Doğallık modası dekorasyonda da kendine özel bir yer buldukça, doğanın güzelliklerini eve getiren dekoratif obje, aksesuar ve desen seçenekleri de artış gösterdi. Doğanın görsel unsurlarını taşıyan desenlerle evinize olağanüstü canlılıkta bir hava katabilirsiniz.

Banyolara canlılık getiren desenler

Banyoda hayvan desenleri ve figürleri, tema belirlemek istediğiniz banyonuza eğlenceli bir görünüm sağlar. Banyo aksesuarlarında ve paspas gibi tekstil ürünlerinde, su ile ilgili desenler ve sadece balık değil, her türlü hayvan formu ve deseni kendine yer bulabilir. Örneğin, son yılların en gözde hayvan figürlerinden baykuşa yer veren baykuş desenli banyo paspası veya kelebek şeklinde banyo paspası gibi ürünlerle banyonuza doğadan figürler taşıyabilirsiniz. Son yılların en popüler figürleri olan kedilerden de bahsetmek gerek! Kediler banyo ürünlerine de çok yakışıyor ve banyolara neşe katıyor. Hem banyonuz hem de evinizin diğer bölümleri için kedi desenli sabunluk, havlu ve banyo paspası gibi birçok ürün bulabilir, dekorasyon trendlerini rahatlıkla yakalayabilirsiniz.

Hayvanseverler için dekoratif detaylar

Hayvanlara ve doğaya olan sevginizi evinizin dekoruna taşımak, birbirinden çeşitli hayvanların sevimliliğini vurgulamak isterseniz artık kolaylıkla birçok ürün çeşidi bulabilirsiniz. Hayvan figürlü biblolar, bardak altlıkları, kahve fincanları, tepsilerin yanı sıra ev tekstilinde de aynı temaya yönelik ürünler bulmak mümkün. Leopar, zebra, tavus kuşu gibi desenli nevresimler, ayrıca duvar kağıtları ve perdeler rustik, İskandinav veya klasik, her türlü stilde farklı şekillerde kendine yer buluyor. Özellikle de tropikal desenler, hayvan figürleriyle bir araya geldiğinde oldukça çarpıcı bir etki sağlıyor. Bunu evinize taşımak için panda, köpek, koala gibi hayvan figürlü yastıkları tropik desenli kırlentlerle bir arada kullanabilirsiniz.

Aksesuarlar ve tekstil ürünleriyle denemeler yapın

Evinize hayvan desenleri taşırken çocuksu bir görüntü olmasından endişe etmeyin. Çocuk odalarından çıkarak salonlara, koltuk örtülerine, kırlentlere taşınan hayvan figürleri, ortama canlı ve ilgi çekici bir hava katıyor. Kırlentler ise bunu yapmanın en kolay yolunu sunuyor. Hayvan desenli kırlentleri tek başına değil, bütünleyen dokularla birlikte kullanarak zengin bir görüntü sağlayabilirsiniz. Örneğin, post görünümlü bir kırlent kılıfı kullanabilir ve bunu bütünleyecek iri yeşil yapraklı bitkilerle görüntüyü tamamlayabilirsiniz. Hayvan ve doğa desenli kırlent kılıfları, bu temayı kullanmak için oldukça pratik bir yol. Dilediğiniz zaman kırlent kılıfı değiştirmek hem evinizin dekorasyonuna yeni bir soluk getirir hem de yeni trendleri kolayca yakalamanızı sağlar.

Doğa ve hayvan temasından bahsederken, hayvan postlarına ayrıca değinmek gerek. Retro dekorasyon uygulamalarında halı seçeneği olarak göze çarpan, aslında modası hiç geçmeyen dokular olarak post halıları, beyaz, gri, siyah ve pudra renk çeşitleriyle birlikte bulmak mümkün. Halıda benzer bir görüntüyü shaggy halı türü ile de evinize taşıyabilirsiniz.