Sonbaharın gelmesiyle havalar serinler, ağaçlar yapraklarını döker ve doğa kışa hazırlanır. Evimizde de kıştan önce bitmesi gereken tadilat ve onarım işleri hızlanır. Yorucu işleri bir yana bırakıp dekorasyonda sonbahar esintilerini eve taşımaya ne dersiniz?

Doğanın renkleriyle oynayın

Sonbaharın tipik görüntüsünü ele alarak işe başlayın. Ağaçların dökülmeye hazırlanan yaprakları renk değiştirirken ortaya görsel bir şölen çıkar. Turuncu, kahverengi, bordo, kırmızı, pembe ve mor tonların hepsini kullanabilir ve doğadan topladığınız parçalarla eşleştirebilirsiniz. Kırlentler, yastık kılıfları, yatak örtüleri, koltuk şalları, TV battaniyeleri ve hatta perdeler gibi tüm yumuşak dokularda renkleri eve taşıyabilirsiniz.

Ahşabın sıcaklığı

Turuncu ve kahverengi tonları, değişen doğayı yansıtan renkler olarak dekorasyonda kullanmanız için çok güzel seçenekler sunar. Toprak tonları ve değişen yaprak renklerine ahşap çok iyi eşlik eder. Ahşap dokulu aksesuar ve eşyaların sayısını arttırabilirsiniz. Serin havalarda hafta sonları vakit geçirilen dağ evlerini anımsatan bir görüntü sağlamak oldukça kolay.

Yumuşak, sıcak ve renkli

Azalan gün ışığıyla birlikte evdeki ışığı arttırmaya başlarız. Doğal gün ışığı azalırken evde mumluk, abajur ve lambader gibi eşyalarla loş ve sıcak bir ortam elde edebilirsiniz. Hoş bir ambiyans oluşturmak için ışıklandırma en güzel araçlardan biridir.  Aydınlatma ürünlerinin etkisinden en iyi şekilde faydalanmak için yumuşak ve sıcak dokularla birlikte kullanın.

Sonbahar köşesi hazırlayın

Mevsim temasını eve taşırken birbirinden farklı eşyalar veya doğal dokular içeren aksesuarlar kullanmanız şart değil. Tek bir aksesuarda sadece renklerle bile sonbaharı anımsatan bir görüntü ortaya koyabilirsiniz. Kuruyan sonbahar yapraklarının birçok tonunu içeren mumlarla evinizde bir sonbahar köşesi oluşturmayı deneyin. Evinizin havası değişecek.  

Küçük sanatçılar iş başına

Çocuğunuz veya torununuz varsa, dışarıdan taşıdığınız yapraklarla birlikte bir etkinlik yapabilir ve hazırladığınız eseri bir köşede sergileyebilirsiniz. Değişen renklerdeki yapraklar küçük çocukların hem görsel duyularına hitap eder hem de sanatsal yetenekleri için güzel bir malzemedir. Üstelik size de hoş bir anı kalır. 

Sonbaharın keyfini çıkarın

Sonbaharda havalar serinlerken kendinize de iyi bakmayı unutmayın. Kendinize, evinizin tadını çıkaracağınız rahatlatıcı zaman dilimleri ayırın. Doğadaki değişimi izleyin ve değişen renklerin rahatlatıcı etkisinden faydalanın.