Kırmızı ev dekorasyonunda bazılarının çok sevip vazgeçemediği bazılarının ise kullanmaya cesaret edemediği bir renktir.

Oldukça iddialı bir renk olan kırmızı tutku ve dinamizmi sembolize eder. Aciliyet hissi de uyandıran kırmızı uyarıcı etkiye neden olduğundan evde kullanılacak  alanların dikkatli seçilmesi gerekir. Biz bu yazımızda size ev tekstilinde kırmızıdan nasıl yararlanacağınızdan bahsedeceğiz. 

Evidea Sevgililer Günü Kampanyası

En çok nerelerde kullanılır?

Kırmızı ev tekstilinde en çok kırlentler, yatak örtüleri, mutfak perdesi, koltuk şalları şeklinde karşımıza çıksa da bazı cesaretli ev sahipleri mobilya döşemelerinde, nevresim takımlarında kısacası evin akla gelebilecek her alanında kırmızıdan vazgeçemiyor.

Kırmızıyı evinizde dikkat çekmek istediğiniz bir bölge varsa orada kullanabilirsiniz. Örneğin salondaki koltuk takımınıza dikkat çekmek istiyorsanız kırmızı kırlentler ile daha dikkat çekici ve cazip bir hale getirebilirsiniz. Ya da salondaki mobilyalarınızın rengi ile de uyumlu olmak koşulu ile kırmızı bir puf hiç fena olmayacaktır.

İştah açan bir renk

Kırmızı, siyah, gri ve daha pek çok renkle bir arada kullanılabilir. Salonunuzdaki halınızın renkleri arasında kırmızı olması, ortamı daha sıcak ve dikkat çekici hale getirebilir. Tabi ki size kıpkırmızı bir halı alın demiyoruz ama cesaretiniz varsa ve kırmızıyı çok seviyorsanız neden olmasın?

Kırmızının bir özelliği de iştah açıcı bir renk olmasıdır. Bu nedenle dikkat ettiyseniz pek çok yiyeceğin ambalajında kırmızı renk kullanılır. Bu bilgiden yola çıkarak kırmızıyı mutfakta da kullanmak mümkündür. Mutfak perdesi, mutfak havlusu, kurulama bezleri, varsa mutfağınızdaki masanın örtüsü kırmızı renkte olabilir. Öte yandan şık bir sofra hazırladığınızda kırmızı peçeteleriniz hemen elinizin altında olmalıdır ve mutlaka sofradaki yerini almalıdır. Kırmızının iştah açıcı özelliğini düşünecek olursak peçete, runner gibi sofra tekstili ürünlerinde de kırmızı tercih sebebi olacaktır. Eğer tamamen kırmızı olmasını tercih etmezseniz kırmızıyı beyaz, siyah, yeşil gibi renklerle bir arada kullanmak da elinizde…

Heyecanlandıran etki

Kırmızının heyecanlandırıcı, uyarıcı etkisi nedeniyle yatak odalarında kullanılması genelde önerilmez. Yatak odanızdaki nevresim takımları, perdeler için daha soft ve uyarıcı etkisi olmayan açık mavi tonları tercih etmelisiniz. Peki, yatak odasında hiç mi kırmızı olmamalı diye soruyorsanız, cevabımız tabi ki hayır…

İçinde kırmızıların olduğu bir kilim, yatağınızın üzerine koyacağınız küçük yastıklar ya da abajurlarınızda kırmızıyı tercih edebilirsiniz.

Kırmızı dikkat çekici bir renk olduğu için evinizin giriş kısmında küçük bir halı veya yolluk olarak kırmızıyı tercih edebilirsiniz. Böylece daha eve girer girmez kırmızının cazibesi tüm konuklarınızı etkileyecektir. Kısacası kırmızı ev dekorasyonunda yeri olması gereken bir renktir ve sizin için de uygun bir kullanım alanı mutlaka vardır.