“Ders çalışmak nasıl keyifli hale gelebilir ki?” dediğinizi duyar gibiyiz. Eninde sonunda oturmak zorunda kaldığınız çalışma masasında geçireceğiniz dakikaları “çekilir” kılmak için birkaç küçük düzenlemeye ne dersiniz?

Çalışma masanız, kendini ifade alanınız

Duvar yazıları, grafitiler, dekorasyon objeleri… Çalışma masanızı, iç dünyanızı yansıtan bir dış mekân gibi göstermeye ne dersiniz? Dışarıdan bakıldığında kişiliğiniz hakkında ipuçları veren, hayata dair fikirlerinizi yansıtan bir ifade alanı olarak çalışma masanızı kullanın. Böylece evin genelindeki dekorasyona hâkim olamasanız da çalışma masanız istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Tarzınızı ifade etmek için çalışma masası uygun bir alandır. İşe doküman düzenleyicilerle başlayın.

Resmi görüntüden kurtulun!

Ders çalışmak ister istemez ciddi bir görüntü verir. Test kitapları, defterler, dosyalar, not kağıtları, kalem ve benzeri araç gereçler arasında sıkılmamak oldukça zordur! Bu sıkıcı görüntüye biraz renk katmakla işe başlayın. Gri, beyaz ve siyah renklerdeki çalışma dokümanlarınız ortamı ele geçirdiyse bu ciddi görüntüyü biraz yumuşatmak için renkleri kullanın. Kırmızı, yeşil, sarı, mavi gibi temel renkleri kalemlikler, not kağıtları, dosyalarda kullanmaya başlayın. Bu bile çok şey değiştirir.

Pano Deyip Geçmeyin

Mantar panolar, tel panolar, askılar, mıknatıslı panolar, yazı tahtaları… Panolar sadece notlarınızı ve birkaç fotoğrafı göz önünde tutmaktan çok daha fazlasını yapabilir. Panoları mümkün olduğunca eğlenceli kullanmaya çalışın. Sizi ziyarete gelen arkadaşlarınızı notlar asmaları için teşvik edin. Komik fotoğraflarınızı koymaktan çekinmeyin. Panoların birbirinden eğlenceli kullanımları mümkün. Sosyal medya sayfanız gibi düşünün. Üretkenliğinize kalmış!

Rahat Bir Sandalyeyi Hak Ediyorsunuz

Uzun çalışma saatleri için motive olamıyorsanız, bu belki de ergonomik bir oturma arkadaşınız olmadığı içindir. Sandalyenizin rahatlığını, yüksekliğini, sırt dayama kısmını tekrar gözden geçirin. Tüm ayarlamaları yaptıysanız, sıra sandalyenizi çekici hale getirmekte. Size, otomobillerden hatırlayacağınız basit ama sevimli bir kullanımı öneriyoruz; sandalyenize kış aylarında bir kazak, yaz aylarında tişört giydirin! Ders çalışmak için arkadaş arıyorsanız, yalnızlıktan sıkıldığınızı söyleyerek sandalyenizin fotoğrafını arkadaşlarınıza gönderin. Eğlenceli bir davete kimse hayır demez.

Odaklanma noktası belirleyin

Ders çalışırken bazen dikkatimiz dağılır. Evet kabul ediyoruz, bazen yerine “sık sık” demek belki daha doğru. Öncelikle, telefonunuzu göz önünden kaldırmak için kendinizi motive edin ve ona uzak bir köşe belirleyin. Sonrasında, bir şeyler düşünmek için doğrulduğunuzda, dik oturduğunuzda göz seviyenize gelen bir odak noktası belirleyin. Bu bölümü boş tutmaya çalışın. Zihnin dinlenmek için sadeliğe de ihtiyacı vardır.

Işık oyunlarından faydalanın

Çalışma lambanız yerinde dursun. Siz, biraz daha eğlenceli bir ışıklandırma peşinde olun. Askılı renkli lambalar, belki renkli minik bir abajur, bir oyuncağa veya fotoğrafa iliştirilen kitap okuma lambası ve bunlar gibi dokunuşlar çalışma masanızın havasını değiştirir. Masada kullanılmak için tasarlanmamış minik ışıkları da raflarınıza serpiştirerek hoş bir ortam sağlamak mümkün. Kafanız dağıldığında gölge oyunları oynamanız için de elinizin altında oyuncaklar olur. Fena fikir değil!