Her eve mutlaka kavanozda bir şeyler giriyordur. Garnitürler, reçeller, ballar, zeytin çeşitleri vs. derken elimizin altında farklı boylarda ve şekillerde kavanozlar birikiyor. Bu kavanozları mümkün olduğunca atmamanızı, biriktirmenizi öneririz. Biriktirdikten sonra da neler yapabilirsiniz sizin için derledik. Bu kavanozlarla hem ev dekorasyonuna hem de bütçenize iyi gelecek şeyler üretmek mümkün ve kolay.

Kavanozdan kumbara

Kavanozlardan birinin kapağını uygun biçimde açarak bozuk paralarınız için bir kumbara ayarlayabilirsiniz. Cam olması paraların artışını görmenizi kolaylaştırır ve sizi daha çok biriktirmeye motive edebilir. Malum devir ekonomi devri ve büyük küçük demeden olabildiğince kaynak biriktirmek mutlaka iyi gelecektir.


Kavanozdan mumluk

Farklı boylarda birden fazla ya da tamamen tek başına cam boya ile renklendirebileceğiniz bir mumluk yaratmak mümkün. Mesela eşinizin, sevgilinizin ve sizin adınızın baş harfleri ve kalplerle süsleyeceğiniz bir kavanoza pembe büyük bir mum koyup yatak odanızda romantizme dekor sağlayabilirsiniz. Ya da salonda yere koyacağınız büyük bir kavanozun içine yerleştireceğiniz büyük bir mum ile yerden aydınlatma sağlamak mümkün hâle gelebilir. Böylece mum yakmak da sizin için derli toplu ve güvenli hâle gelecektir.

Kavanozda çiçekler

Evet evet, çiçekleriniz için illa bir vazoya ihtiyacınız yok. Büyük bir kavanozu kurdeler, hasır ip, cam boyası, sisal örgü, kraft, keçe gibi malzemelerle süsleyip eşsiz bir vazo yaratabilirsiniz. Içine de kendinize aldığınız bir buket çiçek tamamlayıcı olacaktır. Ayrıca boncuklar, pullar gibi malzemeler de size süslemek için ilham verebilir.

Kavanozlarla aydınlatın

Kavanozlarınızın olası kullanım alanlarından biri de içine led ışık koyarak yapabileceğiniz bir aydınlatma aracı olabilir. Hazır yılbaşı süsleri de her köşede yerini almışken zigonların, sehpaların üzerinde şık ve asil bir görüntü yakalamanız mümkün.