Evinizin ya da odalarınızın kapılarını kapı süsü yardımı ile kolayca şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bunun için birbirinden estetik tasarımlara sahip olan kapı aksesuarları ve kapı süsü modelleri ile kapılarınızı dekore etmeniz yeterli. Evinizde uyguladığınız dekorasyon stiline uygun ya da tamamen farklı bir tarzda seçebileceğiniz kapı süslerinin farklı desen, renk ve modellerini özgürce kullanabilir ve dikkat çekici bir görünüm yakalayabilirsiniz. Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kapı süsleri de kendi el emeğinizi kapılarınızda sergilemenin yaratıcı bir yolu!

Dış Kapı Süsleriyle Misafirlerinizi Şık Bir Şekilde Karşılayın

Evinize gelen misafirlerinizi dış kapınızda kullanabileceğiniz birbirinden şık kapı süsleriyle karşılayabilirsiniz. Genellikle ev dekorasyonu hakkında ilk ipucunu veren yerler olarak antreler görülür. Asacağınız kapı süsüyle birlikte dış kapınızı evinizin şıklığının başladığı yer haline getirebilirsiniz. Dış kapı süsleri genellikle yuvarlak çelenk şeklinde üretiliyor. Çiçekler ise bu süslerde mutlaka bulunması gereken detaylardır. Bu tarz bir kapı süsü kullanmak istiyorsanız çiçek detayını mevsimlere uygun olarak seçebilirsiniz. Sonbahar aylarında sarı ve kızıl tonlarında çiçeklerin yer aldığı çelenkleri; kış aylarında beyaz ya da kırmızı çiçeklerden oluşan modelleri daha uyumlu bir görünüm elde etmenizi sağlar. İlkbaharda daha parlak ve canlı renkleri; yaz aylarında ise yeşilin ve mavinin her tonunun bulunduğu kapı süslerini tercih edebilirsiniz. 

Dış kapı süslerinin illaki çiçeklerden oluşması da gerekmiyor. Çam kozalakları, kuru dallar, küçük çakıl taşları ve benzeri birçok doğal malzemeyi kapı süslerinde bulabilirsiniz. Yazlığınızın dış kapısı için kapı süsü arıyorsanız deniz kabukları ve deniz yıldızlarından oluşan modelleri de tercih edebilirsiniz. Üzerinde “Hoş Geldiniz” yazan farklı malzemelerden yapılan plakaları da misafirlerinizi sıcak bir şekilde karşılamanın hoş bir yolu. Genellikle daire şeklinde olan modeller tercih edilse de kapı süslerinin farklı şekillerini de bulmak mümkün. Kare, yıldız ya da kalp şeklinde olan kapı süsleri de sıklıkla kullanılan modeller arasında.

İsterseniz kendi kapı süsünüzü de kolay bir şekilde kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için bir adet kasnak ve bu kasnağı süslemek için istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Kasnak yerine daire şeklinde kesilmiş kalın bir kartonu da iskelet olarak tercih edebilirsiniz. Bu kartona kalın jüt ipleri silikon yardımıyla yapıştırarak, süslemeleri yerleştirmek için uygun bir zemin elde edebilirsiniz. Daha basit yöntemlerle kapı süsleri yapmanız da mümkün. Dış kapınız için farklı ve sıra dışı bir görünüm mü istiyorsunuz? Kapalı duran bir şemsiyenin içine çiçekler yerleştirip kapınıza süs olarak asabilirsiniz.

Bahçenizde veya balkonunuzda da kullanabileceğiniz duvar süsü fikirleri için yazımızı inceleyin!

Kapı Süsleriyle Bebek ve Çocuklar İçin Eğlenceli ve Renkli Bir Dünya Yaratın 

Evlerin dış kapılarında olduğu gibi iç kapılarında da kapı süslerini kullanabilirsiniz. Özellikle bebek ve çocuk odası kapısına asılan süsler, çocuklara renkli bir dünya vadediyor. Çocuk ve bebek odaları için kullanabileceğiniz kapı süsleri genellikle çizgi film karakterleri ve sevimli hayvan figürlerinden oluşuyor. Güneş, yıldız, ay, bulut ve gökkuşağı şekillerinin yer aldığı kapı süsleri de çocuklar için dikkat çekici ve eğlenceli bir görünüm sunuyor. Bebek kapı süsleri için bebeğinizin isminin yazılı olduğu modelleri tercih edebilirsiniz. Ahşap bir plaka üzerine isim yazılan süsler gibi pofuduk kapı süslerini de seçebilirsiniz. 

Bu tarz kapı süslerini evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle hangi şekli uygulayacağınızı belirledikten sonra bir kalıp çıkarmanız ve bu kalıp yardımıyla kumaşı uygun şekilde kesmeniz gerekiyor. Çift taraflı kesme işleminden sonra iğne ve iplik kullanarak, kumaşı kenarlarından dikip birleştirebilirsiniz. Son aşama olarak da içini elyaf ya da pamuk gibi dolgu malzemeleriyle doldurarak bebeğinizin odası için pofuduk bir kapı süsüne sahip olabilirsiniz. Bu tarz bir kapı süsü hazırlarken her türlü şekli uygulayabileceğiniz gibi harfli modelleri de tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin ismini oluşturan harflerin tek tek kalıbını çıkarıp içlerini doldurarak dikebilirsiniz. Çocuk odası kapı süsleri içinse daha ilham verici modeller seçebilirsiniz. Örneğin; çocuğunuzun ilgi duyduğu konular ya da mesleklerle alakalı modeller ideal bir seçenek. Araba, yelkenli ve uçak modellerinin bulunduğu kapı süsleri de çocuğunuz için ilgi çekici bir seçenek olabilir.  

Yatak Odanızın Dekorasyonunu Kapı Süsleriyle Hareketlendirin

Yatak odaları günün yorgunluğunun atıldığı dinlenme ve uyku mekanları. Bu yüzden yatak odası dekorasyonunda genellikle dinginlik ve huzur sağlayan unsurlar yer alıyor. Yatak odanızın dekorasyonunu hareketlendirmek için kapı süslerini kapınızın odanıza bakan kısmına asabilirsiniz. Bu şekilde sade ve şık kapı süsleri modelleri ile odanızda huzurlu bir atmosfer yaratabilirsiniz. Bunun için son yıllarda oldukça revaçta olan makrome kapı süsü modelleri iyi bir seçenek olabilir.

Yatak odanızda kapı süsü olarak farklı objeleri de kullanmayı deneyebilirsiniz. Makrome aynaları duvarınız yerine kapınıza asarak kullanmanız da mümkün. Farklı renk ve şekillerdeki düş kapanı modelleri de kapı süsü olarak tercih edebileceğiniz dekoratif aksesuarlardan. Özellikle LED aydınlatmalı rüya kapanlarını yatak odanızın kapısına asarak geceleri ışıl ışıl, hoş bir görünüm elde etmenizi sağlar. Yatak odanızın kapısına asmak için kendi kapı süsünüzü yapmak istiyorsanız yine iskelet olarak kasnak kullanarak kolay makrome modellerini uygulayabilirsiniz. Sadece düz bir çubuk kullanarak da saçaklı modeller yapabilirsiniz. Kapı süsü olarak arka kısmını çıkardığınız boş çerçeveleri de değerlendirebilirsiniz. Dekoratif çerçeveleri herhangi bir ekleme yapmadan direkt kapınıza asarak kullanmanız mümkün. Bunun yanı sıra çerçeveleri zemin olarak kullanıp jüt ip, tül, dantel ya da kurutulmuş çiçekler gibi farklı malzemelerle istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.   

Misafirlerinizi içten ve neşeli bir şekilde karşılamanıza yardımcı olacak çok sayıda dekoratif kapı süsü için Evidea mağazalarını veya evidea.com’u ziyaret edin!