Açık havada vakit geçirmek bir çoğumuza iyi gelir. Uzun sonbahar ve kış günlerinde evlerin içinde geçirdiğimiz süre uzar. Evinizde ayrı bir köşeyi baştan dekore ederek kış bahçelerini anımsatan bir etki yakalayabilirsiniz. Gelin, hangi dekoratif aksesuarları kullanabileceğinize birlikte bakalım.

Kış bahçelerinden fikir alın

İster terasınız ister müstakil evinizin bahçesi isterseniz de küçücük balkonunuz olsun, bu mekanları gerçekten de bir kış bahçesine dönüştürebilirsiniz. Böyle bir alanınız yoksa bile kış bahçeleri, serin havalarda mekanları iyi değerlendirmek için fikirler verir. Öncelikle tercihiniz kolay temizlenebilir ve zahmet gerektirmeyen örtü ve dokulardan yana olsun. Koltuklarda, kırlentlerde, koltuk örtülerinde pratik ve kullanışlı tercihler yaparsanız bol miktarda kullanabilir ve göz dolduran bir etki elde edebilirsiniz. Bol kullanabileceğiniz bir diğer unsur, bitkidir. Huzur veren yeşili eve taşımanın en kolay yolu olarak bitkileri kullanmak, sıcaklık katmak için idealdir.

Balkonda kışı kutlayın

Küçücük bir balkonunuz varsa bile kış bahçesine göz kırpan birkaç dokunuş yapabilirsiniz. “Kışın açık balkonda oturmuyoruz ki” diyor olabilirsiniz. Siz yine de balkonu boş bırakmayın! Kullanmıyor olsanız bile sandalyenin üzerine atacağınız bir koltuk şalı, balkonunuzu kışın kullanım dışı kalmış, renksiz bir yer gibi görünmekten kurtarır. Gök yüzü mavisi veya istediğiniz iç açıcı renklerde örtü veya kırlentler kullanabilir, evin sıcaklığını balkona taşıyabilirsiniz.

Farklı aksesuarlar deneyin

Sehpa kullanarak bir alan oluşturabilir ve istediğiniz temayı vurgulayabilirsiniz. Salonunuzda veya antrenizde bir köşe seçip burayı özel bir alan olarak yansıtabilirsiniz. Bunun için farklı uygulamalar da yapabilirsiniz. Bir tepsiyi sehpa gibi kullanabilir, dresuar veya sandalye üzerine ışıklandırmalar asabilir, objelerle oyun oynayabilirsiniz. Portmantolar da dekoratif yenilik getirmek için uygun, hareketli ve içeriği sık değişen alanlardır. Kış neşesi için ideal!

Objeleri kombinleyin

Bütün odanın temasını değiştirmeniz şart değil. Salonunuzdaki masanın bir köşesini veya varsa büfenin üstünü seçerek kışın öne çıkan bitkiler, desenler ve ışıklandırmaları bir araya getirebilirsiniz. Bu tarz bir köşenin kullanımını genişleterek kahve ikramlarınıza taşıyabilir, sunumlar için de benzer dekoratif kombinasyonlar yapabilirsiniz. Parçaları içinizden geldiği gibi bir araya getirin, dizin, değiştirin.

Gün ışığının sıcaklığı

Kış demek daha az gün ışığı demek. İskandinav stili dekorasyonda ve Hygge tarzında da sıkça rastladığımız gibi evde kullanılan ışıklandırmalar, dekoratif mumlar sıcacık bir görünüm sağlıyor, huzur veriyor ve dekoru tamamlıyor. Gün ışığının azaldığı zamanlarda, yağmurlu günlerde içinizi ısıtacak mumları bolca kullanmaktan çekinmeyin.

Yumuşak dokularla kolay etki

Fransız balkon stili pencereleriniz varsa, pencerelerin önündeki alanı baştan düzenleyerek kış bahçelerine göz kırpabilirsiniz. Bunun için fazla eşyaya da ihtiyacınız yok! Zemine sıcaklık katmak için özel olarak kullanacağınız post halı ve yumuşak renkler doğal bir şekilde dinlendirici etkiyi sağlar. Açık havaya çıkmadan da kendinizi bir dağ evinde gibi hissedebilirsiniz.