Home Office çalışmak birçok kişinin hayali. Uzun çalışma saatlerini ofis ortamında geçirirken evin konforunda çalışmayı hayal edenlerin sayısı az değil. Eğer bu imkana kavuşarak evden çalışılan bir iş bulduysanız veya ev ve ofisi bir arada kullanmanız gerekiyorsa bazı dekorasyon düzenlemelerine ihtiyacınız olur. Evinizde keyifli bir ofis ortamı sağlamak için size birkaç önerimiz var.

Çalışma alanınızı belirleyin

Home-office çalışan biriyseniz ve eğer notebook bilgisayarınızla çalışıyorsanız evin neredeyse her köşesini kullanabilirsiniz. Yemek masasında, mutfak masasında, balkonda ve hatta ayağınızı uzatıp yatağınızda maillere bakmak gibi fırsatlar size göz kırpar. Ancak çalışmak, çalışmaktır! Bazen çalışmaya odaklanmak için ofis ortamındaymış gibi hissetmeye ihtiyacınız olur. Özellikle de evde yalnız yaşamayan biriyseniz evin diğer sakinlerine, aile fertlerinize çalışma alanınızı net olarak göstermeniz gerekir. Bu sebeple mutlaka bir çalışma masanızın olmasını amaçlayın. Küçük de olsa bir bilgisayar masası edinin ve evdeki çalışma alanınızı netleştirin.

Oturma ergonomisi önemlidir!

Uzun saatler masa başı çalışılan ofislerle karşılaştırdığımızda evin rahat koltukları oldukça cazip görünür. Ayağını uzatarak çalışabilme özgürlüğü hoşunuza gitse de kanepeler, yemek odası takımının sandalyeleri veya mutfak masasındaki sandalyeler uzun çalışma saatleri için çok da ergonomik değildir. Tek bir yenilik şansınız olursa bile bunu ofis sandalyesinden yana kullanın! Fazla yer kaplamayan ama rahat bir ofis sandalyesi edinmeniz sırt ve bel sağlığınız için de önemlidir. Eğer yeriniz uygun değilse, oturacağınız sandalyenin sırt kısmını mutlaka yastıklarla destekleyin.

Toplantı ve düşünme köşesi belirleyin

Ev konforunda çalışma şansı zaten mevcutken ayrıca bir toplantı köşesi belirlemek kulağa tuhaf gelebilir. Ancak bilindiği gibi, çalışanların konsantrasyonlarını etkileyen unsurlardan biri de ihtiyaç halinde sessiz ortamlara sahip olabilmeleri. Aynı yerde oturarak uzun süre çalışmak veriminizi düşürebilir. Ayrıca evde sizi bekleyen işler ve ailenin gündemini hatırlatan şeyler gözünüzün önündeyken işe konsantre olmanız da zorlaşabilir. Bu yüzden evin küçük bir köşesini sadece plan yapma, dosyalama, okuma gibi işler için seçin. Yukarıda önerdiğimiz çalışma masasını uygulamaya alamıyorsanız böyle bir alan belirlemeniz özellikle önemlidir.

Masa aksesuarları

Not defterleri, kalemlikler, masa saatleri, kırtasiyelik ürünler klasik gibi görünebilse de çalışma masanıza dekoratif bir hava katar. Evden çalışan, serbest zamanlı veya part-time çalışan kişiler çoğunlukla oldukça rahat bir havada ve her an çalışmayı bırakabilecekmiş gibi görünürler. Evde de olsanız iş hayatının içinde olduğunuzu göstermenin en iyi yollarından biri, çalışma masanız üzerinde boy gösteren aksesuarlardır. Sizin için dekoratif amaçlı bile olsa hem evdekilere hem de misafirlerinize görsel olarak ortaya koyacağınız bir çalışma masası düzeni kurun. Hazırlarken alacağınız keyif de cabası!