Kaktüsler hem estetik görüntüsü hem de fazla suya ihtiyacı olmaması sebebiyle kolayca bakılabilen dolayısıyla da evlerimizde en çok tercih edilen süs bitkilerinin başında geliyor. Evinizin gözbebeği kaktüslerinize nasıl bakmanız gerektiği ile ilgili bazı ipuçlarına göz atmaya ne dersiniz?

  • Kaktüsler ışığı çok sever bu nedenle kaktüslerinizi evinizde ışık alan bir yere koymalısınız. Pencere kenarı bunun için en iyi seçenek… Ancak kaktüsleri direkt öğle güneşinden korumanız gerektiğini de unutmayın.
  • Kaktüsler için toprak da son derece önemli. Toprağı kalın kum ile karışık olmalıdır. Her ne kadar suya fazla ihtiyacı olmasa da kaktüslerinizin toprağının kuruduğunu fark ederseniz su vermelisiniz. Ancak su verirken aşırıya kaçmamaya da özen gösterin aksi takdirde toprak altında biriken fazla su, kaktüsünüzün bozulmasına neden olabiliyor.

Gübreye ihtiyacı olduğunu unutmayın

  • Kaktüslerin büyümesi için havaya da ihtiyacı var. İyi hava aldığından emin olduğunuz bir yere yerleştirmenizi öneririz. Balkon ya da pencere kenarı kaktüs yetiştirmek için ideal ortamlar… Böylece kaktüsleriniz havasız kalmıyor ve sağlıklı bir şekilde büyüyor.
  • Kaktüslerinizn gübreye de ihtiyacı olduğunu unutmayın. Kaktüslerinize suni gübre verebilirsiniz. Ayrıca çiçekçilerde bulabileceğiniz çiçek coşturan ya da çiçek açtırıcı vitaminlerden kullanmanız da mümkün.
  • Kaktüsler kış mevsimi şartlarına da son derece dayanıklı olduğundan -20 dereceye kadar herhangi bir zarar görmeden dayanabiliyor. Ancak sıcaklık 10 derecenin altına düştüğünde suyunu çok az vermeniz gerekiyor.

Sulama yaparken dikkat !

  • Sulamaya başlamadan önce kaktüsünüzün toprağının nemini mutlaka kontrol edin. Nem durumuna göre az ya da daha çok su verin. Aşırı klorlu, kireçli sular kaktüslerinizin köklerine zarar vereceğinden suyunuzu dikkatli seçmeye gayret gösterin. Ayrıca sulamak için kullandığınız kap, ölçü ve su miktarını herhangi bir sorun olmadıkça değiştirmeyin.
  • Kaktüsler evde olduğu kadar ofis ve diğer kapalı çalışma alanlarında da sık sık karşımıza çıkıyor. Böyle kapalı bir ortamda kaktüs yetiştiriyorsanız bulunduğu ortamı düzenli olarak havalandırmaya özen gösterin.
  • Kaktüsler sıcak ortamları seviyor ve yazın 40 dereceye kadar büyümeye devam ediyor. Ancak daha fazla ısıda büyümeleri duruyor. Bu nedenle kaktüslerin bulundukları ortamın ısısı son derece önemli.