Havaların yavaş yavaş soğuması ve kış aylarının kendisini hissettirmesiyle birlikte grip ve soğuk algınlığı salgınlarında bir artış görülmeye başladı. Doğal şekilde beslenmek bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanızı ve bu salgınlara karşı dirençli olmanızı sağlayacaktır.

Eğer ki bağışıklık sisteminiz güçsüz düşmüş ve gribe yakalanmışsanız doktorunuz tarafından verilen ilaçların yanında sizler için derlediğimiz bu grip savar tarifler ve kürleri de yine doktorunuzun onayı doğrultusunda denemelisiniz.

Tavuk suyuna sebzeli doğal antibiyotik çorbası

2 adet organik tavuk budunun üzerine 5 bardak su ekleyin. Dörde bölünmüş kuru soğan, 1 defne yaprağı ve ortadan ikiye bölünmüş 3 diş sarımsağı da içerisine ekleyin. Tavuk etleri yumuşayıp iyice piştikten sonra kemikli etleri alın.  Ayrı bir tencerede rendelenmiş bir adet havuç, bir adet rendelenmiş patates, bir küçük kase çok ince dilimlenmiş beyaz lahanayı az zeytinyağında soteleyin. Yumuşayan sebzelerin üzerine tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler iyice piştikten sonra didiklenmiş tavuk etlerini ilave edin. Tuz ve  karabiber ekleyin.

Şifa deposu soğan sarımsak çorbası

2 adet kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı ekleyerek iyice yumuşayana kadar soteleyin. Üzerine bir adet doğranmış havuç, yarım kereviz, bir avuç maydanoz, 4 diş sarımsak ve bir adet doğranmış patates ekleyin. 

Üzerine tavuk suyu ilave edin. Tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Bir tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı zerdeçal ekleyin. El blendırından geçirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin.

Ballı sarımsaklı grip şurubu

1 tatlı kaşığı dolusu ince rendelenmiş zencefil, iki adet limonun suyu ve iki diş rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Üzerine 3 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın. Bir gece ağzı kapalı olacak şekilde buzdolabında bekletin. Hazırladığınız şurubu süzün. Gribe yakalandığınızı hiss kahvaltıdan sonra bir yemek kaşığı kadar için.

Zencefilli Ballı Macun

3 yemek kaşığı toz zencefil ve 4 yemek kaşığı balı karıştırın. Küçük bir kavanoza alın. Oda ısısında muhafaza edin. Her gün bir çay kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

Ballı limonlu zencefilli şurup

Bir kök zencefilin kabuklarını soyun ve ince olacak şekilde dilimleyin. Bir limonun ise kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.

Temiz bir kavanozun içerisine bir sıra dilimlenmiş zencefil, üzerine 2 yemek kaşığı bal ve balın üzerine de limon dilimlerini dizin. Elinizdeki malzemeler bitene kadar aralara 2 yemek kaşığı bal koyarak bu işlemleri tekrar edin.

Kavanozun kapağını kapatarak bir gece buzdolabında bekletin. İçindeki malzemeleri süzmeden her sabah kahvaltıdan sonra bu şuruptan birer yemek kaşığı içebilirsiniz.