuyor. Farklı kumaş, desen ve renk alternatifleriyle her zevke hitap eden seçenekler sağlayan modeller, koltuklara estetik bir görünüm kazandırıyor. Birbirinden şık koltuk şalı çeşitleri aynı zamanda koltuklarınızın kumaşını koruyarak ömrünü uzatıyor. Modeller arasında tekli ya da üçlü koltuklar için değişik ebat ve boylarda üretilmiş birçok seçenek bulunuyor. Ayrıca koltuk şalları kendi kişisel zevkinize ya da dekorasyon tarzınıza uygun olarak farklı şekillerde kullanım olanağı sunuyor.     

Koltuk Şalı Ne İşe Yarar

Koltuk şalları son yıllarda revaçta olan dekorasyon ürünlerinin başında geliyor. Yalnız koltuk şallarını sadece dekoratif bir unsur olarak görmemek gerekiyor. Evlerde en çok kullanılan eşyalardan biri koltuklar… Bu yüzden kirlenmeye ve lekelenmeye çok müsaitler. Sürekli koltukları silerek temizlemek ise zaman alıcı ve yorucu bir iş. Bu durumdan kurtulmak için koltuk şallarını kullanabilirsiniz. Farklı kumaş özelliklerine sahip olarak üretilen şalları koltuklarınıza örterek istenmeyen kazalar sonucunda yaşanabilecek lekelenme gibi sorunları pratik bir şekilde aşabilirsiniz. Şallarınız kirlendiğinde ise kolayca çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Bu şekilde koltukları silmek için harcayacağınız zamandan tasarruf ederek vaktinizi kendinize ya da sevdiklerinize ayırabilirsiniz. 

Koltuk Şalı Nasıl Kullanılır

Koltuk şalı modelleri kullanım açısından sizlere birçok seçenek sunuyor. Eğer bu şalları koltuklarınızın temiz tutmak için kullanmayı düşünüyorsanız kolay yıkanabilen ve leke tutmayan kumaşlara sahip modelleri tercih etmenizde fayda var. Koltuklarınızı tamamen kaplayan geniş ebatlarda ürünler de bu tarz bir kullanım için uygun. Şalların yıkandığı zaman çekmeyen kumaşlara sahip olması da dikkat etmeniz gereken diğer bir konu. 

Dekorasyonunuzda yenilik yapmak istiyorsanız bunu ufak bir dokunuşla salonunuzun havasını değiştiren koltuk şalları sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. Birbirinden şık tasarımları bulunan koltuk şallarını tamamen salonunuzun dekorasyon tarzına ve kişisel beğeninize uygun olarak seçebilirsiniz. Sadelikten yanaysanız koltuklarınızın renginin birkaç ton koyusunu ya da açığını tercih ederek uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz. Salonunuzda beyaz renk hakimse ve aşırıya kaçmadan biraz ortamı canlandırmak istiyorsanız koltuk şalları tam size göre. Canlı ve enerjik renklere sahip koltuk şallarını kullanarak dekorasyonunuzu hareketlendirebilirsiniz. İsterseniz pastel tonları tercih ederek beyaz renkle uyumlu soft bir görünüm yakalayabilirsiniz. Dikkat çekici bir şıklık için koltuklarınızla kontrast oluşturan renkleri kullanabilirsiniz. 

Farklı desen seçenekleri bulunan şallar da göz alıcı bir görünüm sağlayarak koltuklarınızı ön plana çıkarıyor. Koltuk kumaşlarınız düz renkten oluşuyorsa desen seçimi konusunda özgür davranabilirsiniz. Eğer desenli bir koltuğunuz varsa yine desenli koltuk şallarını tercih etmeniz göz yoran uyumsuz bir görünüm yaratabilir. 

Renk ve desen dışında koltuk şalları farklı tasarım detayları da barındırıyor. Kenarları püsküllü ve saçaklı keten koltuk şalları salonunuza bohem bir hava katıyor. Bu şalları aynı özellikte kırlentlerle beraber kullanarak dekorasyon açısından bütünlük sağlayabilirsiniz. 

Koltuk şalı kumaşlarını seçerken mevsim şartlarını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Yaz ayları için pamuklu ve keten kumaşlar ferah ve rahat bir kullanım sağlıyor. Kış ayları için ise yün, kadife, örgü ve polar kumaştan imal edilmiş şallar aradığınızı sıcaklığı ve konforu sunuyor. 

Koltuk Şalı Nasıl Örtülür

Koltuk şallarını örtmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Bu yöntemleri tamamen zevkinize ve kullanım amacınıza göre seçip uygulayabilirsiniz. Büyük ebatlarda bir koltuk şalı tercih ederek koltuklarınızı tamamen örtebilirsiniz. Özellikle tekli koltuklarda kullanabileceğiniz bu yöntemle yıpranmış ve eskimiş koltuklarınızı kamufle ederek yepyeni bir görünüme kavuşabilirsiniz. Koltuk şallarını koltuğunuzun sadece bir kısmına sererek de kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem koltuğunuzun kumaşını görünür hale getirebilir hem de koltuk şalının sağladığı şıklığı sergileyebilirsiniz. Koltuk şallarını düz bir şekilde örtebileceğiniz gibi çapraz olarak da serebilirsiniz. Bu örtme şekliyle farklı bir tarz oluşturabilirsiniz.       

Koltuk Şalı Nasıl Örülür

Örgü koltuk şalları hem koltuklarınıza örtmek hem de soğuk havalarda ısınmak için kullanabileceğiniz bir seçenek. Bu şallar koltuklarınıza hoş bir görünüm kazandırırken yumuşacık dokusuyla da özellikle kış aylarında TV karşısında ya da koltuğunuzda oturmuş kitap okurken size konfor sunuyor. İsterseniz bu şalları kendiniz de örebilirsiniz. Birçok farklı motif seçeneği arasından beğendiklerinizi tığ ya da şiş yardımıyla örerek kendi emeğinizi koltuklarınızda sergilemenin keyfini yaşayabilirsiniz. Bu şekilde boş zamanlarınızı değerlendirdiğiniz gibi rahatlatıcı bir aktivite de gerçekleştirmiş olursunuz. İlk defa örgü örecekseniz yapımı daha kolay olan düz ve sade modelleri tercih edebilirsiniz. İşe haroşa örgü tekniğini kullanarak başlayabilirsiniz. Oldukça basit olan bu teknikle bile çok şık bir koltuk şalı örebilirsiniz. Örgü işlemini küçük küçük parçalar halinde yapıp daha sonra birleştirmek de elinizin alışması için kolaylık sunuyor. Kırkyama ya da patchwork olarak da adlandırılan bu modeller salonunuza el emeği bir şıklık katıyor. İlerleyen zamanlarda kendinizi geliştirdikçe istediğiniz koltuk şalını rahatlıkla örebilirsiniz. Böylelikle tamamen kendi zevkinizi ve tarzını yansıtan koltuk şallarıyla salonunuzu benzersiz bir görünüme kavuşturabilirsiniz.