Banyoda, mutfakta her an elimizin altında olan havlular iyi bir bakım ve temizliği hak ediyorlar değil mi? Sürekli kullandığımız için havlular çok sık kirleniyor ve hijyen açısından iyi temizlenmeleri son derece önemli. İşte size bazı öneriler…

Yüzümüze, cildimize temas eden banyo havluları ve gıdalarımızla temas eden mutfak havluları konusunda eğer gereken özeni göstermezseniz hem hijyenini sağlamanız mümkün olmuyor hem de havlularınız sertleşerek, kolayca aşınabiliyor. Bu durum da havlularınızın ömrünün kısalmasına neden oluyor. Oysa bazı noktalara dikkat ederseniz havlularınızın hem daha temiz olmasını sağlamanız hem de ömrünü uzatmanız mümkün…

Havlu temizliği ile ilgili dikkat etmeniz gerekenleri özetleyecek olursak;

  1. Havlularınızı her zaman renklerine ayırarak yıkayın, bir an önce temizlenmesi için aceleyle karışık şekilde makineye atmayın.
  2. Havlularınızı asla yüksek ısıda yıkamayın. Satın aldığınız havluların etiketlerini iyi inceleyin ve etikette belirtilen ısı derecesinde yıkayın. Aşırı yüksek ısı havlularınızın aşınmasını kolaylaştırır unutmayın.
  3. Havlularınızın çok kirli olduğunu düşünüyorsanız makine öncesi sıcak su ve çok az bir el deterjanıyla birazcık çitilemeniz faydalı olur. Daha sonra uygun ısıda makinede yıkayabilirsiniz.
  4. Eğer havlunuzun işlemeleri, püskülleri, dantelleri varsa narin program seçmelisiniz. Hatta bu tarzdaki bazı havluları elde yıkamanız daha da doğru olacaktır.
  5. Bir başka önerimiz ise havluları biriktirerek bir arada yıkamanız, diğer tekstil ürünleri ile bir arada yıkandığında renklerinde solma meydana gelebiliyor.
  6. Şebeke suyu havlunun yumuşak olan kumaşını sertleştirebiliyor. Havlunuzun yumuşak kalması için yumuşatıcı veya daha doğal bir çözüm olarak beyaz sirke kullanmanızı öneriyoruz.

İşte size birkaç ipucu

Banyo havlularınızın daha hijyenik olmasını istemez misiniz? ‘’Evet’’ dediğinizi duyar gibiyiz. O zaman size bir önerimiz var; havlularınızı yıkamadan önce sirkeli suya bastırın. Daha sonra makinenizde yıkayın. İkinci önerimiz ise 1 litre kadar suyun içine 2 yemek kaşığı kadar karbonat ve 2 kaşık kadar bulaşık deterjanı koyup bu karışımda havlularınızı birkaç saat bekletip daha sonra yıkamanız, böylece havlularınızın daha temiz ve hijyenik olduğunu göreceksiniz.

Mutfak havlularınızın hijyeni içinse bir miktar su kaynatın ve kaynattığınız suyun içerisine 2 yemek kaşığı kadar karbonat koyun ve erimesini bekleyin ve mutfak havlularınızı bu suyun içine bastırın. Yaklaşık 2 saat kadar beklettikten sonra havlularınızı yıkayın. Daha hijyenik ve tertemiz olduklarını göreceksiniz.