Kitaplar, ev dekorasyonunda özel bir ilgiyi hak eder. Peki, rahatça kitap okumak için ayrı bir kitap köşesi dizayn etmeye ne dersiniz? Kitapları seviyor ama okumaya vakit bulamıyorsanız, motive edici güzellikte bir kitap okuma köşesi hazırlamak çözüm olabilir. Kitap okumak için evinizde özel bir alan hazırlamak isterseniz önerilerimize göz atın.

Evde Kitap Okuma Köşesi Nasıl Yapılır?

Kitap okuma köşesi hazırlamak için ihtiyacınız olan ilk eşya, elbette ki bir koltuktur. TV ve dinlenme koltuğu olarak göreceğiniz koltuk tarzı hem dinlenmek hem de bir şeyler okumak için ergonomik bir seçenek. Tekli koltuk dendiğinde akla gelen berjer tipi koltuk da birbirinden farklı döşeme kumaş ve renk çeşitleriyle hayalinizdeki kitap okuma köşesi dekorasyonunu oluşturmanızı sağlıyor.

Koltuğunuzu seçtikten sonra, sıra geldi konforu arttırıcı diğer öğelere! Kitap okurken uzun süre oturacağınız için, ayaklarınızı uzatacağınız bir puf hem fonksiyonel hem de dekoratif bir eşyadır. Kitabınızın heyecanına dalıp giderken üşümemek için bir koltuk şalı kullanmak da önemlidir. Hem rahatınız için hem de oturmadığınız zaman dekoratif görüntü sağlamak için koltuk şalı veya battaniyeler neredeyse şart. Bu ürünlerin hepsi, kitaplarınıza dalıp giderken size sıcak bir ortam sağlar.

Işıklandırma önemlidir!

Kitap okumak için en çok ihtiyacınız olan şeylerden biri, iyi bir ışıklandırmadır. Odanın genel ışıklandırması yeterli gibi görünse de kitap sayfalarını aydınlatacak ve arkanızda duracak bir ışık kaynağı, okumayı kolaylaştırır. Kitap okuma köşesi fikirlerine göz atarak fikir edinebilir ve aydınlatmalarınızı geliştirebilirsiniz. Zevkinize ve yer durumuna göre ayaklı lambader, masa lambası veya abajur ile ışıklandırmayı ayarlayabilirsiniz. Bir kitap köşesinin olmazsa olmazı, koltuğa eşlik eden bir başucu lambasıdır. Seramik, krom veya ahşap malzemeden, çeşitli renk ve ışıklandırma seçenekleriyle kendinize en uygun aydınlatmayı seçin ve rahat okumanın keyfini çıkarın.

İki keyif bir arada

Okuduğunuz kitabı, içeceğinizi koyduğunuz çay bardağı, kupa veya kahve fincanını, bardak altlığını ve benzeri eşyaları koymak için az yer kaplayan ve kullanışlı bir köşe sehpa edinebilirsiniz. Koltuğunuzun yanında, dekoru tamamlayıcı olarak oldukça işe yarar. Tekli koltuk ile ayrı bir kitap okuma köşesi hazırlayamadıysanız üzülmeyin. Kanepelerinizin bir köşesini de bu iş için ayırabilirsiniz. Bunu yapmanızı sağlayacak en kullanışlı eşyalardan biri, koltuk sehpasıdır. Sıradan fikirlerden sıkıldıysanız kitap köşesi örneklerine göz atabilir ve koltuk sehpa modellerine bakabilirsiniz. Çok amaçlı, C şeklinde ve tekerlekli çeşitlerinden bulabileceğiniz gibi, koltuğunuzun kol koyma yerine Amerikan servis usulü koyabileceğiniz, çıtalı ahşap bir koltuk sehpası da oldukça işe yarar. Daha geniş bir orta sehpadan faydalanacaksanız, çay makinenizi yanınızda bulundurabilirsiniz. Sadece bu köşeye özel bir kupa, kahve fincanı veya çay bardağı edinebilir, ayrıca su için şık bir sürahiyi de yanınızda bulundurabilirsiniz.

Kitaplara ev sahipliği yapacak bir kitaplık

Bir kitap köşesi hazırlamak için tüm eşyaları düzenledikten sonra bir diğer temel eşyaya sıra gelir ki kitap tutkunlarının seçmeyi en çok sevdiği mobilyadır: Kitaplık. Görüntüyü tamamlayıcı olan ve kitaplarınızı sergilemek, sınıflandırmak ve depolamak için kullan bir kitaplığın ne kadar işe yaradığını tüm kitap severler bilir. Kitaplarınızı kategoriye, okunma sırasına ve birçok önceliğe göre dizeceğiniz bir kütüphane için 3 veya daha fazla katlı kitaplıklar birçok renk ve malzeme seçeneğiyle mevcut. Ahşap ve metalin bir arada olduğu, ayrıca beyaz veya ceviz gibi alternatiflerle dekorasyona da katkı sağlayan kitaplıklar aynı zamanda dekoratif objeleri sergilemek için de ideal. Kitap okuma köşesi fiyatları evinizde ihtiyaç duyduğunuz mobilya sayısı ile bağlantılıdır. Evinizin çeşitli yerlerinde kitaplıklar varsa onu değerlendirebilir veya sadece kitap okuma köşenizi tamamlamak için de bir kitaplık edinebilirsiniz. Çok amaçlı raf da bu açıdan işinize yarar bir mobilya çeşididir.

Seçenekler neredeyse sınırsız. Köşenizi dizayn ettikten sonra size sadece, kitabınızın keyfini çıkarmak kalıyor.