Modern bir görünüm arıyor ve bunu belli bir tarzda yapmak istiyorsanız, endüstriyel dekorasyon tarzı muhtemelen tam size göre! Bu stilin detaylarına yakından bakalım.

Ahşap, metal ve deri bir arada

Endüstriyel tarz, bir çok kişi için dekoratif uygulamalarda pratik olmak anlamına geliyor. Bunun sebebi de, tamamlanmamış görüntünün bu tarzın karakteristik özelliği olması. Özellikle loft daire türlerinde, duvar eklenmemiş ve yarım kalmış gibi görünen bir inşaatın şık bir tarz olarak yansımasını bu şekilde görmek mümkün. Özellikle de ofisinizi dekore ediyorsanız ve eski bir atölye veya fabrika binası tarzı bir mekanınız varsa burayı şık bir görünüme kavuşturmak veya home-office bir alana çevirmek için endüstriyel detayları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Böylece tadilat masrafından da kurtulmuş olursunuz.

Bu tarzda hangi malzemelerin bir arada olabileceğini muhtemelen merak ediyorsunuz. Size yanıtımız ise şu; Metal ürünleri ahşap ve deri eşyalarla birlikte kullandığınızda hepsi birbirini harika bir şekilde dengeler. Endüstriyel dekorasyon ürünlerine birkaç örnek vermek gerekirse açıkta bırakılmış borular, tuğla döşeme duvarlar, sadece sıva kaplı bir duvar, önü kapatılmış kalorifer petekleri gibi detaylar gösterilebilir. Bu görünümü tamamlamak için ise aksesuarlardan yardım almanız gerekir.

Her odada endüstriyel tasarım

Genç odaları ve stüdyo daireler, öğrenci evleri ve ev-ofisler için fikirler veren endüstriyel ev dekorasyonu tarzında, eskitilmiş ahşap görünümlü sandalyeler, masalar ve çeşitli mobilyalar; ayrıca son yılların modası olan siyah metalin kullanıldığı açık raf, kitaplık gibi eşyalar son derece uygun. Bütün bunların yanında, genel görünüme sıcaklık katma ihtiyacından bahsetmemek de olmaz. Bunu sağlayacak olanlar da yumuşak dokular yani koltuk şalları ve fon perdeler gibi gündelik hayatın olmazsa olmaz detayları. Bunların endüstriyel tarz dekorasyon unsurları ile uyumlu bir görünüm sağlaması ve tamamlayıcı olması için ise antrasit, gri, vizon, lacivert veya koyu kahverengi gibi renkler kullanmak en iyisi. Kumaşlarda abartıya kaçmamayı hatırlatmakta ise fayda var. Bu noktada da çözüm olarak stor perdeler ve özellikle de koyu renk zebra perdeler öne çıkıyor.

Mutfak ve banyoda endüstriyel tasarım

Endüstriyel dizayn dendiğinde akla ilk olarak metalik detaylar gelse de tüm odayı bu şekilde dekore etmeniz çok da şart değil. Bu tarzdan esinlenmek bile evinize modern bir hava katmak için yeterli. Özellikle bakır-siyah avizeler, bakır veya krom sarkıtlar, aydınlatma ürünleri olarak ideal seçimler.

Mutfak ve banyo gibi mekanlar da bu tarzın rahatlıkla kullanılabileceği hatta kendine özel yer edinebileceği alanlar. ( Modern banyolarda siyah- beyaz uyumu bu yazıda… )Mutfaklarda metal veya kara tahta panolar, metalik aksesuarlar ve saklama ürünleri bu tarzı doyasıya yansıtmanız için fırsat sunar. Mutfağınıza kahve dükkânı görüntüsünü taşımak ve buna ayrıca sıcak bir hava katmak için bahsettiğimiz tarz aksesuarların yanı sıra iri yapraklı bitkiler ve cam kavanozları da dekorasyona dahil etmeyi unutmayın. Endüstriyel tarzdan fikir alan dekorasyon uygulamalarını kendi evinizde yapmak işte bu kadar kolay!