Popüler sözcüğünün kısaltması olan pop ile sanatı birleştiren pop-art, dekorasyon için kullanıldığında popüler kültür öğelerinin yer aldığı bir tarzı ifade ediyor. Pop-art akımını yansıtan görüntüler, eşyalar ve objeler özellikle öğrenci evlerinde, genç odalarında, yenilik aranan mutfaklarda ve banyolarda eğlenceli dekorasyon fikirleri veriyor.

Yeni akım Pop-art

1960’lı yıllarda uzay çağının başlamasıyla birlikte günlük hayatta birçok şey uzay çağını çağrıştıran şekilde tasarlanmaya başladı. Modernize edilen sandalyeler, masalar, mutfak eşyaları ve ev dekorasyon ürünleri dışında özellikle de duvarlar yeni akımların ifade bulduğu yerler oldu. Pop art da özellikle posterlerle kendine yer buldu ve dikkat çekti.

Geleneksel sanat akımlarına, özellikle de soyut dışavurumculuğa karşı özellikle Amerika ve İngiltere’de doğdu. Pop-art dekorasyonda hayat bulduğunda net, canlı renklerin ve formların yer aldığı bir tarza dönüştü. Zamanla dünyada geniş kitlelere ulaşan bu akım günümüzde hala modern dekorasyon tarzı arayanlar için fikirler sunuyor.

Pop-sanat örnekleri

Pop-sanat örnekleri günümüzde posterler ve hazır görsellerle evlerimize taşınıyor. Geçtiğimiz yıllarda konserve kutuları, meşrubat şişeleri gibi alışılmadık ürünlerin dekoratif versiyonları, ayrıca sanat dünyasından popüler veya efsane haline gelmiş kişilerin posterleri yaygın olarak kullanılıyordu. Çeşitli formların birçoğunu bir arada kullanmak en sık rastlanan görsel türlerinden biri.

Günümüzde, bu akımın modern versiyonu olarak canlı renklerin biraz daha pastel tonları yaşamda yer buluyor. Ev aksesuarları ve günlük yaşamda kullanılan eşyalar neşeli bir etki ile bir araya geliyor.

Canlı, güçlü, coşkulu renkler, pop-sanat akımının ve dekorasyon tarzının en belirgin öğeleri. Cesur ve sıra dışı aksesuarlar kullanmak istemiyorsanız şöyle yapın: Evinizde eğlenceli bir etki başlatmak için duvarlarda ve mobilyalarda canlı renkler kullanarak bu akıma göz kırpmaktan çekinmeyin.