Banyolar, evlerin öncelikli mekanları gibi görünmez. Ancak banyolar, kişisel bakım, rahatlama, arınma, temizlenme gibi anlarımız için hepimizin önceliği arasında yer almalı. Neden mi? Aslında banyolar evimizin SPA merkezi olarak düşünülmeli. Kapısını açtığınızda size kendinizi iyi hissettirecek banyoyu yaratmak için neler yapabilirsiniz? İşte bazı öneriler…

Banyonuzda yapay veya canlı bitki bulundurun

Çiçek, bulunduğu ortamı sıcak hale dönüştüren, yuva yapan, renk katan en güzel obje. Yarattığı değişikliğe inanamayacaksınız. Karanlık bir banyonuz var ise yapay bitki tercihi, daha uzun ömürlü olacaktır. Bitkinin vereceği yeşil hissi, banyonuzun huzuruna katkıda bulunacaktır.

Banyonuzda duvar kağıdı kullanmaktan çekinmeyin

Duvar kağıdı alternatifleri, artık ıslak mekanlar için özel üretiliyor. Bitki, aksesuar seçiminde zorlanıyorsanız veya farklı bir tarz istiyorsanız hepsini içeren bir duvar kağıdıyla işinizi kolaylaştırabilir ve banyonuzun havasını dilediğiniz tarza getirebilirsiniz. Nemli bezle silerek temizlenen bu ürünlerle, üzerine bir ayna, bir tablo asarak banyonuzu size huzur veren bir mekana dönüştürebilirsiniz.

Banyonuzu kendiniz için yaşanan bir yer haline getirin

Birçok evde, misafir havlusu gibi kavramlar mevcut. Kullanılmayı bekleyen ama kullanılmayan keyifler… Günlük kullanımda ise, belki de artık hoşlanmadığınız havlular, sabunlar mı kullanıyorsunuz? Bugünden itibaren bu karardan vazgeçin. Siz banyo keyfinizi, en güzel havlunuzla, en güzel sabununuzla, en güzel mumlarınızla yapın; kendi spa’nızı canlı tutun. Banyonuzda çok vakit geçiriyorsanız bir önerimiz daha var. Kendinize bir vakit geçirme kutusu hazırlayın. Dergi, kitap, bulmaca, kalem, belki müzik gibi vaktinizi harcamak isteyeceğiniz seçenekler bulundurabilirsiniz. Bu fikir, arkadaşlarınızın, eşinizin de hoşuna gidecektir; bu kutu evin en keyifli kutusu olmaya aday.

Banyonuzu düzenli, spa konforunda tutun

Banyonuzu bu şekilde tutmak için birkaç küçük tüyo daha verebiliriz. İşte bazı öneriler:

  • Dağınıklığınıza güvenmiyorsanız, kapaklı dolaplar seçmelisiniz; genel görüntüdeki yorucu kalabalığı önleyecektir.
  • Kozmetikler için bir sepet, tıraş takımları için bir sepet, taraklar için bir sepet gibi düzenlemeler her zaman işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Banyoya girmeden 10 dakika önce yakıp söndüreceğiniz mum, tüm banyonun havasını değiştirecektir.
  • Yer paspaslarınızı her kullanımda değiştirirseniz, kırışık ve kirli görüntü yerini sakinliğe bırakacaktır.
  • Banyonuza tablo, resim asın ya da rafınıza yerleştirin; evimizin her köşesindeki ahenk önemlidir.
  • Duş alanınızda, kullanılmayan çok fazla şampuan, duş jeli, sabun gibi kalabalıklar sizi yoracaktır. Kullanacağınız kadar ürün bulundurmanız, duştaki hareketlerinizi de kolaylaştıracaktır.