Evin her alanında olduğu gibi düzen, banyolar için de gerekli. Hijyenik olmasına ekstra özen gösterilen banyolarda gerekli düzenlemeleri yapmak temiz bir ortam oluşturmak için de önemli. Banyo düzenleme işi için kullanabileceğiniz birçok mobilya, düzenleyici ve aksesuar bulunuyor. Banyo düzenleme aksesuarları kullanımı sırasında fazla aşırıya kaçmak daha dağınık ve kalabalık bir görünüme sebep olabiliyor. Bu yüzden ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçim yapmak büyük önem taşıyor. Banyo düzenlemesine nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ve özellikle banyo dolabı düzenleme fikirleri arıyorsanız; bu yazımızda sizin için hazırladığımız ipuçlarından faydalanabilirsiniz.   

Eşyaları Düzenli Bir Şekilde Depolama İmkanı Sunan Raf ve Dolaplar

Banyoların olmazsa olmaz mobilyalarından biri dolaplar. Havlu, deterjan, kişisel bakım ürünleri ve makyaj malzemeleri gibi her türlü eşyayı düzenli bir şekilde saklama olanağı sağlayan dolapların, farklı ebat ve boylarda üretilen birçok modelini bulabilirsiniz. Banyo büyüklüğüne göre seçebileceğiniz dolapların kapaklı olanlarını eşyalarınızın görünür konumda olmasını istemiyorsanız tercih edebilirsiniz. Özellikle toz ve kirlerden korunması gereken havlular için kapaklı dolaplar ideal seçenek. Banyo dolabı içi düzenleme ise ayrıca titizlikle yapılması gereken bir iş. Bunun için eşyalarınızı türlerine göre ayırarak hepsini farklı raflara dizebilirsiniz. Örneğin; havlular bir rafa, kişisel bakım ürünleri başka bir rafa. Bunu yaparken sıklıkla kullandığınız ürünleri, kolay erişebilmek için ön sıralara yerleştirmeyi unutmayın. Dolabınızdaki raf sayısı yeterli değilse dayanıklı plastikten üretilen kutuları eşyalarınızı türlerine göre ayırmak ve yerleştirmek üzere dolap içinde kullanabilirsiniz. Kapaklı dolaplar gibi banyo rafı çeşitleri de düzen sağlamada önemli eşyalar. Üstelik banyo düzenleyici raflar; banyonun zemininde, duvarında, çamaşır makinesi ya da klozet üstünde kullanım imkanı da sunuyor. Kullanışlı olduğu kadar estetik bir görünüm de sağlayan bu raflara eşyalarınızı, dekoratif kutu ve sepetlere koyarak yerleştirebilirsiniz. Küçük bir banyonuz varsa duvara monte edilen rafları tercih etmenizde fayda var. Özellikle banyo köşe rafı çeşitleri alandan tasarruf etmek için ideal seçenekler arasında. Duşakabin içinde de kullanılan köşe raflar duş jeli, saç kremi ve şampuanları bir arada düzenli bir şekilde tutmak için yeterli alanı sağlayan modellerden. Aynı zamanda bazı duş rafları modellerinde banyo süngeri ve fırçası asmak için askılıklar da bulunabiliyor. Bu modelleri tercih ettiğinizde sünger ve fırçalarınızı asarak kolayca kurutabilirsiniz.  

Her Banyoda Mutlaka Bulunması Gereken Askılıklar 

Banyolarda en çok kullanılan eşyaların başında tabii ki havlular geliyor. Hijyen için havluların herhangi bir yüzeyle temas etmeden kullanılması önemli. Dolayısıyla banyo havlu askısı çeşitlerine mutlaka banyolarda yer vermek gerekiyor. Havlular için boru askıları seçmek havlunun düzgün bir şekilde asılmasını sağladığından nemli kalmasını önleyecektir. Banyo askısı modelleri, duvara monte edilebildiği gibi kapı arkasına asılarak da kullanılan seçenekler barındırıyor. Banyo duvarlarınızı ya da fayanslarınızı delmek istemiyorsanız bu askılıkları seçebilirsiniz. Özellikle birçok kolu olan bu askılıklar bornozları asmak için de en uygun model. Askılık çeşitleri arasında eşyaları depolama imkanı sunan modelleri de bulabilirsiniz. En pratik banyo düzenleyici çeşitleri arasında bulunan bu askılıklardan biri de ayaklı tuvalet kağıtlığı. Ayaklı tuvalet kağıtlıklarının üst kısmında tuvalet kağıdı asmak için yer, alt kısmında ise tuvalet fırçalığı ya da yedek tuvalet kağıdı depolama alanı bulunabiliyor. Hatta modeller arasında gazete ve dergilik bölümü bulunan seçenekler de yer alıyor. Banyo askılığını saç kurutma makinesi gibi banyolarda sıklıkla kullanılan elektrikli aletleri güvenle muhafaza etmek ve kullanmak için de kullanabilirsiniz. Eğer banyonuzda duşakabin yoksa düzenli bir görünüm için duş perdesini kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu perdeleri asmak için istediğiniz uzunlukta ve formda banyo perde askısı bulabilirsiniz. 

Derli Toplu, Şık Bir Görünüm İçin Kutu ve Sepetler 

Özellikle banyo dolabı düzenleme için tercih edilen kutu ve sepet çeşitlerini lavabo yanında, dolap ya da çamaşır makinesi üstlerinde de kullanabilirsiniz. Birbirinden şık tasarımlara sahip olan sepetler ya da kutular banyonuza hoş bir görünüm de kazandıracaktır. Makyaj malzemelerini, kişisel bakım ürünlerini ya da parfümlerinizi bu şık kutu ve sepetlere ayrı ayrı yerleştirerek düzenli bir görünüm oluşturabilirsiniz. Misafir havlularını koymak için hasır sepet modellerini tercih edebilirsiniz. Kişisel bakım için gerekli olan pamuk ya da kulak çubuklarını ambalajlarından çıkarıp özel düzenleyicilerde saklayabilirsiniz. Banyoda kullanılan organizerlerin çekmeceli modellerini makyaj malzemeleri ve kremleri düzenli bir şekilde saklamak için kullanabilirsiniz. Çekmeceli düzenleyicileri saydam modeller arasından seçmekte fayda var. Böylelikle çekmeceleri tek tek açıp kontrol etmeden ihtiyacınız olan ürünün nerede olduğunu görebilirsiniz. Hem fazla yer kapladığı hem de kullanım açısından pratik olmadığı için sıvı ya da toz deterjanları paketlerinde saklamayı tercih etmemeniz gerekiyor. Bunun yerine deterjan kutusu çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Toz deterjan kutusu çeşitleri bölmeli, kapaklı ve ölçekli modelleri sayesinde kullanımı gayet kolay ürünler. Farklı kapasite seçenekleri bulunan toz deterjan kutusu modelleri, değişik renk ve desen alternatifleriyle de oldukça estetik. Şişe şeklinde tasarlanan sıvı deterjan kutusu çeşitleri de pompalı oluşu ve hoş görünümüyle banyonuzda düzen, pratiklik ve şıklık sağlıyor. Genellikle dolap içinde saklanan deterjanları, bu kutular sayesinde çamaşır makinesi üstü ya da raflara koyarak da kullanabilirsiniz.