Gece lambaları karanlıktan hoşlanmayanlar, gece su içmek ya da tuvalete gitmek için kalkanlar için ideal bir çözüm oluşturuyor. Gece lambalarını aynı zamanda bebek ve çocuk odalarında da sık sık görüyoruz. Özellikle emziren anneler gece bebeklerini emzirirken, gece lambası kullanarak bebeğin fazla ışıktan etkilenmesini önlemiş oluyor. Kısacası gece lambaları herkese farklı kolaylıklar sağlayarak yatak odalarımızdaki yerini alıyor.

Odanızda nereye koymalısınız?

Gece lambası genelde yatak odasında yatağınızın başucundaki komodinin üzerinde kullanılır. Ancak siz kendi ihtiyaçlarınıza göre makyaj masasının üstü eğer varsa odanızdaki başka bir masanın, şifonyerin üzerinde de gece lambanıza yer açabilirsiniz. Bazı gece lambaları aplik şeklindedir ve masa üzerine yerleştirmek yerine duvara monte edebilirsiniz. Böylece duvara sabitlenmiş gece lambasını düşürmek gibi bir endişeniz de olmayacaktır. Bu durumun tek olumsuz tarafı temizlemek için biraz yukarılara doğru uzanmanız gerekecektir. Bunun dışında duvara sabitlenmiş gece lambalarının görüntüsü son derece dekoratiftir.

Şıklık mı konfor mu?

Gece lambası alırken ışığının direkt göze gelmeyecek şekilde bir model olmasına dikkat etmelisiniz. Bazen çok güzel görünümlü bir lamba sizin ihtiyacınızı karşılamıyor olabilir. Bu nedenle önce amacına uygun olmasına dikkat etmeli daha sonra model seçimi yapmalısınız. Renk, model, boyut seçimleri yatak odanızın diğer mobilyaları ile uyum içinde olmalıdır.

Işık hangi renk olmalı?

Gece lambalarında genelde tasarruflu olmaları sebebiyle LED ampuller kullanılır. Öte yandan uzmanlar gece lambasının ışığının kırmızı ya da kırmızıya yakın bir renkte olmasını önermektedir. Mavi ya da beyaz ışık veren gece lambalarının uyku düzeni üzerine olumsuz etkileri olduğu da belirtilmektedir.

Gece lambası ile ilgili dikkat edilmesi gereken konulardan biri de gece lambasının ne şekilde kullanılacağıdır. Odanızda sürekli ışık tercih etmiyorsanız oda kapısına yakın ya da koridorda gece lambasını bir aydınlatma aracı olarak kullanabilirsiniz. Böylece ışık direkt olarak odanızda olmayacak fakat yine de kalktığınızda ışıktan yararlanabileceksiniz. Gece boyunca açık kalacağı için de mutlaka tasarruflu LED lambalar tercih etmenizi özellikle öneririz.