Dekorasyonda aydınlatmaya yönelik tasarlanan ürünler büyük bir önem taşır. Aydınlatma ürünleri, her zevke ve her dekorasyon türüne hitap eden geniş model seçenekleri ile herkesin evinde şık bir görünüm elde etmesine yardımcı olur.

Lambaderler, diğer aydınlatma ürünlerine nazaran daha büyük boyutlara sahip olduklarından dolayı konumlandığı odanın tümünü aydınlatmanız konusunda size avantaj sunar. Aynı zamanda evinizde kitap köşesi gibi rahat bir alan yaratmak istediğinizde fonksiyonel bir ortam aydınlatması için ideal aydınlatma aracıdır. Siz de lambader ile hem odanıza şık bir görünüm kazandırabilir hem de odanızın aydınlatma ihtiyacını tek ürün üzerinden kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

Lambader olarak adlandırılan aydınlatma ürünleri, ayaklı tasarımı ile birçok evin salon ya da yatak odasında sıkça rastlanan aydınlatma ürünlerinden biridir. Lambader modelleri, birbirlerinden farklı ayak ve başlık tasarımları ile geniş bir yelpazede kullanıcılara sunulur.

Bu tür aydınlatma yardımcıları genellikle evlerin salon, oturma odası ve yatak odası gibi alanlarında kullanılır. Lambader seçimi konusunda aklınıza takılan sorular mı var? Alacağınız lambaderi evinizin neresinde kullanacağınıza dair fikir önerileri mi arıyorsunuz? Gelin, sizler için hazırladığımız dekorasyonda lambader kullanımına dair öneriler içeren yazımıza birlikte göz atalım.

Şık Bir Şekilde Odanızı Aydınlatmanın En İyi Yolu: Lambader

Evinizde yer alan dekorasyon ürünlerinin tarzınızı yansıtması, evinizde geçireceğiniz vakitlerde alacağınız keyfin ikiye katlanması konusunda büyük önem arz eder. Evinizi beğendiğiniz mobilya ya da eşyalar ile dekore ederken bu ürünlerin birbirleri ile uyumlu olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekir. Aydınlatma ürünleri, her evin olmazsa olmaz ekipmanlarından biridir. Lambader ise ayaklı yapısı ile evinizde vakit geçirmek için zaman kollayacağınız hoş bir köşe yaratma konusunda size birçok tasarım seçeneği sunar.

Lambader seçeneklerini incelerken göz önünde bulundurmanız gereken ilk konu ürünü koyacağınız oda ve oda içerisinde yer alan diğer dekorasyon öğeleridir. Seçim konusunda mobilyalarınızın tasarımlarını da inceleyebilirsiniz. Örneğin ahşap ağırlıklı odalarda ahşap ayaklı ya da toprak tonlarını içeren başlığa sahip olan lambader modellerine yer verebilirsiniz. Oda içerisindeki birçok eşyanın birbirleri ile uyumlu renk ya da tasarımda olması, zahmetsizce bütün bir görünüm elde etmeniz konusunda size yardımcı olur. Uyumu yakalamak yalnızca renk ve tasarım bütünlüğü ile sınırlı kalmamaktadır. Dekoratif ürünlerde farklı desenleri birleştirerek bohem tarzı yakalayabilir, birbirleri ile zıt renkleri kullanarak kontrast bir görünüm elde edebilirsiniz.

Evinizin En Güzel Köşesine Yakışacak Lambader

Evinizin dekorasyonuna yeni bir dokunuş kazandırmak amacıyla yapabileceğiniz birçok uygulama bulunur. Aydınlatma ürünlerinde yeniliğe gitmek de bu uygulamalardan biridir. Lambader, odanın büyük bir bölümüne etkili bir aydınlatma sağlamak ile birlikte tek bir değişimle odanızın tamamının farklı bir atmosfere bürünmesini sağlar. Bu tür aydınlatma modellerinin iskelet ve başlık kısmında ahşap, hasır, cam, metal, krom gibi farklı materyallere rastlamak mümkündür.

Ahşap malzemeli modeller ile, ahşabın doğallığı yansıtan izlerini odanıza taşıyabilirsiniz. Mobilyalarınızın iskelet ya da süslemelerinde sıklıkla ahşap bulunuyorsa ahşap lambader seçeneklerini inceleyerek uyumlu bir görünüm elde etmenizi sağlar. Cam lambaderler, odalarında modern tarzı benimseyen kişiler için cazip bir seçenektir. Cam modeller zarif tasarımları ile odanızda zahmetsizce şıklık yakalamanıza olanak tanır. Hasır modeller, sadeliği dikkat çekici detaylar ile bir araya getirir. Krom ve metal lambaderler ise hem sade hem de bol detaylı birbirinden farklı tasarımları ile dekorasyon konusunda size geniş bir alan yaratır.

Her Zevke Yönelik Lambader

Lambaderlere boyutlarından dolayı genellikle belirli mobilyaların yan kısmında ya da duvar köşelerinde yer verilir. Tek ayaklı lambaderleri koltuk takımınızın, televizyon konsolunuzun ya da yatağınızın yanında konumlandırabilirsiniz. Bu tür aydınlatma ürünlerini diğerlerinden ayıran özelliklerden biri tasarım odaklı olmasıdır. Hem aydınlatma hem de dekorasyonu zenginleştirme ihtiyacını karşılayan lambaderler ampul çeşidine bağlı olarak genellikle odaya loş bir ışık yayar. 

Klasikten minimale birçok dekorasyon tarzına hitap eden zengin lambader modelleri içerisinden zevkinize uygun seçeneği bulmak çok kolaydır. Salon ve yatak odasının yanı sıra lambaderleri kütüphanenizin ya da çalışma masanızın yer aldığı bir köşede de kullanabilirsiniz. Desenli başlığa sahip olan ya da sarmal ayak tasarımlı modeller, sade dekore edilen odalara hareket kazandırmak amacıyla tercih edilebilir. Lambader dekorasyon fikirlerini inceleyerek zevklerinize ve odanıza yönelik dizaynı kolaylıkla bulabilirsiniz. Fikir önerilerine kendi yorumunuzu katarak odanızı tamamen zevklerinizi yansıtacak şekilde dekore edebilirsiniz.

Lambader Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Lambader seçiminde nasıl bir tasarımı tercih edeceğiniz konusunda karar vermekte zorlanıyorsanız ilk olarak odanızın içerisinde yer alan eşyalara göz atabilirsiniz. Ağırlıkta olan renkleri belirleyerek dilerseniz aynı tonlarda bir lambader tercih ederek bütün bir görünüm elde edebilir, dilerseniz zıt renkli bir model ile kontrast bir tarz oluşturabilirsiniz. Salonda kullanmak amacıyla aldığınız lambaderi televizyon ünitesinin, berjerin ya da koltuğunuzun yanına yerleştirebilirsiniz. L gibi açılı bir koltuk tasarımına sahipseniz alandan yer kazanmak adına lambaderi koltuğunuzun arka tarafında da konumlandırabilirsiniz. Renk geçişli LED ışıklı lambaderler ile odanızın dekorasyonunu farklı bir boyuta taşıyabilir, sarmal tasarımlı modeller ile odanızda oldukça estetik bir köşeye sahip olabilirsiniz.

Lambader dekorasyonunda zevklerinizin yanı sıra odanın boyutlarına da dikkat etmekte fayda vardır. Lambaderlerin ayak ve başlıkları birbirleri arasında çeşitli boyutlara ayrılır. Dekorasyonunuzu tamamlayacak bir lambader seçerken, bu ürüne odanın hangi köşesinde yer vereceğinizi belirlemeniz gerekir. Belirledikten sonra alanın ölçülerine uygun boyutlarda bir model tercih ederek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Lambaderleri incelemeye başlamak için tıklayın veya eviniz için binlerce ürün seçeneğine göz atmak için Evidea’yı ziyaret edin!