Kış mevsimi geldiğinde vitamin değeri yüksek içecekler bağışıklık sistemimizi korumaya yardımcı olur. Elbette diğer mevsimlerde de vitamin-mineral kaynağı olarak sebze ve meyveler, sağlıklı ve dengeli beslenmek için vazgeçilmezdir. Katı meyve sıkacağı, mutfağınızın baş köşesinde yerini alarak birbirinden doğal ve sağlık deposu içecekler hazırlamanız için teknolojinin bizlere armağanı…

Katı meyve sıkacağı ile hazırladığınız içecekleri ister spor sonrası ister okula giderken yanınızda götürebilir, çocuklar ve evdeki herkes hatta misafirleriniz için lezzetli ve besleyici ara öğün seçeneği olarak sunabilirsiniz. Meyve ve sebzeleri bir araya getirme ve kolayca tüketme imkânı sunan bu ürünler sayesinde kısa zamanda besleyici bir öğün hazırlamak mümkün. İşte mutfaklarda bulunan en pratik ürünlerden biri olan meyve sıkacakları ile hazırlayabileceğiniz bazı tarifler:

Lezzet üçlüsü

1 adet küçük boy yeşil elma (kabuklarıyla)

1 adet küçük boy armut

1 adet havuç

1 adet portakal

Kış klasiği

1 adet portakal

1 adet kivi

1 adet elma (kabuğuyla)

1 fındık büyüklüğünde taze zencefil

C vitamini deposu

1 greyfurt veya 1 portakal / alternatif olarak yarım greyfurt ile yarım portakal

2 orta boy kırmızı elma (kabuklarıyla)

1 havuç

Yarım limon

Enerji desteği

1 adet kırmızı pancar

2 adet kırmızı elma

1 adet havuç

1 adet kivi

1 fındık büyüklüğünde taze zencefil

Sebze yemeyen çocuklar için

1 adet kereviz

1 adet kırmızı elma veya 1 adet armut

1 adet havuç

1 adet çekirdeksiz mandalina

Renk kombinasyonu

1 adet kırmızı pancar

1 adet beyaz turp

1 adet portakal

2-3 yaprak taze nane

Ferah lezzetler

1 adet kivi

1 adet yeşil elma

3-4 dal maydanoz

1 adet armut

1 adet çekirdeksiz mandalina

2-3 yaprak taze nane

İpucu:  

Muz, avokado ve balkabağı gibi kışa özel bazı meyve ve sebzeler, nişasta içerdikleri için katı meyve sıkacağına konmazlar. Bu lezzetleri katı meyve sıkacağında hazırladığınız taze meyve suyu ile bir araya getirerek sevdiklerinize bir lezzet şöleni sunabilirsiniz. Nasıl mı? Muz ve avokadoyu dilimleyin ve süzme yoğurtla karıştırın. Geniş ve çukur bir tabağa yayvan şekilde alın. Üzerine, hazırladığınız meyve suyunu gezdirin. Dilerseniz fındık parçaları ile süsleyin. Bu şekilde ara öğün veya tatlı seçeneği olarak tercih edebilirsiniz. Meyvelerle birlikte yoğurt tüketilmesi, bilindiği gibi kan şekerini hızlı yükseltmemek için özellikle tavsiye ediliyor. Bizden hatırlatması!