Altın, tüm zamanların en sevilen değerli madenlerinden biri olarak birçoğumuzun vazgeçilmezi. Her daim gösterişli bir etki sağlayan altın, iç mekân dekorasyonlarında da her dönem kendine yer buluyor. Altını seviyor ve evinizde de kullanmak istiyorsanız merak etmeyin. Dekorasyonda altın görünümüne yer vermek için klasik veya avangart bir tarza sahip olmak şart değil. Modern çizgilere sahip bir eviniz varsa da altının çarpıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Kısacası altın objelerin her tarz dekorasyonda yeri var. Nasıl mı?

Aksesuarların parçası olarak altın

Altın kaplama aksesuarları başlı başına kullanabilir veya sehpa, lambader gibi eşyaların bir parçası olarak da altını ev dekorasyonunuzun bir parçası yapabilirsiniz. Çerçeveler, vazolar, saksılar, heykelcikler, objeler ve hatta aydınlatma ürünlerinde kullanılan altın bulunduğu her ortama hem şıklık katıyor hem de ihtişamlı bir görüntü sağlıyor. Altının güçlü etkisini arttırmak için yüzeyleri kullanmak da bir seçim.

Gösterişli ayna ve çerçeveler

Dekorasyonda altın deyince akla ilk olarak varaklı aynalar ve mobilyalar geliyor. Göz alıcı parçalara ilgi duyuyor ancak evinize nasıl taşıyacağınızdan emin olamıyorsanız altın varaklı aynalar çok iyi bir seçim. Modası asla geçmeyen altın varak, ihtişamlı bir etki sağlamak için oldukça pratik bir araç. Eski yıllarda salonun bütününde aynı tarzı sürdürmek tercih edilirdi. Şimdi ise tek bir parça ile yeni bir tavır koymak mümkün. Altın varaklı ayna veya çerçeve kullanmak için klasik bir salonunuzun olması şart değil. İşe küçük bir resim çerçevesiyle bile başlayabilirsiniz. Salonunuzdaki etkisine şaşıracaksınız.

Zarif bir detay olarak altın

Japonların geleneksel Kintsugi ve Kintsukuroi sanatları, çeşitli şekillerde zarar görmüş objeleri altın ile onararak onlara yepyeni bir görünüm sağlıyor. Zarif örnekler sunan bu sanat, altının farklı kültürlerde yeri olduğunun en güzel göstergelerinden. Hem gösterişli hem de şık bir etki sağlayan altını, dekorasyon tercihleriniz ve tarzınız ne olursa olsun evinize çeşitli objelerle taşıyabilirsiniz.

Altının farklı malzemelerle birlikte kullanımı

Altını takı ve aksesuar olarak kullandığımızda, giysilerimizle uyum içinde olmasına özen gösteririz. Dekorasyonda da altın kaplamaya yer verilen ortamlarda gözler uyum arar. Altın görünümlü objeler kullanırken şunu bilmekte fayda var; beraberinde kullanacağınız dokular altının etkisini arttırır. Örneğin, altın görünümlü objelerle birlikte kadife kumaşlar kullanmanız altının parlaklığını ve asaletini ön plana çıkarır. Yoğun bir etkiden kaçınmak isterseniz, masif ahşap ve mat yüzeyler de altın rengi objelerle birlikte denge sağlar. Altın rengi objeleri nasıl kullanacağınız aslında biraz da sizin hayal gücünüze bağlıdır. Masalsı bir görünüm için altın rengi her zaman elinizin altında!

Sade tarza altın kullanarak şıklık katın

Sadelikten hoşlanıyor olsak bile ışıltıya ve göz alıcı detaylara zaman zaman ihtiyaç duyabiliriz. Parlaklığı ve sıcak rengiyle altın, sade ortamlara şık bir görüntü katmada oldukça etkili. Eğer düz mobilyalarınız varsa ve aksesuarla doldurmadan şıklık yakalamak istiyorsanız, canlı renklerle birlikte altını kullanmayı deneyin. Renklerin etkisini daha da ön plana çıkaran altın, kurtarıcı bir detay olarak her daim göze çarpar. Sade bir ortama altını kattığınızda nasıl bir etkisi olduğunu görmek her zaman şaşırtıcı, deneyin!