Evin en önemli unsurları tabii ki o evi ev yapan duvarlar. Dolayısıyla da duvarların üzerindeki her şey; boya, tablo, duvar kağıdı vs… Farklı kullanım alanları açan duvar kağıtları son dönemde oldukça popüler. Duvar kağıdı seçiminin de kendine göre dikkat edilmesi gereken yönleri var.

Bir duvar kağıdı değişimi ile az maliyetle köklü bir değişimi yakalayabilirsiniz. Kullanım amacı tekmiş gibi görünse de aslında evinize taşımak istediğiniz atmosfere göre pekâlâ farklı amaçları taşıyabilirsiniz, duvar kâğıtları ile. Tek duvara yapıştırarak farklılık yaratabileceğiniz gibi odanın her duvarına yapıştırarak ayrı bölüm gibi de kullanabilirsiniz.  İşte sizin için duvar kağıtları ile ilgili hazırladığımız dosya, okumadan alışverişe çıkmayın.

Salonda duvar kağıdı

Salonda duvar kağıdı seçiminde uzun, kalın şeritler halinde olan duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz. Bu model duvar kağıtları daha derin bir etki yaratabilir ayrıca salonun ciddi havasına kolaylıkla eşlik edebilir. Mobilyanız daha yumuşak renkli ise daha kahve tonları ile tamamlamak mümkün olur. Eğer beyaz mobilya ile dekore ettiğiniz bir mobilya, koltuk seçiminiz varsa siyah-beyaz duvar kağıtları harika bir tamamlayıcı olabilir. Bunun yanında oturma köşenizde ekose desenli, birbirinden sıcak, duvar kağıtları ile huzur dolu bir sohbet alanı oluşturabilirsiniz.

Salonlarda kullanım için tek duvara yapılan üç boyutlu, taş görünümlü duvar kağıtlarını da deneyebilirsiniz. Özellikle TV ünitesinin ya da direkt televizyonun arkasına yapıştırarak evinizde derinlik hissi yakalamak mümkün. Burada odanızın büyüklüğünü göz önünde bulundurmanız önemli, çünkü gerçek taşla döşenmiş duvar efekti için daha geniş bir oda seçilmeli.

Yatak odalarında duvar kağıdı

Yatak odalarında duvar kağıdı seçimi de oldukça önemli; çünkü genellikle uyumadan önce ve uyandıktan hemen sonra ilk göreceğiniz şeylerden biri duvarlarınız. Bu odadaki seçim oldukça çeşitli esasında. Karakteriniz, görmek istediğiniz şey; çizgi film kahramanı bile olabilir tamamen size bağlı. Öneri olaraksa, odanızı boğmayacak, kasvete büründürmeyecek; içinizi açacak türde seçimler yapmanızı öneririz.

Ağaç, kuşlar, yemyeşil çimenler gibi odanıza doğayı taşıyacak türde değişik duvar kağıtları da tercihiniz olabilir. Ya da sadece düz renklerle de oldukça sade bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Koridorda Duvar Kağıdı

Koridorda duvar kağıdı seçiminizde en önemli konu deseni takip edebilmeniz. Şunu demek istiyoruz; kapıların en çok olduğu bölüm koridor burası olduğu için duvar kağıdınız bölünmeden kullanabilmeniz gerekir. Onun için seçimizde bu bölünmeleri kolaylıkla çözebileceğiniz modelleri tercih etmelisiniz. Koridor için bir başka önerimiz de koyu renk tercih etmemeniz. Koridorlar genellikle çok ışık almadığı için buranın daha aydınlık olması için daha açık renk tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Çocuk odalarında duvar kağıdı

Bu odadaki seçim en kolayı olacaktır. Çocuğunuzun odasının dekorasyonuna uygun renklere de gerek yok aslında çocuğunuzun sevdiği çizgi film kahramanları, hayvanlar çeşit çeşit renk ve boyutlarda duvar kağıdı bulabilirsiniz. Ayrıca şerit şeklinde duvar kağıtları ile de süsleme yapabilirsiniz. Çocuk odalarındaki renkli oyuncaklar ve eşyalar için dengeleyici unsur olarak da duvar kağıtlarından yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra ders çalışan çocuklar için odaklanmayı kolaylaştırmak, zihni açmak için sarı; çok hareketli çocukların bu enerjisinin dengelenmesi için koyu mavi renklerde duvar kağıtları ile sihir yaratabilirsiniz.