Kitaplar iç dünyamızı, hayat görüşümüzü ve meraklarımızı yansıtan, yaşam boyu bize eşlik eden değerli araçlar. Sayısı gittikçe artan kitaplarımızı düzenlemek için farklı kitaplık modelleri arasında gezintiye çıkalım.

Evimizde bir kütüphaneye sahip olmak ev dekorasyonunun en zevkli adımlarından biri. İlk iş olarak evin hangi alanlarını kullanabileceğinize bir bakın. İyi haber şu ki, evin tek bir noktasında kütüphane kurmanız şart değil. Kitaplıkların birbirinden farklı ebatları ve tarzlarıyla evin farklı odalarının dekorasyonuna katkıda bulunabilirsiniz. Hem salonunuzda hem oturma odanızda kitaplık kullanabilir, duvar raflarıyla da farklı odalara birkaç kitap için alan açabilirsiniz.

Kategorilere ayırın

Kitaplarınızı düzenlemek için en bilindik yollardan biri, onları kategorilere ayırmaktır. Ardından yazar isimlerine veya soyadlarına göre sıralayarak kendi kütüphane düzenlemenizi yapabilirsiniz. Dergiler, evrak ve dosyalar için de düzenleyiciler kullanabilir, aradığınızı kolayca bulacağınız bir düzen kurabilirsiniz. Ardından kitapların dışında yer vereceğiniz eşyalar için çok amaçlı sepet, hasır sepet gibi aksesuarlarla düzenleme yapmaya devam edebilirsiniz.

Objelere yer açın

Kitaplıklar adı üzerinde, sadece kitaplara yer veren mobilyalar gibi görünse de aslında yaşamımızdaki önemli objeleri sergilemek için de ideal alanlardır. Kitap ve dergilerle dengeli bir dağılım yaparak resim çerçeveleri, plaketler, yapay bitkiler, dekoratif aksesuarlar, biblolar ve masa saatleriyle de süsleyebilirsiniz. Böylece tekdüze bir görüntüden kaçınarak evinize canlı bir alan sağlamış olursunuz.

Kitaplıklar açık raf sistemi sağladıkları için elinizin altındaki eşyalar için de harika birer düzenleyicidir. Dekoratif kutular, oyuncaklar, saklama gereçleri, oyuncaklar, not defterleri gibi günlük yaşamda elimizin altındaki birçok şey için de toparlayıcı olarak kitaplıkları kullanabilirsiniz. Düzenleme yaparken raflarda hangi objeye nasıl yer vereceğinizin kesin bir kuralı yok. Dengeli bir dağılıma dikkat etmek, sık kullanılan eşyaları orta raflarda bulundurmak, küçük çocuklar varsa alt raflara konanlara dikkat etmek akla ilk gelenler. Kendi zevklerinize göre bir düzenleme yapmak, işin en keyifli kısmı!

Yeni trendleri yakalayın

Kitaplıklar dekorasyon trendlerini takip ederken hoşunuza giden yenilikleri eve taşımanın pratik bir yolunu sağlar. Kolay kurulabildikleri ve evin içinde yerleri kolayca değiştirilebildiği için evinize bunlarla yenilik getirmek çok kolaydır. Tüm mobilyalarda olduğu gibi kitaplıklar da farklı dekorasyon stillerine uygun çeşitlerde üretilir. Metal-çam, ceviz-krom gibi renk ve malzeme kombinasyonlarıyla, ayrıca düz beyaz ve sarı, mavi gibi çeşitli renklerde bulabileceğiniz çeşitleri sayesinde size uygun bir tane edinmeniz çok kolaydır. Böylece hoşunuza giden dekorasyon trendlerinizi evinize kolayca taşıyabilirsiniz.

Farklı formlar ile geometrik, farklı odalara uyum sağlayabilen, canlılık getiren mobilya dendiğinde akla ilk olarak kitaplıklar gelir. Ailenin her yaştan ve dekorasyon zevkindeki üyesi için bir tane bulmak mümkündür. Eğer zemin alanınız yoksa, benzer bir çözüm için duvar raflarından da faydalanabilirsiniz. Hem kitaplar hem de dekoratif aksesuarlar, objeler ve irili ufaklı eşyalar için duvar rafları şık bir çözüm sunar. Birbirinden farklı şekillerde ve ebatlarda üretilen duvar rafları boş duvarlara hareket getirmek için de çok uygundur. Üstelik evinizin mutfak ve hatta koridor gibi farklı alanlarında da kullanabilirsiniz.