Vazolar, masa örtüleri, kırlentler, abajurlar, tablolar… Ev dekorasyonunun olmazsa olmazı kabul edilen aksesuarlar evin tarzını en az mobilyalar kadar belirliyor. Modanın trendlerinden ilham alan aksesuarlar dünyasında, bilindik klasik parçalar yerine akla gelmeyen parçaları kullanmak da mümkün. Herkesin kendi tarzını yansıttığı aksesuarların (en bilinenlerine) ve evdeki etkilerine göz atalım;

Dekoratif kutular

Evde ne kadar dolabınız ve çekmeceniz olsa da bazen hiçbiri yetmez hale geliyor değil mi? Öyle eşyalarımız oluyor ki, elimizin altında pratik saklama çözümlerine ihtiyaç duyuyoruz. Evin dekorasyonuna ne kadar özen gösterirsek gösterelim, notlar, şarj aletleri, broşürler, resimler, paketinden çıkarılmış piller, irili ufaklı eşyalar genelde hep ortalıkta duruyor. Günlük hayatın içinde elimizin altında duran bazı şeylerin dağınıklığa sebep olması kaçınılmaz. Bir türlü yerini bulamayan eşyalar için dekoratif kutular devreye giriyor. Evinizin antresine, salonunuza ve oturma odanıza, mutfağa ve aslında her yere koyabileceğiniz irili ufaklı kutuları kullanmak şık ve pratik bir çözüm. İçlerinde birbirinden çeşitli eşyalar olsa da kutular evinizin şık birer detayı olarak görünürken dağınıklığı da toparlıyor. Desenli, rengarenk veya şık dokulu düz renkli kutuları, dekorasyonun bir parçası olarak her zaman kullanabilirsiniz.

Vazolar ve dekoratif şişeler

Taze çiçekleri koymak amacıyla kullanılan vazoların dekorasyondaki rolleri yıllar içinde epey gelişti. Son zamanlarda dekoratif şişelerin vazo olarak kullanımı gündemde. Önceleri sadece taze veya kuru çiçeklere ev sahipliği yapan cam vazolar artık çiçek düzenleme sanatının başrol oyuncuları haline geldi. Vazoların biçimleri de farklı ihtiyaçlara hizmet eder şekilde değişime uğradı. Şişe gibi objeler vazo olarak kullanılarak dikkat çekiyor. Her ortama uyum sağlayan rengarenk dekoratif şişeleri sadece balkonunuzda veya mutfağınızda değil, zarif kuru çiçekler ve parlak taşlarla birlikte salonunuzun baş köşesinde de kullanabilirsiniz. Terrarium yapmak için kullanılan yatay ve geniş ağızlı vazolar meyve, kalp, oval gibi formlar alarak salonlarda kalıcı yer ediniyor. Kısacası, vazonun birbirinden farklı kullanımları mümkün! Yapay çiçek kullanımı ise hiç geçmeyen bir moda. Mekanlarda kalıcı bir doğal güzellik sağlamaya yarayan doğal çiçekler bazen Retro esintili kesme kristal vazolarda, bazen seramik, bazen ahşap kesim vazolarda yer buluyor. Her tarza uyan vazo bulmak da mümkün.

Çerçeveler ve Fotoğraf albümleri

Yaşamımızın değişen evreleri, hoş anıları, önemli etkinlikleri fotoğraflarla kalıcı hale gelir. Bunlar evinizi süslemek için birebirdir. Bazı fotoğraflar düğün, davet gibi ortamlarda kendi çerçeveleriyle sunulur. Bazıları ise aylarca bilgisayarda bastırılmayı bekler. Evinize yeni bir hareket getirmek için fotoğraf çerçevelerinden daha anlamlı bir aksesuar herhalde yoktur. Çerçevelere fotoğraf seçmek ayrıca oldukça eğlencelidir. Fotoğraf işine birkaç saatinizi ayırarak duvarlarınızda harikalar yaratmanız mümkün! Mevcut fotoğraflarınızı, eklemek istediğiniz anıları gözden geçirin. Karton çerçevelerinde duran fotoğraflar yeni dokunuşları hak eder. Fotoğrafları öncelikle duvarda görünmelerini istediğiniz şekilde yere dizin ve renkli çerçevelerle denemeler yapın. Birkaç fotoğrafı bir arada kullanın veya çoklu çerçevelerden yararlanın. Koridor, mutfak duvarı, kapı girişi gibi yerleri de resim çerçeveleri için düşünebilirsiniz.