Gün içinde canınız sıcak bir şeyler içmek istediğinde, ister evde ister ofiste olun, hemen bir kupaya uzanırsınız. Genellikle sıcak içecekler tüketmek için kullanılan kupalar, günlük hayatlarımızın vazgeçilmezleri konumundadır. Sıcak bir yorgunluk çayı, mola vermek istediğinizde taze demlenmiş nefis bir kahve, günün yorgunluğunu bizlere unutturur. Hem evlerde, hem iş yerlerinde mutfak dolapları çeşit çeşit kupalarla doludur. Kullanmayı sevdiğiniz kupalar büyük ihtimalle zaman içinde değişiklik gösterir ve mutfaktaki kupaların sayısı da zamanla giderek artar. Kupa hediye olarak da genellikle çoğu kişinin ilk aklına gelen alternatiftir. Kişiselleştirebileceğiniz kupalar, en sevdiğiniz müzik grubunun, dizinin, filmin, favori sözünüzün, esprili deyişlerin üzerinde bulunduğu ve yanınızdan hiç ayırmak istemediğiniz kişisel eşyalar haline gelirler. Birinden hediye kupa almak, her zaman gülümseten bir olaydır. Devamlı kullanılan kupalar kaçınılmaz olarak ufak tefek kazalar atlatırlar. Kupalar öylesine gönlümüzde taht kuran tatlı hediyelerdir ki, kulpları kırıldığında da onları kalem kutusu, diş fırçalığı olarak kullanmaya devam ederiz.

Birbirinden Keyifli Hediye Kupa Bardak Seçenekleri

Kupa bardak hediye olarak çok sık tercih edilen bir seçenektir. Kupa bardak modelleri, seramik, çömlek, porselen, kemik, porselen karışımları gibi birçok farklı malzemeden üretilir. Hediye kupa bardak alternatifleri arasında porselen kupalar, seramik kupalardan daha ince yapıdadırlar ve klasik mug şeklinden çok daha zarif modellerde de tasarlanabilirler. Kupaların boyutları da yapıldıkları malzeme gibi değişiklik gösterir. Klasik olarak kupalar 200 ml lik olarak üretilir. Çay ve kahve için farklı tercihlerin oluşmasıyla özellikle duble türk kahvesi sevenler için 140 ml lik daha kısa olan kupalar da üretilmeye başlanmıştır. Çay tiryakileri ve filtre kahve sevenler ise genellikle klasik boyuttaki kupayı tercih ederler. Kupaların biçimleri de markalara ve üretildikleri döneme göre çeşitlenmiştir. Siyah kupa, french press, taze filtre kahve hediye seti seçenekleri de sevdiklerinize hediye edebileceğiniz en sevilen setler arasındadır. Son dönemde çömlekten yapılan çok orijinal tasarımlara sahip hediye bardak kupa modelleri büyük ilgi görür. 

Kupa Nasıl Hediye Paketi Yapılır?

Hediye kupa bardak çeşitleri arasından tercihinizi yaptıktan sonra, sıra bir hediye kartı yazarak şık bir hediye paketi yapmaya gelir. Kupa bardaklar birçok farklı şekilde, çok hoş sunumlarla hediye paketi yapılabilir. Sevgiliye hediye kupa bardak aldığınızda, bunu şık bir pakete dönüştürmeniz, ona verdiğiniz önemi gösterecektir. Bu ürünler genellikle kendi kutularında satılırlar. Birinci seçenek, bu kutuyu şık bir ambalaj kağıdıyla kaplayıp, boncuklar, kurdeleler ve bir hediye kartı ile süslemektir. 

Eğer kupanın geldiği kutuyu beğenmezseniz siz farklı ve şık bir kutu satın alarak içini de sevgilinizin seveceği küçük tatlı şeylerle doldurabilirsiniz. Kutuya gerek yok diyenlerdenseniz, kare şeklindeki hoş bir ambalaj kağıdının ortasına hediye kupayı yerleştirerek tepeden dilediğiniz tarzda bir fiyonkla veya iple bağlayabilirsiniz. Yılbaşı hediyesi olarak kupa seçtiyseniz, bu hediye paketinin içine kırmızı ambalajlı minik kalpli çikolatalar, çam ağacı şeklinde mini kurabiyeler, şekerlemeler eklemek de hediyenizi çok daha keyifli bir hale getirebilir. Arkadaşa kupa hediye etmek istediğinizde aynı şekilde paketleme yapabilir, kutunun içerisini sıcak çikolata, mini boy içecekler, magnet gibi dostunuzun sevebileceği küçük güzel şeylerle doldurabilirsiniz. Kupa bardak hediye notu ile çok daha anlamlı ve hoş bir hale gelecektir.

Yeni Dönemin En Sevilen Kupa Çeşidi: Termos Mug

Zamanımızın büyük kısmının trafikte veya bir yerden bir yere gitmeye çalışırken geçtiği günümüz şartlarında, dış mekanlarda da hep yanımızda taşıyabileceğimiz tür kupalar hayatı kolaylaştırır. Evden çıkıp şöyle bir hava almak istediğinizde, bisiklete binerken, açık havada dostlarla buluştuğunuzda mug kupalar her türlü içeceği yanınızda taşıyabilmenizi sağlar. Hijyen koşullarının çok daha fazla önem kazandığı bu dönemde kendi içeceğinizi kendi bardağınızda yanınızda taşımak en güvenli seçenektir. Mug bardak veya termos mug olarak bilinen bu ürünler aslında birbirlerinden oldukça farklıdır. Kupa boyutlarında veya daha büyük hacimlerde olan bu ürünler içeceklerin seyahat sırasında da sağlıklı ve keyifli şekilde tüketilebilmelerine imkan sağlarlar. Mug bardak çeşitleri, genellikle soğuk içeceklerin soğukluğunu korumak için kullanılırken, termos mug modelleri sıcak içeceklerin uzun saatler boyu sıcak kalmaları için kullanılır. Bu ürünler genellikle çelikten ve termos mug modelleri sıcak içeceğinizin elinizi yakmaması için en az iki katlı olarak üretilirler. Bazı modellerin tabanı silikonludur ve kaymayı önler. Devrilmeye ve dökülmeye karşı korumalı olan, dış mekanlarda güvenle kullanabilmeniz için içtiğiniz kısmı korumalı olan modeller hem kahve, çay keyfinizi artırır hem de hijyenik ve rahat bir kullanım sağlar. Birbirinden şık ve kullanışlı kupa ve mug modellerini ve termos seçeneklerini Evidea’dan kolayca satın alabilirsiniz.