Kapı önü dekorasyonu, dışarıdan bakıldığında evinizin imajına dair ipuçları verir. Kapınızın önünü dekore etmek içinse paspaslar önemli bir yere sahiptir. Hem kullanışlı hem de şık paspaslara birlikte göz atalım.

Paspaslara eşlik eden aksesuarlara bir bakış

Paspaslar kapı önlerinde kullanılan en önemli aksesuardır. Ayakkabılarda biriken tozu ve çamuru alan paspaslar aynı zamanda girişin görüntüsünü tamamlar. Kapı girişiniz kalabalık bir görünüme sahipse ve sık sık girip çıkıyorsanız sade bir paspas işinizi görebilir. Paspası tamamlayıcı aksesuarlar da kapınızın önünü güzelleştirmek için çok uygundur. Ev içlerinde olduğu gibi bitkiler burada da iyi bir seçim olur. Apartman dairelerinde daire kapıları doğal ışık almıyor olsa da yapay saksı bitkileri bu işi çözer. Yerinizin büyüklüğüne göre yapay çiçekler kullanabilir, iç açıcı ve sıcak bir görüntü sağlayabilirsiniz.

Farklı ve şık bir karşılama

Rengarenk bir kapı girişinde, çeşitli renkli aksesuarların bir araya geldiği bir dekorasyona bir çoğumuzun gözü alışıktır. Farklı bir tarz dekor istiyorsanız kapınızın önüne monokrom renk uygulaması da yapabilirsiniz. Kahverengi tonların ağırlıkta olmadığı bir alanınız varsa, özellikle de kapınız beyazsa işiniz kolaydır. Lame dekoratif aksesuarlar, gri tonları, beyaz, gümüş gibi renklerin hepsi de ister mat ister pırıltılı olarak bir arada kullanılabilir. Son dokunuş olarak da paspasın kapı renkleriyle uyumlu olması görüntüde bütünlük sağlar. Kapınız kahverengiyse, aynı mantıkla dore, sarı ve kahverengi tonlarla dekorasyon da yapabilirsiniz.

Zarif ve doğal görüntülü kapı girişleri için

Doğal tarzdan hoşlanıyor hatta bohem dekorasyon tarzını evinizin dışına yansıtmak istiyor olabilirsiniz. Kapınız modern bir tasarımdaysa bunu yapmak biraz zordur ancak doğal bir görüntü sağlayarak istediğinize yakın bir dekor da uygulayabilirsiniz. Bunun için taş desenli ve modern bir paspas ve doğal dokulu bir duvar kâğıdı, ayrıca tabi ki bitkiler oldukça işinize yarar. Bir araya geldiğinde doğal bir esintinin yanı sıra temiz bir görüntü için kauçuk paspas kullanmaktan da çekinmeyin.  

İşlevsel ve renkli paspaslar

Bazı kapı önleri giriş çıkışın çok olduğu yerlerdir. Bir spor salonunuz, mağazanız veya benzeri bir iş yeriniz varsa ya da evinize sokaktan doğrudan giriş bulunuyorsa dış koşullardan etkilenmeyen kauçuk paspaslar sizin için oldukça uygundur. Üstelik kauçuk paspaslar canlı renk seçenekleriyle de ortama uyum sağlar ve hareket getirir.

Farklı alanlar için işe yarar paspaslar

Paspaslar sadece dış kapıyı değil balkon, veranda ve teras gibi alanlardan içeriye girişlerde de gerekli olur. Dışarının tozu veya yağmuru ile kirlenen ve ıslanan terliklerin, ayakkabıların içeri girmemesi ve yer döşemelerini bozmaması için paspaslar en önemli eşyalar haline gelir. Her mekana ve dekorasyon tarzına uygun bir paspas bulmak mümkün.